Nå vurderer jeg å flytte bloggen.

Da jeg begynte å blogge, gjorde jeg det fordi jeg hadde skrivekløe og bare hadde lyst til å sette ord på alle tankene og meningene mine og dele dem med folk.

Jeg har egentlig hatt skrivekløe nesten så lenge jeg har kunnet skrive og skrev dagbok sammenhengende i ti år. Fra jeg var 12 til 22 år. Jeg sluttet etter at en som var på hybelen min og tok seg den friheten og leste dagboken min mens jeg dusjet. Etter det har jeg ikke fått til å skrive dagbok. Jeg har forsøkt å begynne igjen flere ganger, men det har bare stoppet seg. Tanken på at det jeg skriver kan bli lest av noen har gjort at jeg har skrevet annerledes med tanke på at kanskje noen kommer til å lese det. Men det var jo ingen som gjorde det og meningen forsvant helt og jeg klarte ikke å skrive regelmessig. Når jeg begynte å lære om konseptet blogging har jeg oftere og oftere tenkt at det kan være et godt alternativ til å skrive dagbok og få utløp for min skrivekløe, samtidig som jeg kan få utløp for en del av mine kreative sider. Så nå når det snart har gått en måned og i snitt 70 personer leser bloggen min hver dag begynner dette å bli virkelig gøy.

Men det er et lite skår i gleden: Toppblogghysterien! Jeg er lei av å stadig få kommentarer fra tenåringsjenter som bare er ute etter flere treff på sin egen blogg fordi de drømmer om å bli den nye Voe (eller noe slikt?). Nå har i tillegg blogg.no bestemt seg for å lønne toppbloggerne på første til tyvende plass (fra 12500kr til 2500 kr per måned før skatt). Jeg tenker at dette vil jo være med på å øke denne hysterien enda mer uten at egentlig det nødvendigvis er så viktig for de som faktisk ER på listen fra 1-20. De tjener jo tross alt en del penger fra før.

Jeg registrerer at det er en del som flytter til Blogspot fordi det er en del tekniske problemer med blogg.no. Det jeg lurer på er: Hvilke problemer er det snakk om? Jeg har ikke hatt så mye problemer selv nemlig. Noen ganger sliter jeg med å få lastet opp bilder. Er det på grunn av blogg.no? Eller er det på grunn av at jeg har dårlig nettdekning? Jeg har nemlig trodd at det er det siste.

 

vs

Hva skal jeg velge? Skal jeg fortsette på blogg.no fordi jeg har allerede begynt og fått faste lesere her eller skal jeg satse på at disse blir med meg over til blogspot? Hva finnes av andre gode alternativer?

 

Jeg har allerede en del linker og omtaler om bloggen min på andre nettsider og fora. Den jobben vil jo da være fullstendig bortkastet da og jeg må starte helt på nytt ved å gå over til blogspot. Dessuten er blogg.no en norsk side og det ser jeg på som bra.

Nei, jeg er nå litt i villrede og vet virkelig ikke hva som er best å gjøre. Jeg tenker iallefall at dersom jeg skal gå over til blogspot før eller siden, så burde det jo heller bli før jeg blir for etablert her. Litt usikker nå. Jeg trenger gode argumenter for og imot.

22 Replies to “Nå vurderer jeg å flytte bloggen.”

 1. eller meld deg over til blogr.no! 🙂 jeg blir jher uansett.
  liker blogg.no og gjør meg ingenting at de får penger av blogging.
  noen fortjener det mindre mens andre har jobbet hardt for plassen.
  og mange skriver også at det ikke lenger er en hobby plass men ett arbeidssted. det
  er hva du gjør det til, tenker jeg. vil du tjene så tar du imot om du får tilbud. er det av ren hobby så lar du vær.
  jeg er sikker på at alle ønsker seg penger vis man kan kun gjøre det av å blogge!:)

 2. Enig , jeg vil jo ha lesere , men er ikke ute etter å bli en toppblogger , er fornøyd nok med de 10-20 leserene jeg har 🙂

 3. Skift til blogspot, der held eg til og eg er storfornøgd! Slepp slike unødvendige reklame kommentarar. Men om du skiftar til blogspot vil sansynlegvis lesartala synka(men det bryr jo ikkje du deg om så det går jo fint) i og med at det ikkje er ei forside der slik som på blogg.no der alle innlegga kjem opp. Men etterkvart kjem du liksom inn i eit eige koseleg bloggarmiljø på blogspot, det har iallefall eg gjort, og det er fint 🙂

 4. Jeg lurer på noe. Det har ikke noe med dette å gjøre. Men hvorfor har du tatt valget om å få barn alene? Har du skrevet om det en plass? Interessangt å lese 😀

 5. Jeg liker best blogspot. Hadde stadig litt problemer med å laste opp bilder på blogg.no da jeg hadde det, men har aldri hatt det problemet på blogspot.

