Jordmorbesøk 17+3 (og kvalm igjen)

Skrev jeg virkelig at kvalmen hadde gitt seg? Og at jeg hadde mer energi enn på lenge? At jeg følte meg helt topp? Jeg burde jo ha levd lenge nok til å vite at slikt sier (skriver) man ikke ustraffet. Straffen kom da jeg sto opp på mandag. For fullt. Med hele bøttebaletten.  Argh… så lei jeg er. Skal det ikke gi seg snart? Jeg vil kjenne bevegelser fra lille, ikke mer kvalme og oppkast. Jeg blir sprø.

Og for første gang i dette svangerskapet har jeg savnet en mann. Det fantes nemlig ikke cola i kjøleskapet. Det beste jeg vet når jeg er kvalm. Der satt jeg over spybøtta klokka 06.30 om morgenen og savnet cola og lurte på om jeg skulle ringe eller sende melding til pappa og høre om han kunne dra innom en bensinstasjon og kjøpe til meg før jobb. Men jeg gjorde det ikke. Hadde det vært en mann i huset derimot, så hadde han nok vært nødt til å ta seg en tur ut med bilen. Det ble vann istedet.

Senere på dagen klarte jeg å komme meg ut døra for å handle litt. Pus trengte sårt en markkur og jeg skule prøve mammabukser. Magen er jo ikke veldig stor enda, men flere og flere bukser har begynt å bli svært ubehagelige i det siste og jeg har ikke mange baggy bukser. Selv kosebuksa begynte å stramme litt, så det var ikke annet å gjøre enn å prøve å få tak i litt brukt og billig.  Jeg var innom Hennes og Mauritz for å prøve størrelser og kjøpte meg en kosebukse, strømpebukse og leggings. Så jeg kan gå med kjoler uten å plages med strammende strømpebukser. Jeg bruker nemlig en del kjoler. Så var jeg rundt og fikk en del bukser brukt eller til billig penge. Og jeg må bare si at det allerede nå nesten 18 uker ut i svangerskapet var en velsignelse å få på seg gravidbukser. Ikke det at magen er stor. Men det var veldig behagelig og jeg har faktisk allerede gått opp en størrelse. Bilder av klær får komme litt etter hvert. Jeg er iallefall veldig fornøyd 🙂

Men på tirsdag var jeg hos jordmor og det var godt på mange måter å få roet ned alle gravidnervene som hadde herjet de siste dagene. Det viktigste var at jeg fikk høre hjertelyden og det slo som bare det. 150 slag i minuttet og det var nok til å gi tårer i øyekroken hos Ønskemor. Fundusmålet var også helt i rute på 16 cm. I begynnelsen klarte jeg å finne ut selv hvor høyt livmoren gikk, men i det siste har jeg ikke klart det. Jeg skjønte det nå. Den hadde jo krøpet helt på oppsiden av navelen, og der har jo ikke jeg kjent etter. Det var lett å kjenne. Deilig å vite at babyen tar seg plass. Ikke rart at jeg merker at det vokser inni der. Og min konlusjon fra timen: Ikke uro deg. Det er det ingen grunn til. 🙂

Jordmor forklarte om sovestillinger og jeg fikk bekreftet at så lenge jeg har det bra, så har baby det bra. Kroppen min forteller meg om ubehag leeeenge før baby kjenner ubehag. Og at det med sovestilling først og fremst handler om at mor skal ha det bra. Jeg skal fokusere på å sove godt jeg. Deilig. Det skal jeg.

Så fikk jeg litt skjenn for at jeg ikke har vært noe flink til å ta vitaminene mine i det siste. Note to self: Husk vitaminer!!

IMG_5183

Jeg var innom Knerten og Karoline i Sandefjord denne uken også. Egentlig så skulle man tro at det var enkelt å ikke kjøpe noe der, for absolutt alt er i blått eller rosa. Og det er så synd, for jeg elsker den butikken. Men denne dressen og lua, klarte jeg ikke å motstå rett og slett…. jeg er så fornøyd med mitt første babykjøp.

