Luke 24: Kjære ufrivivillig barnløse: Dere vil aldri bli glemt.

Endelig er den store dagen her. Jeg tør nesten påstå at det er den største dagen i året å få lov til å være mor. Det er en dag jeg virkelig tenker tilbake på alt jeg har vært gjennom for å få oppfylt drømmen min om å bli mor. En dag jeg kjenner på stor takknemlighet for alt jeg har fått og oppnådd. Tenk at jeg, alene, bare lille meg, er trebarnsmamma neste år. Det er så utrolig å tenke på at jeg må klype meg i armen. Jeg tenker på alle de julene jeg har savnet barn. Bare et eneste lite barn har jeg ønsket meg og nå får jeg ikke bare dobbelt opp, men trippelt av hva jeg alltid har drømt om. Det er stort og det er lett å ta til tårer på en slik dag. Jeg tør påstå at det ikke bare er hormonene som gjør at jeg er så lettrørt. Jeg har nemlig alltid vært det. I dag satt jeg og så på siste episode av snøfall med Storkfrøken på fanget og tårene rant i strie strømmer når Ruth fortalte Selma at hun var glad i henne. For en fantastisk vakker og spennende julekalender. Jeg gleder meg til å se den sammen med barna mine når de er store nok til å forstå hva som skjer. Herlehet så mange fine julefeiringer jeg har i vente.

På denne dagen vil jeg sende tanker til alle dere som fremdeles lurer på om dere noen gang skal få oppleve dette store underet. Mitt største juleønske i tillegg til fred i verden og slutt på all fattigdom og nød, er at hver og en av dere som ønsker dere barn, skal få den store drømmen oppfylt. Jeg glemmer dere aldri. Jeg glemmer aldri hvordan det var å være redd for å aldri få oppleve det. Husk det, hvis jeg en dag finner på å klage litt over livet og den slitsomme hverdagen med barn. Det ER slitsomt, men det er absolutt verdt det. Ikke tro at jeg noen gang kommer til å glemme det.

//sponset//

Jeg synes Christel som driver fertil.no og nettstedet jegvilhabarn.no, beskrev så utrolig godt hvordan det er å være barnløs i sin kronikk i aftenposten nå rett før jul. Dersom du aldri har slitt med å få barn bør du iallefall lese den. Den kan virkelig få deg til å forstå hvordan det er å gå og bare håpe og drømme om dette store underet. Den forklarer hvor vanskelig det er. Og aller vanskeligst er kanskje nettopp julen. Det er jo virkelig barnas og familiens store høytid.

Jeg ble kjent med Christel på min reise mot å bli mamma. Hun holder til i nabobyen min og siden hun driver med fertilitet og hjelper par med å få barn, så var det naturlig at våre veier skulle møtes på et tidspunkt. Jeg er så utrolig imponert over hva hun har fått til. fertil.no har blitt den norske nettbutikken det er naturlig å havne på når du ønsker å få barn. Men ikke bare det, hun har gått videre og utvidet med produkter for alle kvinner og for oss med barn også. Hun selger økologisk, biodynamisk barnemat for eksempel, og det er ikke så enkelt å få tak i overalt.

Siden det er julaften har jeg og Christel blitt enige om å gi bort en julegave. Først tenkte jeg at jeg ville gi en julegave til en av dere som sliter med å bli forelder men en liten pakke med tester. Men så fikk jeg dårlig samvittighet for at jeg ikke hadde noe til alle dere andre. Så vi utvidet litegrann.

I dagens luke i Inspiras julekalender kan du ønske deg en av tre pakker: Prøverpakke, babypakke eller damepakke. De aller fleste kvinner skal få bruk for en av disse gavene. Hvis ikke er de fine gaver å gi videre til noen som trenger.

Prøverpakken består av: 10 eggløsningstester, 5 ekstra sensitive graviditetstester (for tidligtesting), 5 vanlige sensitive graviditetstester og en vaginalgel. Jeg har veldig god erfaring med testene som er fertil.no sine egne, norske tester. Vaginalgelen har jeg ingen erfaring med, men veldig fin for dere som er i parforhold.

Babypakken består av Woombie Original og Woombie kluter. Wombie Original er en sovepose/svøp til helt nyfødte. Jeg ønsker meg virkelig to slike selv til guttene når de kommer. Den er utrolig myk og god. Klutene virker også kjempe gode og er i økologisk bomull.

Damepakken er en ladycup med tilhørende utstyr. Jeg har enda ikke turt å prøve ladycup eller annen menskopp. Men tanken på å ikke bidra til mer avfall og det at de skryter så voldsomt av hvor renslig og praktisk det er, gjør at jeg er fristet til å prøve igjen når jeg kommer igang med syklus igjen. Dette er jo blitt utrolig populært og flere og flere jeg prater med, sverger til denne oppfinnelsen. De sier det er skummelt før du har prøvd, men så fort du kommer igang, så går du ikke tilbake til bind og tamponger. Jeg skal innrømme at det frister å slippe å bytte så ofte som man må med bind og tamponger for å unngå bakterievekst.

For å vinne en av disse legger du igjen en kommentar til dette innlegget og skriver hvilken av de tre gavene du ønsker deg. Og vil du gi meg en julegave tilbake, så følger du meg på facebook, instagram (@onskemor) og snapchat (se kode i høyrefelt) også.

Jeg trekker onsdag den 28.12 klokka 12

Til slutt vil jeg ønske dere alle en fantastisk julefeiring.

Hilsen Storkfrøken og Ønskemor

PS. siden det er julaften har alle inspirabloggene fine gaver i dag, så ta gjerne en tur innom de andre også: FruBevers Hverdag, Avdeling Holt, Klin-kokos, Livet i CasaDidriksen, Louises lille verden, Fru Jacobsen, Petrus & Petrine, According to Nienna.