 6. Jeg liker ikke oppsettet/utseendet på Blogspot. Det virker rotete, og kommentarene tar lang tid før de kommer opp. Jeg har gitt opp å følge bloggere derfra.
  Jeg er fornøyd her jeg er. 😀
  Bryr meg ikke så mye om disse rosabloggerne, det finnes jo nisjer og kategorier som er bedre enn “mote”, “hår” og “negledesign”.

 7. by Adina: Jeg er helt enig med deg at noen fortjener å tjene penger på det, og jeg hadde selvfølgelig ikke sagt nei til det selv. Det er klart at en blogg som blir lest av mange har god reklameverdi og de som lager den fortjener sin del av kaken. Det jeg reagerer på er måten det blir gjort på her, som blir litt slitsom. Jeg mener at sånn mange driver på for å prøve å få lesere er slitsomt og hvis blogg.no skal gjøre det på den måten, så blir det iallefall ikke færre 13 år gamle jenter som spamer alle bloggene de kommer over for å få folk til å se på bloggen deres. Jeg vurderte å flytte bloggen min tidligere også av samme årsak, men har avventet litt… nå lurer jeg på å gjennomføre det. Men det er så mye jobb at jeg vegrer litt også.

 8. ANna LOuise: Jeg vil jo ha lesere, helt klart, det er noe av grunnen til at jeg skriver blogg… hvis ikke hadde jeg jo gått tilbake til dagboken trur jeg. Jeg synes det er veldig koselig med de faste leserene jeg har, men jeg synes også det er hyggelig å se noen “nye fjes” og jeg har jo faktisk et budskap med bloggen min som jeg ønsker å spre. Etter å ha lest flere kommentarer, begynner jeg å helle over til å bli.

 9. Ida Marie: Hm… det med lesertall er faktisk et godt argument for å bli her. Det er ikke det at jeg ønsker å leve av bloggen min eller tjene penger på den (hadde ikke sagt nei, men jobber ikke for det). Men jeg har jo et budskap og sterke meninger som jeg ønsker at flest mulig skal lese. Det er jo noe av grunnen til at jeg begynte å blogge så hvis jeg må leve med rosablogghysteriet for å oppnå det, så får jeg kanskje heller prøve å ignorere dem da.

 10. Anonym: Ja, er det ikke rotete? Jeg har så vidt begynt på en annen blogg på bloggspott for lenge siden, men der sleit jeg mye mer med å forstå oppsettet, så jeg gav vel egentlig opp. Det er virkelig en ulempe at det tar tid før kommentarene kommer opp. Jeg følger en del blogger på bloggspot og det synes jeg går helt greit. Men jeg synes det er fint å ha “venner” som vi har her. Da blir det mer gjensidig følging om du skjønner. Og man finner jo helt klart sine nisjer og hvilke blogger man liker. Jeg HAR lært meg å overse de desperate tenåringsjentene i større grad enn jeg gjorde i begynnelsen.
  Du har virkelig gode poeng og argumenter for å bli her. Dessuten ville jo all den jobben jeg har gjort her bli helt bortkastet da om jeg skulle gå over til en annen blogg.

 11. saritha: Ja, det har jeg skrevet en del om allerede, men jeg kan skrive en kortversjon her:
  Det er jo en kombinasjon av flere årsaker. Den viktigste er jo at jeg ser ikke for meg et liv uten barn. Det å få barn er veldig viktig for meg. Jeg har nok stresset veldig med å finne en mann som kan være far til dette eller disse barna og det ble visst helt feil måte å sjekke på. Den beste måten å finne en mann på er jo å ikke tenke på det eller strebe etter det, for da dukker han plutselig opp. Til slutt kom jeg fram til konklusjonen at barn var faktisk viktigere for meg enn en mann, iallefall akkurat nå. Jeg har ikke lyst til å vente lenger. Media er fulle av advarsler om at man ikke bør vente for lenge med å få barn fordi det øker sjansene for komplikasjoner under svangerskap og fødsel. Dessuten så har jeg jo lyst til å få med meg så mye som mulig av barnas liv og på et eller annet tidspunkt kommer jo jeg til å forsvinne herfra. Så konklusjonen ble at jeg får sette i gang på egen hånd så får mister perfekt dukke opp når han dukker opp. Om det er om ett år eller om ti år er ikke lenger så viktig for det å få barn er ikke avhengig av han lenger. Hvis han ikke vil bli far til mine barn som jeg da allerede har, så er han kanskje ikke perfekt allikevel? Og da har jeg det fint alene.

 12. Hvis du bytter til en annen blogg, så shout-it-out-real-loud slik at de som vil følge deg finner deg fortsatt. 🙂 Jeg vil ihvertfall fortsette å lese din blogg uansett hvor du har “bloggbasen”. 🙂

 13. mammaoglitttil: Jeg flytter iallefall ikke nå og mest sannsynlig aldri. Men om så skulle være så skal jeg skrike ja. Jeg vil jo selvfølgelig ha med alle dere som har fulgt meg hele veien. Og de jeg følger selv. Jeg har begynt å se på dere som venner, så derfor er det litt skummelt og flytte base. Dere vet hvor dere finner meg og jeg vet hvor jeg finner dere… trygt og godt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.