 

Klemmer fra Ønskemor

 

Edit: Ja, altså i dag er jeg faktisk blitt 17+6. Men jordmorbesøket var på 17+3 (derav overskriften). Jeg er faktisk 18 uker i morgen og bare to uker til halvgått svangerskap! HURRA!

28 Replies to “Jordmorbesøk 17+3 (og kvalm igjen)”

 1. Du skal se det ordner seg snart med den kvalmen 😉

  Det er såååå koslig å høre hjerteslag å få vite at livmor & baby vokser. Jeg vedder på at du får ei jente 🙂

  Klem fra meg.

  1. Ja, det er jo bedre enn det var med den kvalmen, så du har nok helt rett… Hmmm… nå er det ikke lenge til vi får vite om du får rett i at det er jente eller om de som sier gutt har rett…. det blir veldig spennende. Mange klemmer til deg også!

 2. Når får du vite kjønnet på babyen ps jeg elsker bloggen din selvom jeg er barn og jeg støtter deg skikkelig hilsen Emilie

  1. Ååååh, så hyggelig å høre at du liker bloggen min 🙂 Alder trenger jo ikke bety noe. Jeg har drømt om barn nesten så lenge jeg kan huske og da jeg var liten var jeg veldig nysgjerrig på alt som hadde med graviditet, fødsel og særlig babyer å gjøre, så jeg skjønner deg veldig godt jeg.

   Nå er det virkelig ikke lenge til jeg får vite kjønnet på babyen. Jeg håper iallefall at jeg kommer til å få vite det. Jeg skal på ultralyd neste tirsdag (den 28.oktober) og dersom babyen ligger sånn til at det er mulig å se kjønnet, så får jeg vite det om jeg ønsker det. Det ønsker jeg. Så jeg håper ikke babyen er sjenert den dagen. Men jeg vet om noen som ikke har fått vite det selv om de egentlig ønsket det. Da må jeg vente litt lenger. Egentlig da, så skal man vel måtte vente til fødsel med mindre man betaler selv for en ny ultralyd seinere. Hvis jeg ikke får vite kjønnet, så kommer jeg nok til å gjøre en ekstra ultralyd om ikke så altfor lenge.

 3. Så godt å høre at alt er bra og for en kjempe søt baby dress, jeg støtter det kjønnsnøytrale! Håper kvalmen gir seg igjen snart og god helg 🙂

  1. Ja, huff den kvalmen… den er mye bedre, men ikke helt borte, så jeg må passe på å spise godt for da slipper jeg det verste iallefall. Tusen takk for det. Jeg har hatt en kjempefin helg med gode venner.

  1. Tusen takk og hei til deg også! Kvalmen er litt som kommer og går, men heldigvis ikke så ille som den var på det mest intense. Og god søndag ja, det har jeg hatt… sammen med gode venner i Oslo, men nå er jeg hjemme igjen, og det er ikke så aller verst det heller. 🙂

 4. når skal babyen bli født og når den er født legger du ut bilde av den på bloggen da siden jeg er sikker på at den blir nydelig å søt å jeg har lest bloggen din veldig lenge å er veldig glad på dine vegne siden du ble gravid jeg tror kansje du får en jente har du noen ønsker om hva den skal hete å du skal vite at jeg støtter deg mye selvom jeg er 9 år håper på svar selvom det er litt mye jeg har spurt om hehe hilsen Helena

  1. Babyen har termin på bursdagen min den 24.mars neste år. Og jeg kommer selvfølgelig til å legge ut bilder av den så fort jeg er kommet til hektene og alt har gått bra. Jeg synes det er utrolig morsomt at dere blogglesere gjetter på hvilket kjønn jeg får. Nå er det ikke lenge til jeg får vite det, så det er veldig spennende nå. Dersom du har rett, og det blir en jente, så har jeg en lang liste med navn som jeg liker veldig godt. Det skal nok ikke bli vanskelig å finne navn dersom det blir en jente. Men dersom det blir en gutt, har jeg bare noen få navn på lista mi og jeg føler meg ikke sikker på noen av dem. Så da blir det nok litt vanskeligere å finne navn. Men det skal nok gå det også.

