Med ett var navnene klare

Jeg trener på brush lettering og måtte bare prøve å skrive navnet til alle tre barna mine i boken min <3 <3 <3 (og anonymisert i ettertid)

Det er rart å tenke på at jeg allerede har ligget her på sykehuset i en uke. En hel uke i seng og med bare korte gåturer. Jeg synes faktisk tiden har gått fort. Plutselig har jeg et helt annet liv og det andre livet der hjemme er blitt så fjernt for meg. Veldig rart at kontrasten til livet der hjemme er så stort. Tenk at jeg har klart det og at jeg må regne med å klare mange uker til. Det er veldig rart.

Her på sykehuset jobber det mange fantastiske mennesker. Jeg føler meg så godt ivaretatt her. Noen av dem tar seg litt ekstra tid til å prate litt med meg. Det er veldig hyggelig. I går kveld kom ei av de hyggelige jordmødrene innom for å gi meg dagens sprøyte med fragmin og satte seg ned for å skravle litt samtidig. Hun lurte på om guttene mine hadde fått navn. Det spørsmålet har jeg virkelig utsatt. Jeg tenkte på det en del i starten, men til slutt måtte jeg bare legge det vekk for jeg klarte ikke å bli enig med meg selv om noe og ble ikke fornøyd med noen av navnene. De navnene jeg likte klarte jeg ikke å sette i kombinasjon med hverandre.

På spørsmålet fra jordmoren sa jeg som sant var at jeg sleit veldig. Det hadde vært så enkelt om det var jenter, for da hadde jeg mange gode forslag og jeg vet at ei av dem skulle iallefall hete Alva Johanne. Så fortalte jeg at jeg hadde lurt på et guttenavn på B og da foreslo hun umiddelbart det andre navnet jeg hadde lurt på sammen med det navnet. Og da ble det helt klart for meg at tvilling nr 1, den som ligger nederst, han skal hete B-J.

Men tvilling nummer to vet jeg ikke sa jeg…. jeg har L på blokka, men jeg er veldig usikker. Og egentlig før hun rakk å foreslå noe, så kom jeg på at, jo, nå vet jeg det. Tvilling nr 2 skal hete A-L. Det var en rar følelse å få det klart. Men nå er det klart. Begge navnene klinger godt sammen med storesøster sitt. Plutselig ble jeg så sikker.

Til storesøster bruker jeg hele dobbeltnavnet i hverdagen. Jeg er ikke sikker på om jeg kommer til å fortsette med det når guttene kommer. Det er mulig at alle tre bare får et navn som vi aktivt bruker. Eller at iallefall guttene får det. Eller kanskje det ender opp med at vi bruker alle. Vi får se. Jeg skal møte dem nå før jeg bestemmer meg for det. Det haster jo ikke.

Ønsker dere alle en god fredagskveld.

Katinka

5 Replies to “Med ett var navnene klare”

 1. Kjempefine navn vist det e dei øverst i innlegget? Kjekt med slike navn som ikkje absolutt alle har.
  Har sjølv klart det på 3 av fire?
  Lykke til videre, spennende å følge deg på veien?

 2. Flotte navn 🙂 Mine har to navn uten bindestrek og blir derfor kalt det første navnet. Vet også om barn som har bindestrek og dermed skulle det vært natutlig å si begge navn, dog endte barna med 1 navn når barnehage og skole kom inn i bilde. Tror man må være veldig bestemt hvis man vil alle skal bruke begge navn, vi mennesker har det med å ta den letteste vei 🙂

 3. Fire solide, robuste navn – og så to fjærlette navn til sistemann. Den så jeg ikke komme, gitt 🙂
  Det fine med navn er at etter en uke kan man ikke se for seg at barnet kunne bli kalt noe annet. Lykke til med ruginga videre – krysser fingre for at det ennå er noe tid til de melder sin ankomst!

 4. Så utrolig fine navn! Også så godt de passer sammen alle tre. Nå heier jeg på deg og gutta som må holde seg inne enda noen uker, også gleder jeg meg helt vilt til å se de når de er klare ❤︎
  Grattis med nytt nettsted forresten 🙂 Jeg henger med på flyttelasset 😉

  Har forresten gjort bloggen offentlig. Fått samlet tanker og er klar for å dele igjen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.