Mitt favoritt-superenkle og sunne måltid!

Ok, jeg trur kanskje at jeg på et tidspunkt i denne bloggen har skrevet noe om at denne bloggen ikke kommer til å handle om mat. Og det har jeg allerede begynt å synde på. Derfor gjør jeg det gjerne igjen. Så mens dere venter på mitt grundig gjennomtenkte innlegg som svar på negative kommentarer til forrige og tidligere innlegg så skal dere få oppskrift på dagens enkle middagstips fra Ønskemor.

Jeg er ikke tilhenger av mat som tar lang tid å lage og derfor gjør jeg det gjerne på den enkleste måte. Det beste er jo mat som lager seg selv i stekeovnen. Det er retter som ofte går igjen hos meg.

Fisk er mat som ofte tar lang tid. Ja,  ikke veldig lang tid, men man må jo gjerne ha med litt ingredienser som må forberedes. Min favoritt-fiskerett er enkel og grei (jeg lærte den da jeg var på besøk hos venninna mi i høst og takker for ideen for den har jeg laget mange ganger siden.

Jeg har alltid en pakke med frossen lapskausblanding liggende i fryseren. Det er en sånn ferdigblanding med oppkuttede grønsaker. I dag hadde jeg en pakke fra coop som heter suppe/lapskaus-blanding:

Videre har jeg også ferdig fiskefileter av laks liggende i fryseren gjerne marinert. I dag brukte jeg også fra coop: Urtemarinert:

Fullstendig ingrediensliste for 1 prosjon:

* ca en neve med grønsaker

* To stykker med fisk

* Eventuelt litt ekstra løk

* ca en halv boks med lettrømme

* Litt fløte

* Sitronsaft (helst presset av fersk sitron, men jeg bruker ofte bare ferdig sitronsaft)

* Sitronpepper

* Dill

* Litt salt

* Du trenger også aluminiumsfolie

Først tiner jeg fisken ca fem minutter i mikroen på defrost. Deretter har jeg grønsakene i alu-folien og krydrer og har på litt sitronsaft. Deretter heller jeg fløte over i rømmen og rører. Jeg vet ikke riktig hvor mye fløte, men jeg tar i litt og litt og stopper når jeg synes konsistensen er fin og “sauseaktig”. Denne sausen har jeg over grønsakene og legger til slutt fisken oppå dette. Til slutt pakker jeg alufolien tett rundt og passer på at ingen åpning er vendt ned for da renner sausen ut. Jeg legger denne pakken på et stekebrett eller i en ildfast form og har i ovnen på varmluft ca 180 grader og lar retten lage seg selv der i ca. 30 minutter.

Sunt, godt og fort gjort passer bra i en hektisk hverdag.

Velbekomme!

4 Replies to “Mitt favoritt-superenkle og sunne måltid!”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.