   Tusen takk Helena. Jeg setter like stor pris på alle leserne mine uavhengig av alder. Håper du fikk svar på spørsmålene dine.

 5. Håper kvalmen igjen gir seg! Det er plagsomt. Jeg har forresten fått den samme dressen til barnet i magen! Min mor er overbevist om at jeg har gutt i magen og ville kjøpe den i blått, men hun turde ikke helt. Hun har jo rett, men det vet jo ikke hun ;). Ungen blir født om 6-7 uker så da får hun vite . Jeg hadde selv en lang liste med jentenavn, guttenavn derimot…utrolig mye vanskeligere.

  1. Huff, ja, det håper virkelig jeg også… men jeg har en mistanke om at den skal følge meg mer eller mindre helt fram til fødsel, så jeg forbereder meg på fem måneder til. Da kan jeg jo bare bli positivt overasket dersom den skulle gi seg før det, ikke sant? 🙂

 6. Hei det er Emilie igjen jeg lurer på når du har kjøpt babyseng og vogn og sånt og fått vite kjønn kan du legge ut bilde hvis du kjøper noen klær og sånn og når baby rommet er gjort klart og hvis du bor i nær heten av Sandvika storsenter så anbefaler jeg å gå på “lille mei” eller hvor den butikken er det er skikkelig søte babyklær og Luer der jeg og mamma shopper der til lillesøstra mi og jeg tror det er opp Til 7 år hade

  1. Ja, jeg skal selvfølgelig legge ut bilder av alt (eller iallefall det meste) jeg får i hus. Og tusen takk for tips om butikk på Sandvika Storsenter. Det hender at jeg er innom der faktisk, siden jeg bor i Vestfold og kjører forbi der når jeg er på vei til eller fra Oslo. Men generelt sett når det gjelder shopping, så har jeg ikke så god råd, så jeg er heldigvis så heldig at jeg får arve veldig mye. Jeg er også veldig tilhenger av å kjøpe brukt. Det eneste jeg skal ha nytt er barnevogn. Men jeg har allerede det meste jeg trenger av klær og utstyr og barneseng. Alt dette har jeg nemlig allerede fått tak i brukt. Det som tar litt lenger tid, er å få tatt noen gode bilder av dem. Men jeg jobber med saken og skal legge ut bilder etterhvert som det er klart. Jeg er heller ikke så opptatt av jentefarger og guttefarger, og mye av klærne jeg har fått er gutteklær, men det tenker jeg en jente også helt fint kan bruke.

 7. Har du tenkt å gi babyen søsken når den er 3-4 år?;-) det er veldig fint å vokse opp med nærme søsken,jeg har ei jente på 3 og ei gutt på 2 og er på vei med ei jente til nå. De leker veldig bra sammen men kan fort bli krangling osv hehe. Men du har jo brukt mye penger på å bli gravid og det er forståelig jeg leste en artikkel om deg hvor det sto at du hadde bruk over 200.000 eller noe slikt på å bli gravid så hvis du skulle tenke på å få en til så blir det mye penger. Men lykke til videre med nurket i magen og håper kvalmen gir seg!:-) -Anna

