Hvordan ble hun plutselig 6mnd?

Jeg vet ikke helt hvor det ble av den lille babyen min. Hun har visst rukket å bli over 6mnd allerede. Det var en herlig milepæl å passere. Selv om jeg på mange måter allerede savner den fantastiske og altoppslukende nyfødttiden da myyye av dagen gikk med til kos og amming, så har det sin sjarm denne tiden vi har nå også. Hun har blitt en racer til å rulle, rotere rundt sin egen akse og skyve seg bakover. Jeg aner at beina begynner å komme mer under henne…. liiike før hun begynner å krabbe kanskje? Noe sier meg at jeg skal nyyte denne tiden så lenge jeg har den. På en måte så gleder jeg meg til at hun blir mer mobil. For jeg antar at det vil gjøre henne mer fornøyd. Nå blir hun fort frustrert over at hun ikke kommer seg dit hun vil. Samtidig så blir det nok myye mer å passe på. *Note to self: få ryddet unna alt som ikke skal komme i babys rekkevidde.

IMG_7176-1

Ser dere det lille “hjertet” Storkfrøken har bak øret? Det har vært der fra fødselen. En “jordbærflekk” som vil forsvinne etter noen år. Jeg synes det er sååå søtt <3 smelt!

Ellers så går jeg og lurer mer og mer på “hva jeg skal bli når jeg blir stor”. På tide å finne ut av kanskje. Ideene bobler. Det er så mye jeg har lyst til. Men usikkerheten tar også lett overhånd. Er det liv laga liksom? Skal jeg tørre å begi meg ut på noe helt nytt? Jeg begynner allikevel å bli mer og mer sikker på at jeg vil satse på en helt ny karriere. Jeg vil ikke si så mye om det enda. Men jeg vet med meg selv at i læreryrket kan jeg ikke bli. Det holder med én burnout. En til kan jeg ikke ta sjansen på nå som jeg har ansvaret for et annet menneske enn meg selv.

Jeg har foreldrepermisjon fram til midten av februar. Så da har jeg søkt barnehageplass fra da. Jeg er jo ikke garantert å få plass, men i den nærmeste barnehagen ER det for tiden en del ledig kapasitet, så spørsmålet er om de får fylt opp før 15.februar. Får jeg ikke plass, så blir det full overgangsstønad fram til august. Blir det plass, så blir det en ny periode med dagpenger. Det er jo IKKE det jeg vil. Så jeg grubler på hvordan jeg skal bruke den tiden fornuftig med tanke på framtidens jobbmuligheter. Jeg er iallefall sikker på at jeg må strebe etter en jobb jeg kan bli i lenge og som lar seg kombinere med å være alene med barn.

Ønsker dere en god natt, eventuelt en god morgen. Alt ettersom når dere leser. Ja, om jeg har noen lesere igjen da… haha… har jeg det egentlig?

Klem fra Ønskemor

6 Replies to “Hvordan ble hun plutselig 6mnd?”

 1. Hei igjen.
  Noe sier MEG at du kommer til å nyte enhver fase du kommer til å gå inn i sammen med barnet ditt :)) Og ingenting er vel bedre enn å se det lille knøttet vokse og utvikle seg som det skal.. Kos deg du, ta vare på hver dag og på hver lille milepæl.
  Når det gjelder arbeidslivet; har du økonomi og mulighet til å være hjemme litt lenger enn til februar, så bli hjemme med henne. Jeg er selv barnehagelærer/førskolelærer, men mener at et så lite barn har bedre av å være sammen med en nær person så lenge hun ikke er eldre. (i fare for å hisse på meg enkelte personer, så skriver og mener jeg det) Men det er bare du som kan vurdere hva som er best for dere to…:))
  Lykke til med å planlegge framtiden.
  -Lisbeth-

  1. Åja. Jeg skal nyte. Hver dag. 🙂

   For å få det til å gå rundt økonomisk er jeg avhengig av enten å få dagpenger eller full overgangsstønad. Og i begge tilfeller må jeg søke barnehageplass. Grunnen til at jeg heller til å håpe på at jeg får plass fra februar er at da kan jeg levere sent og hente tidlig hver dag helt fram til august og jeg vil ha mulighet til å ha henne hjemme en del. Da kan jeg bruke tiden hun er i barnehage til å gjøre litt som hun ikke vil ha glede av å være med på og jeg vil ha mer overskudd til kvalitetstid når vi er sammen. Hvis jeg får plass har jeg dagpenger, hvis jeg ikke får plass får jeg overgangsstønad. Men jeg er helt enig med deg at det ikke er hennes behov å gå i barnehage. Men jeg trur hun kan ha glede av en deltidsplass med korte dager. Og jeg tror hun vil få en mer fornøyd og oppagt mamma. 🙂

   1. Skjønner veldig godt begrunnelsen din 🙂
    Det er bare du som kan vurdere dette, og jeg vet at har hun en fornøyd og glad mamma, så har du ei fornøyd og glad jente…:))
    Alt godt fra Lisbeth.

 2. Når man får barn så tror jeg det er noe som skjer tidsmessig.. Virker iallefall som klokka går minst dobbelt så fort, og vel så det 😉

  Lykke til med jakten på ny jobb og ny karriere 🙂

  1. Ja, enig på en måte. Men DU så mye mer effektiv man blir av det også. Jeg mener så lite tid jeg egentlig har til å gjøre noe i huset. Det jeg gjør på “no time” nå mens Storkfrøken sover, kunne jeg bruke en dag på tidligere. Tusen takk <3

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.