Litt nedtur

Jeg har ventet og ventet og ventet på svar på mail som jeg sendte til AVA-klinikken i Riga før helgen. Endelig fant jeg ut at den lå i “søppelposten”. Vel der kunne den gjerne bli for min del. De utfører ikke ivf med åpen donor der på grunn av lovene. Da var det ny runde igen. Det ser ut som at Finland blir det beste alternativet så langt. Litt dyrere, og vanskeligere å komme seg dit, men åpen donor er viktig for meg, så da må jeg gjøre det. Håper jeg kan gjøre det på den billige måten uten de altfor dyre medisinene.

Er det noen som leser dette som vet noe om hvor det er billig, de er flinke OG kan bruke åpen donor på SINGLE kvinner? Alle tips mottas med takk.

Jeg har nå sendt mail til to forskjellige klinikker i Finland, AVA-klinikken er en av dem. Håper de kan gi meg de svarene jeg er ute etter, så jeg iallefall kan vite med sikkerhet at jeg kan få den behandlingen som jeg ønsker så inderlig.

Ønskemor

8 Replies to “Litt nedtur”

  1. Hei 🙂 Har du tenkt på å inseminere deg selv? Var det ikke noen som gjorde det i den svenske dokumentaren "Barn till varje pris?" ? Kanskje gynekologen din kan vise deg hvordan, isåfall? Bare en tanke altså… Da kan du spare mye tid og penger tenker jeg, og sperm kan du jo kjøpe direkte fra en av sperm-bankene.november

  2. November: Veldig god ide, men desverre trur jeg nok ikke det lar seg gjøre. For det første, så trur jeg at jeg ikke har lov til å få kjøpt sperm fra spermbanken. De selger kun sperm til autoriserte klinikker. Eneste muligheten til å ordne dette selv, trur jeg er å finne en kjent donor. Da har man fordelen at man bruker frisk sperm og ikke nedfrosset. Man tar litt større risiko i forhold til smitte da, og man vet jo hvem det er, så det blir litt annerledes enn å velge en åpen donor, som barnet får kunnskap om først når barnet er 18 år. Men jeg skal høre om hva gynekologen vet om dette i morgen. Jeg vet at Tuppen og Lillemor har gjort det på den måten ved å treffe donor som avleverer en dose som direkte blir selvinseminert. Problemet er også at da må man finne en person som er villig til å stille opp til dette. Jeg vet ikke hvordan det juridiske blir i forhold til dette. Trur nok at da må jeg si at jeg ikke vet hvem faren er når det blir reist farskapssak, ellers så må jeg oppgi hvem donor er, og i Norge har jeg ikke lov til det, uten å ha dokumentasjon på at det er gjort i et annet land der dette er tillat. Dette er vanskelig. Ikke til å bli klok på. Men jeg skal fortsette å undersøke dette nærmere.

  3. Ja skjønner, på noen områder blir det enklere (billigere og raskere) men på andre områder, bla juridisk, mer komplisert. Og det går vel ikke å bruke sperm fra klinikk som du sier, dette er både frosset og må brukes innen få timer og klinikkene leverer ikke privat (hvis ikke man kan ordne med oppevaring av spermen et sted da, sykehus, gynekolog….?). En mulighet er å finne noen som vil være donor ja. Skulle tro det finnes mange homofile som vil det? Men en homofil donor vil nok gjerne selv ta del som far, så hvis du vil dele foreldreskapet på den måten så kan jo det være en løsning. Men man vil jo selvfølgelig ikke dele foreldreskapet med "hvem som helst". Da hadde man jo bare funnet seg en mann og løst det på den tradisjonelle måten. I forhold til sikkerhet så bør kanskje donor da være noen man kjenner fra før?november

  4. Forresten, jeg kjøpte sperm direkte fra European SPerm Bank. De spurte hvor jeg ville ha den sendt, og i mitt tilfelle ble den sendt til klinikken. Men hvis du har en samarbeidsvillig gynekolog e.l. så kunne det kanskje sendes til et legekontor/sykehus?november

  5. Hum hum hmmmmmmm… Der er alltids et tredje alternativ. Sambandsstatene. Det er ikke særlig dyrt å dra dit, som turist fra Norge trenger en ikke VISA (dog er det greit å sjekke med ambassaden deres at det er i orden å reise, så man slipper noen overraskelse på grensen). Det er billig å gjennomføre IVF der, i tillegg til at de har mulighet for det med kjent (open, som det heter i junaiten) donor. Ulempen er jo at det er langt for "barnet" (det er jo ikke lenger et barn når det er myndig, eller heh, for all del, mange er barn til langt opp i 20-årene, men altså… jah) å reise for å finne ut av opphavet sitt. Og det er jo litt av baktanken din med det hele… Men det er altså en mulighet det også.

  6. November: Det står på sidene til European Sperm bank at de kun kan sende Sperm til autoriserte klinikker, så jeg tviler på at det holder å være gynekolog. Klinikken må være autorisert til å drive med assistert befruktning. Noe av grunnen til det er jo at de skal ha kontroll og oversikt med hvem som blir mor til hvem. De fører jo en streng statistikk for å få lov til å selge det i det store og det hele. Dersom en klinikk bare gir bort et stråd kan de ikke garantere hvem som har blitt inseminert med dosen. Derfor er jeg nesten hundre prosent sikker på at jeg ikke kan inseminere meg selv i Norge. Jeg kan derimot få tilsendt til autorisert klinikk hvor som helst i verden Andreas, så det er nok ikke noe problem å få kjøpt sperm og få sendt til Sambandsstatene (hvor nå det er… dette må jeg sjekke ut) fra european sperm bank. Dermed ikke så langt for barnet å oppsøke donor dersom det skulle være ønskelig, for da kan jeg i prinsippet velge samme donor som jeg allerede har blitt inseminert med i Danmark.

  7. Ha ha… Sambandsstatene… USA… må le av meg selv… du er en smule anderledes enn de fleste jeg kjenner Andreas som velger å bruke det nynorske ordet. Egentlig så finnes det vel mange sambandsstater?? Iallefall… jeg tviler på at prisene i USA er SÅ gunstige at det lønner seg framfor Finnland med tanke på reiseutgifter. Jeg trur nok det blir Finnland jeg da. Det som er kjedelig er at jeg MÅ komme dit for å bli undersøkt av gynekolog der FØR jeg starter på selve behandlingen. Det vil si at det blir minimum to turer og minimum to netter med overnatting. Men jeg trur nok at det blir det.

  8. Det lille landet like nord for Mexico ja…Sambandsstatene er både reservedansk og nynorsk. Jeg er ikke så begeistret for "USA", både fordi det faktisk ikke er norsk, og fordi det dermed gjør at mange forbinder både en hel verdensdel og et helt kontinent, med bare en enkel nasjon.Uansett hvor det blir, lykke til da vennen! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.