  1. Ja, jeg har et sterkt og inderlig ønske om at barnet mitt skal få søsken. Men om 3-4 år så er jeg nok altfor gammel til å starte med ny runde med prøving. Jeg aner ingenting om hvor lenge jeg blir nødt til å holde på neste gang, men i tilfelle det vil ta like lang tid som det gjorde denne gangen, så kommer jeg til å starte med å forsøke på søsken så fort jeg kommer igang med syklus. Så hvis jeg er riktig heldig, så blir det ikke så mye mer enn et år i aldersforskjell på dem. Men med min historie, så er nok det litt for mye å håpe på. Jeg skal være glad om det bare blir et barn til en gang. Heldigvis, så har jeg 8 søskenembryoer på frys og akupunktøren min mener at jeg har blitt så frisk at jeg kanskje vil kunne få det til helt uten hormoner neste gang. Da blir det ikke like dyrt heller. Jeg har også 6 strå av samme donor holdt av til meg. Så jeg kommer til å forsøke noen forsøk i naturlig syklus før jeg eventuelt må vurdere om jeg har råd til å gå igang med nye ivf-forsøk. Det er jo veldig mye penger og en tøff påkjenning psykisk, så jeg må overveie det nøye i og med at jeg da allerede har ansvaret for ett barn. Jeg kommer aldri til å la søskenforsøk gå ut over det barnet jeg allerede har. Da trur jeg det får være bedre å være enebarn. Men det blir med tungt hjerte jeg eventuelt må gi opp drømmen om søsken.

   Tusen takk… ja, kvalmen må snart gi seg, håper jeg… men så lenge mini har det bra, så skal jeg ikke klage. Bare litt… akkurat på kvalmen… synes jeg har fått nok av det nå 🙂

 8. Du burde jo prøve,du får det til hvis du vil 🙂 mine to ble født med 1 års mellom rom,det er jo litt vanskelig å fortelle en 1-åring at man skal bli storesøster eller storebror og når prinsen min kom og tulla mi ble litt større så begynte henne å “konkurrere” med minsten om å få sitte plass på fanget osv,det kan bli kranling når de er nære,men det er jo gøy å ha to småe selvom det blir mye styr. Du får det nok til skal du se. Men hvis du begynner å tenke på søsken til barnet burde du først spørre han/henne om de hadde blitt glade hvis de skulle fått søsken sånn at det ikke kommer brått på. Kommer det nytt innlegg snart? -Anna

  1. Ja, jeg kommer ikke til å gi meg uten å ha prøvd iallefall. Når det gjelder aldersforskjell på barna, så er jeg helt sikker på at det er fordeler og ulemper både ved å ha dem tett og med litt større aldersforskjell. Jeg trur ikke jeg tar sjansen på å vente til førstemann er gammel nok til å kunne bli spurt, dersom klinikken gir meg go tidligere. Til neste år er jeg 38 år, og jeg kan aldri vite hvor lenge jeg er fertil. Dessverre kjenner jeg altfor mange som sliter med å få det til når de nærmer seg 40, så jeg kan nok ikke vente. Jeg har ikke lyst heller. Det som er slitsomt med to tette i starten, er jeg helt sikker på gir meg mye tilbake senere. Fordeler og ulemper med alt.

   Og ja, jeg jobber med innlegg. Men jeg har vært i Oslo i helgen og hatt litt mye annet å gjøre. Innlegg kommer når jeg får ro på meg 🙂 Kanskje i morgen eller på torsdag 🙂

 9. hei:) Husker at du skrev noe engang om at Maigard refunderer hva man har betalt i norge på forhånd. Vet du om dette også gjelder ved inseminering? Fordi de har sagt til meg at de helst ikke vil inseminere kun etter eggløsningstest, men at jeg må scannes i oslo først, og få satt den sprøyta. Går utfra at det vil koste endel, siden det må gjøres privat, så bare lurer på om du vet? Eller om det du sa om refunderingkun gjaldt ved ivf, etc.
  Hilsen Ani =)

