Mitt aller siste forsøk 

Det var utrolig deilig å ha hotellrom i Hirtshals og slippe å stresse rett videre til Århus for å rekke timen på klinikken. Avreise dagen føre er absolutt ikke den dummeste ideen altså. Storkfrøken hadde ikke ligget lenge i sengen før hun sovnet. Deilig for henne og deilig for meg.

I dag fant jeg til og med ut at jeg egentlig hadde ganske god tid så jeg kunne ta det litt rolig fra starten også. Så deilig! Men det viste seg å være å gjøre meg selv en bjørnetjeneste. God tid ble plutselig veldig hektisk nok en gang og jaggu mistet jeg toget mitt og måtte ta et seinere tog, som ville være fremme på hovedbanegården i Århus bare 7 minutter før timen min på klinikken. Krise!

Jeg ble litt roligere etter at jeg pratet med klinikken på telefonen, men det er uansett ingen god følelse å få det så hektisk til en så viktig avtale. Så da ringte jeg og bestilte taxi fra hovedbanegården med barnesete.

Dere kan tro jeg ble irritert da taxien ikke sto der og de eneste som sto der hadde bare sånt sete for større barn som brukes med bilens belter rundt barnet og fremovervendt. Enda mer fly forbanna ble jeg da taxien jeg hadde bestilt endelig kom og han hadde et sete som ikke var stort bedre enn de som de andre hadde. Dette var også forovervendt og altfor stort. Hun satt med belte bare over magen. Jeg skal vedde for at det hadde vært tryggere å ikke bruke noe i det hele tatt. Men sånn ble det og takk og lov for at turen gikk bra. Vi tok buss til sentrum etterpå. Aldri mer taxi uten å være helt sikker på at setet er ok. Jeg hadde virkelig ikke noen god følelse i magen. Satt med den klumpen.

Så kom jeg på klinikken og fikk vite at de hadde tatt opp alle eggene jeg hadde igjen på frys. Fem embryoer opp fra frys altså.  Når de først sa det, så håpet jeg så inderlig at to var gode til innsett og i tillegg minst ett til å dyrke videre til blastocyst. Men dessverre så var det kun to til innsett og ingen flere som kunne brukes.

Det kjentes som et slag i magen å få vite at dette faktisk blir mitt aller siste forsøk. Iallefall aller siste fryseforsøk. Jeg tviler på at jeg får råd til flere forsøk i det hele tatt. Men det får jeg tenke på siden. Jeg prøver å se det positive i det og det er at jeg iallefall slipper å betale for mer lagring av embryoer. For det er jo en utgift det også. Og at jeg nå står mye mer fritt til å velge klinikk igjen. Om økonomien skulle ordne seg.

Etter innsett tok vi bussen ned til Århus sentrum. Når vi kom dit måtte vi bare prioritere det aller viktigste. Nemlig mat. Men hvilken stemning det var i Århus i dag altså. Jøjemeg. Der var det festival og det krydde av glade mennesker og musikk overalt. Det var så deilig og varmt også, så jeg fikk tilbake skikkelig sommerfølelse. Litt kjedelig å tenke på sommeren som er på hell hjemme. Selv om jeg egentlig er litt glad i høst også, så var det litt vemodig å kjenne på den varmen det er lenge til vi får hos oss igjen. Vi valgte den første og den beste resturanten, siden den hadde barnesete. Det er det ikke for mange av i Århus dessverre. Denne var til og med sånn koselig og gammeldags. Flaks at jeg hadde med seler selv, ellers kunne det bli mye å passe på for meg.

wp-image-1290775342jpg.jpg

 

Etter at vi hadde spist, gjaldt det å komme seg innom føtex food for å handle mat til Storkfrøken til resten av reisa og drikke til oss begge. Så bar det innom ganefryd som er en av mine favorittbutikker i Århus. Ganefryd er en helsekostforetning, med verdens beste daddelkaker. Jeg kjøpte 18 stk med lakrissmak… namm, har kost meg med noen på toget tilbake til Hirtshals. På toget herjet Storkfrøken rundt. Kun i små øyeblikk var hun i ro. Her er hun opptatt av skoene sine.

Tilbake i Hirtshals dro vi først på hotellet som vi bodde på i natt, for der hadde jeg satt igjen litt bagasje. Så kom vi over et utrolig kult lekerom og det var flaks for vi hadde litt tid å slå ihjel før vi skulle trille videre til båtterminalen.

Nå sitter vi atter en gang på båten hjem og Storkfrøken sover i vognen. Jeg skal også snart sove litt. Bare skrive litt her og ta en kjapp tur innom facebook. Nå er jeg SÅ glad for at jeg har tatt med meg pledd og pute. Da kan jeg legge meg litt på gulvet ved siden av vognen. I Larvik blir vi hentet av mamma, for jeg grudde meg sånn til å kjøre hjem alene midt på natten. Vi ankommer klokka 02.00. Jøjemeg, som jeg gleder meg til å sove i egen seng nå. Og i morgen skal Storkfrøken til mamma, så da får jeg brukt dagen til å komme meg litt til hektene etter turen.

Gikk forresten forbi Odd Nerdrum her på båten nå for litt siden. Jeg ble skikkelig starstruck altså… skulle bedt om å ta selfie med han, men jeg turte ikke. Jaja…. jeg har ikke planer om å gå rundt på båten å finne han igjen. Nå skal jeg nemlig snart sove.

God natt godt folk.

Klemmer fra Ønskemor og Storkfrøken.

11 Replies to “Mitt aller siste forsøk ”

  1. Ja, jeg vet det. Men et navn på et bilde er ikke søkbart, så det tenker jeg går fint. Kunne kanskje dekket over telefonnummeret. Skal se om jeg får gjort det. Men hadde ikke muligheten til det på tur og bildet var jo så fint.

 1. Hei! Ville bare si ifra at du har delt navnet til Storkfrøken i denne posten i tilfelle det var en glipp. Veldig fint navn 🙂 Krysser fingrene for at det blir lillesøster eller lillebror på dette forsøket, lykke til!

  1. Tusen takk. Ja, jeg tenkte at det er greit å dele navn i et bilde siden det ikke er søkbart på google. Men telefonnummeret er greit å skjule. Jeg beskjærte bildet kjapt nå. Rakk det ikke på tur.

 2. Daddelfryd med lakris er FANTASTISKE! Kjøpte en boks sist jeg var i Århus jeg også. Krysser alle fingre for at Storkfrøken blir storesøster neste vår.

 3. Masse lykke til, krysser fingrene for deg 🙂

  Vi legger alltid inn ekstra tid når vi er på reise og må ta taxi… Ikke bare møter taxien opp med feil type bilsete, men man må også sette det fast i bilen selv ? Og det er her i Norge…

  1. Ja, jeg hadde jo egentlig beregnet over en time. Men siden jeg mistet det toget jeg hadde planlagt å ta, så ble det så hektisk. Selvfølgelig veldig dumt. Men sånn ble det.

 4. Hei!:) Kan man selv velge om man går for inseminasjon/IVF og om det skal settes inn ett/to egg?:) Venter spent på svar. God adventstid til dere.

  1. Hei! Og beklager for sent svar.
   Ja, man kan egentlig velge det selv. Men jeg ville gjort en fertilitetsutredning i forkant og lyttet til råd fra ekspertene. Jeg gjorde selv 7 insemineringer uten en eneste positiv test før jeg gikk over på ivf. Hadde jeg funnet ut at jeg hadde endometriose først, så hadde jeg sluppet å bruke nærmere 90 000 kroner insemineringer, reise og opphold og alt rundt.
   God adventstid til deg også. Klem

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.