Kjære Anniken Huitfeldt

Jeg har lest på aftenposten.no om at du sier “Ja til ønskebarn”. Det gleder meg å høre at du engasjerer deg i vår sak. Du ser at det er de som ønsker seg barn, men som ikke umiddelbart kan få det til. Du sier at vi fortjener respekt for vårt ønske og at argumentet om at det ikke er noen menneskerett ikke holder mål. Du ønsker å gjøre det enklere for alle som ønsker seg barn å få hjelp til det, både når det gjelder adopsjon og assistert befruktning. Det gleder meg å høre kjære statsråd.

Siden du ser dette og forstår dette, regner jeg med at det er en ren forglemmelse at du ikke har nevnt oss single kvinner som ønsker barn. Vi som fremdeles må reise til Danmark for å få hjelp etter at våre lesbiske medsøstre har fått rett til å få hjelp i Norge på lik linje med heterofile par. Jeg regner også med at du ser problemet vi har i Norge med å få nok donorer og at du ønsker å gjøre noe med dette problemet.

Derfor sier jeg tusen takk, statsråd. Stå på videre. Vi begynner å bli mange single kvinner i Norge som reiser til Danmark og som gleder oss til den dagen vi kan få hjelp her i Norge uten ventetid, for jeg regner med at du får til dette.

Tusen takk!

Med vennlig hilsen Ønskemor

8 Replies to “Kjære Anniken Huitfeldt”

 1. Hmmm… Tror du Anniken leser bloggen din? *klø seg i hodet* 🙂
   
  Den største feilen jeg tror som ble gjort med sæddonorer var å forby anonyme donorer. Det var for barnas skyld, sa de. Men de er jo ikke barn lenger når de er 18. Og de trenger jo ikke en gang komme og banke på når de er 18, kanskje venter noen av de til de er 30. Og det å ha en person som banker på plutselig og sier, hei, jeg er sønnen til mannen din, det er ikke koselig akkurat. Da har kanskje den donoren fått seg en familie og er helt uvitende om at noen har brukt hans, uh, “donasjon”.
  Og videre så vil jo enkelte av disse barna skape seg en illusjon om at faren deres er en stor direktør for mange firmaer og rik og venter bare på noen å øse ut penger på. Så trapper barnet av vedkommende opp på boligadressen, og så viser det seg at sæddonoren lever i ei rønne og er sterkt alkoholisert.
  Da er det bedre at disse lever i uvitenhet og i drømmenes verden.
   
  Danmark har anonyme donorer. Finland har anonyme donorer. Storbritannia, Sambandsstatene, m.fl., har anonyme donorer. Norge er et av få land som ikke har det. Da er det også vanskelig å finne noen som er villig til å eh, donere.

 2. Andreas: Neida, Jeg trur vel kanskje ikke hun leser det, men jeg syntes det var et fint innlegg. Jeg har sendt mail til henne også 🙂 Med omtrent det samme innholdet, men skrevet helt annerledes da 🙂
  Jeg velger åpen donor. Men jeg kommer aldri til å la barnet mitt tro at donor er det samme som far og at denne på noen som helst måte kan eller vil være noe annet enn en donor. Både åpen og anonym donor er tillat i Danmark og der er det ikke køer. Jeg synes det er viktig. Så kan det være opp til mor å velge det hun mener er rett og opp til donor å velge hva han ønsker. Det viktigste er jo at donor aldri kommer til å bli noen far for barnet. Hadde jeg ikke hatt muligheten til å velge åpen donor, ville jeg valg anonym uten problem.

 3. Synes egentlig at det er helt bak mål at Norge ikke tillater anonyme donorer, men jeg er ikke overrasket, for vi lever i annerledes landet Norge!
  Fint innlegg forresten, og bra at du har sendt mail til henne, kanskje hun forstår at hun har “glemt” en veldig stor gruppe av damer som ønsker seg barn. Dere fortjener å bli satt på dagsorden dere også. :o)

 4. m: Det var et veldig fint innlegg. Du er flink til å skrive du! 🙂
  Har fått trommet sammen litt e-mail-tropper i løpet av dagen, og har sent henne samme bok jeg anbefalte deg (spurte om det var ok først). Så får vi bare vente og se. Kanskje får hun tatt opp situasjonen for single? Dama har bein i nesa i alle fall, og har hun først bestemt seg for noe så står hun fast på det. Så hvis en kan få påvirket henne angående assistert befruktning for single så tror jeg det er stor sjanse for at det vil gjennomføres.

 5. Hei Storkemor.
  Jeg er redaktør for en nettside for single som heter Singelnett.no og intiativtaker til interesseorg Singelsammen! Jeg fikk bloggen din anbefalt av en leser, og jeg leser med stor interesse om prosjektet ditt og at du har henvendt deg til Huitfeldt om problemstillingen. Hvorfor skal det være så vanskelig å få aksept for donorbarn for single kvinner i Norge? Dette ønsker vi i SingelSammen! også å spørre statsråden om. På singelnett har vi tidligere skrevet om det å få barn som singel, se http://www.singelnett.no/?catid=5, som kanskje kan være interessant for deg å lese. Jeg tror faktisk mange av våre lesere ville vært interessert i å lese om din reise for å bli ønskemamma. Kanskje du har lyst å skrive om denne prosessen ev gjøre deler av bloggen din tilgjengelig på Singelnett.no (mot at vi lenker til bloggen din)? Det hadde vært spennende! Setter pris på en tilbakemelding på dette. :-)Live

 6. Andreas: Takk for det 🙂 Så fint at du sendte henne boken. Jeg anbefalte henne samme boken og viste til noen linker som du også har sendt meg. Jeg vurderer om jeg skal bruke noen kontakter jeg har også… får se… tenke litt hvordan jeg skal gå fram.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.