  1. Hm… veldig godt spørsmål som jeg rett og slett ikke vet helt svaret på. Hvis du finner det ut, så fortell meg gjerne hva du kommer fram til, jeg vet bare hva som gjelder for ivf, og det er mye mulig det bare gjelder for oss som skrev kontrakt på 3 forsøk også. Men det tror jeg ikke. Jeg tror det gjelder uansett ved ivf. Jeg vet ikke hva som gjelder ved inseminering dessverre. Men jeg er helt enig med klinikken om at det er lurt å scannes først og deretter sette sprøyte på rett dag. Men send meg gjerne en privat mail også på onskemor@enestaaendemor.no så skal jeg gi deg mer informasjon om gynekologer. (Det trenger nemlig ikke koste skjorta)

 10. Moren min ble gravid når henne var 38 og fødte når henne var 39 så tror du kommer til å få et barn til hvis du er heldig,moren min er selv 69 nå og hvis du skulle fått et barn til burde du ihvertfall snakke om det eller gi han/henne dukke eller bamse,datteren min var 3 år når henne fikk vite om at jeg var gravid begynte henne å gråte nå er henne 4 og minsten 1 år og det er veldig mye kranling,hun gråter ofte om natten og sier at vi ikke er glade i henne så du burde nok begynne å snakke med ungen og spørre om det selvom de kanskje ikke forstår,de kan bli lei seg. Kjenner en dame som ble mor som 40 åring så det går nok hvis du hadde fått to unger og to år eller noe etterpå kunne du Kanskje prøvd

  1. Jeg kan dessverre ikke sammenlikne meg med moren din eller andre kvinner på 40 år og eldre. Jeg vet nok om min egen fertilitet og fertilitet generelt at jeg vet at jeg ikke kan vente. Dessuten, så hadde din mor helt sikkert en mann slik at hun hadde en sjanse til å bli gravid hver måned og med fersk sæd. Jeg har ikke tilgang til fersk sperm som lever mye lenger enn den frosne spermen jeg bruker på klinikken. Det er rett og slett helt umulig å sammenlikne. Jeg vet om alt for mange som nærmer seg 40 og som har vansker med å bli gravid. Nå har jo ikke jeg like god råd lenger heller og har nok ikke sjans til å bruke like mye penger igjen når jeg prøver å lage søsken. Jeg har allerede brukt 300 000 på å prøve å bli gravid. Nå må jeg prioritere at jeg har økonomi til å ta vare på det barnet som er i magen.
   Jeg skal selvfølgelig prøve å få til søsken, men det handler om flaks og jeg har tiden og alderen min imot meg (og at jeg har et kjent problem med å få embryoet til å feste seg.)

   Når det handler om hvordan barn takler det å få søsken, så er det også helt umulig å sammenlikne et barn med et annet. Jeg har selv en nevø som akkurat har blitt storebror i en alder av 3 år og det går veldig bra. Det er umulig å forutse hvordan det går. Det er helt klart at det å ha søsken kan ha både fordeler og ulemper. Men jeg vurderer det til at på sikt, så er det størst fordeler, så får jeg ta de utfordringene som kommer underveis.

  1. Så hyggelig at du liker bloggen min 🙂 Jeg er ikke helt sikker på om jeg kommer til å publisere noe navn på bloggen. Dersom jeg gjør det, så kommer jeg ikke til å nevne noen navn før jeg er helt sikker iallefall. Så dere lesere må nok bare smøre dere med tålmodighet når det gjelder akkurat det 🙂

 11. Hei lille mei var på trekanten vet ikke om den er i Sandvika men tror trekanten ikke er langt unna der og siden du ikke har så god råd anbefaler jeg og kjøpe der det er billige og søt antrekk

  1. Tusen takk for tips. Men jeg skal se hva jeg kan klare å få tak i brukt først. Jeg har jo allerede fått tak i det meste jeg trenger brukt til en billig penge. Men det er et godt tips dersom det er noe jeg ikke får tak i brukt (og noe vil jeg jo kjøpe nytt også)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.