25 Replies to “Luke 24: Kjære ufrivivillig barnløse: Dere vil aldri bli glemt.”

 1. Jeg vil ønske deg god jul, Ønskemor. Dette var et fint innlegg. Jeg gjenkjenner frykten du beskriver. Men tenk nå, at jeg skulle være så heldig å lykkes å bli gravid til slutt – før det var for sent! Mamma og pappa fikk beskjeden i dag, på selve julaften. Jeg tviler ikke på at dette var verdens beste julegave også for dem. Rørt til tårer ble de. De har jo også fryktet at det aldri skulle gå før det var for sent.

  Tusen tusen takk for alle de gode svarene på alle de tusen spørsmålene jeg har stilt underveis. Jeg er deg evig takknemlig!

  Nå som jeg er gravid så må jeg jo ønske meg babypakken, for de to andre trenger jeg ikke – i hvert fall ikke på en stund.

 2. God jul til deg og dine. Håper dere får en fantastisk dag. Jeg ønsker meg damepakken. Den hadde vært super. Har lenge vurdert å teste lenge.

  GOD JUL!

 3. For et nydelig og rørende innlegg❤
  Håper du og Storkfrøken får en fin jul. Neste år er dere fire?
  Om jeg vinner så vil jeg gjerne prøve menskoppen. Har som deg ikke turt å prøve enda, men folk skryter og da blir man nysgjerrig?

 4. Kanskje jeg skulle prøvd ut damepakka. Har vært litt nyskjerrig på den selv, så hvis jeg vinner må jeg bare prøve!

 5. God jul til deg 🙂
  Jeg har fulgt bloggen din i flere år, og gleder meg med deg over at du til året er mamma til flere. Det er en stor glede å få lov til å bli og være mamma.
  Jeg ønsker meg ladycup’en 🙂

 6. God jul 🙂
  Ønsker meg en prøvepakke, siden vi prøver og prøver 🙂
  Menskopp har jeg brukt i mange år faktisk, og det kan absolutt anbefales!

 7. Jeg er så glad på dine vegne at du får oppfylt drømmer om barn, og nå med TRE stykker! Plutselig er dere en fin liten familie. Jeg er også så ta, kknemlig over at du deler. Hadde ikke du gjort det, hadde jeg kanskje ikke våget å gå for min drøm heller.

  Jeg har jo en litt kronlete vei å gå, med en tett eggleder og en eggstokk som ikke funker som den skal. IVF er dyrt, så har måttet legge drømmen litt bort for å spare penger. Ønsker meg derfor prøvepakken.
  DRØMMER om å ha en liten spire (ihvertfall i magen) til neste jul.. for som du skriver, julen er den høytiden man merker det mest. Jul er barnas høytid og jeg savner en liten en å lage jul og minner for.

  Riktig god jul til deg og storkfrøken.

 8. Tusen takk for en fantastisk blogg!:) Du skriver så ærlig og gir så mye nyttig informasjon til oss som er i samme situasjon som du har vært i! Det finnes all for lite informasjon om dette temaet, så er veldig takknemlig for din åpenthet og informasjonsutveksling <3

  Det er ikke så lenge siden jeg googlet meg frem til bloggen din. Jeg har gått tilbake å lest blogginnlegg fra noen år tilbake og frem til i dag:) Litt flaut å innrømme, men har faktisk gjort meg litt notater underveis 😉 Alt fra type medikamenter, tips om undersøkelser, klinikk og t.o.m overnattinger i Danmark. Det er virkelig gull verdt!

  Jeg er enslig og har planer om å dra til Danmark til sommeren. Vet at det blir en god del utgifter fremover, siden jeg er alene. Hadde vært kjempe nyttig og helt fantastisk for meg å få prøvepakken!:):):):) Så har jeg hvertfall noe i boks som kan krysses av listen!

  Ønsker deg, Storkfrøken og huleboerne i magen ei fantastisk romjul. Har trua på at 2017 blir magisk!<3

 9. Ønsker deg en riktig God Jul videre. 🙂

  Jeg ønsker babypakken 🙂
  Hadde blitt en fin gave til den lille som over nyttår skal ta en kikk på verden for første gang. 🙂

  julehilsen fra meg Monica

 10. Nå er jeg såpass gammel at jeg ikke trenger noen av pakkene, men vil rope litt ut om mensbeger. Er rett og slett genialt. Litt trening må til og vips er man sikker mot lekkasjer og innkjøp av produkter hver mnd?

 11. God jul!

  Jag önskar mig prøverpakken, då tillsammans med min norske sambo får ivf-behandling på Haukeland. Första försök blev negativt, och det var några dagar före jul, så det var lite tråkigt. Men vi har frysförsök i februari, så pakken skulle hjälpa!

  Vill också tacka för bloggen. Den är inspirerande att läsa och ger mig hopp… mannen är 47 och jag är 40 och vi har inga barn från förr så det är tufft ibland, när önskan är så stor. Men vi kryssar fingrarna! ❤

 12. God jul!

  Jag önskar mig prøverpakken, då tillsammans med min norske sambo får ivf-behandling på Haukeland. Första försök blev negativt, och det var några dagar före jul, så det var lite tråkigt. Men vi har frysförsök i februari, så pakken skulle hjälpa!

  Vill också tacka för bloggen. Den är inspirerande att läsa och ger mig hopp… mannen är 47 och jag är 40 och vi har inga barn från förr så det är tufft ibland, när önskan är så stor. Men vi kryssar fingrarna! ❤

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.