Morgenkvalme.

I dag tidlig kom den kastende over meg – morgenkvalmen. Jeg spiste ikke umiddelbart etter at jeg sto opp, men begynte å gjøre klar dosetten min med medisiner, og vitaminer og mineraler til neste uke. Fra nå av skal jeg spise først. Jeg ble så overasket og enda mer overasket ble jeg over at jeg brakk meg og kastet opp. Trudde ikke jeg skulle bli så dårlig. Ikke det at det var så mye å kaste opp, men ubehagelig var det ja. Etter det har jeg først blitt litt bedre, men helt bra ble det ikke, så jeg er fremdeles litt småuggen. Jeg håper ikke dette blir sånn det skal være framover for det vet jeg ikke om jeg orker. Før jeg ble gravid, så kjøpte jeg meg slike sea-band på apoteket som skal ved hjelp av press på akupunkturpunkter få dempet kvalmen. Jeg har ikke brukt dem før nå, men NÅ måtte de på. Jeg er usikker på om de har hjulpet, men det er verdt et forsøk om ikke annet.

image

På en måte, så er jeg jo litt glad for at den er kommet. Det er jo helt vanlig og det ER et godt tegn på at HCG stiger i kroppen min og det er bra for babyen i magen. Men jeg klarer meg helt fint uten kvalmen også. Når mamma har hatt tre svangerskap uten kvalme, så kan jeg det også :-). Uansett: min oppgave er fremdeles å ta det med ro og spise nok. Det er det dagene går i også, så jeg har ikke dårlig samvittighet i så måte.

Hva er ditt beste råd mot svangerskapskvalme?

Klem fra Ønskemor

6 Replies to “Morgenkvalme.”

 1. Gratulerer så mye med graviditeten 🙂 Mitt råd mot svangerskapskvalme er å spise lite, men ofte og bruk god tid! Bananer fungerte enn periode for meg, får fart på blodsukkeret… Ellers spise det som frister. Masse lykke til

 2. Jag kräktes fram tills bebis kom ut. Varje dag hela graviditeten – ett antal veckor var jag dessutom helt utslagen av illamåendet och kunde knappt röra mig.

  Det som hjälpte iaf liiiite var att äta jämt och dricka massor av vatten. Jag provade tunna kex i början men det blev snart bröd. Mackor och flera mackor. Mackor igen.

  Sushiingefära oxå!! Men ingefära ska man samtidigt vara VÄLDIGT försiktig med. Svensk sjukvård föreslår och utländsk sjukvård avråder. Men jag åt ingefära i mycket små mängder nån gång per dag, och det hjälpte för stunden.

  Det finns andra preparat man kan prova. Jag vet inte vad ni har i Norge men det måste ju finnas liknande – åksjuketabletter tex. Eller (flytande) galieve som bildar ett lock nedanför magmunnen så inget tränger igenom.

  För mig hjälpte i princip inget, trots att jag var rätt hårt medicinerad. Jag hoppas verkligen att du slipper!!

  Lycka till!

   1. Tusen takk! Når jeg leser det jeg leser om ingefær nå, så tenker jeg at jeg skal være litt forsiktig. Iallefall så lenge jeg finner andre ting som fungerer og det trur jeg at jeg skal klare. Det blir lite ingefær på meg iallefall… just in case og iallefall til jeg er over 12 uker.

  1. Og gud, ja, jeg håper også at jeg slipper. Det har ikke vært riktig ille idag, men slitsomt nok allikevel. Jeg skal prøve alle råd. Ingefær har jeg allerede funnet ut at det funker for en tid. Men råd fra mange er at jeg skal hele tiden passe på at jeg småspiser, slik at jeg aldri blir helt sulten trur jeg er lurt. Og spise sist før jeg legger meg og først når jeg står opp trur jeg kan være lurt. Reisesjuketabeletter (åksjuketabeletter) har jeg ikke lyst til å ta på grunn av babyen, så jeg får finne noe annet.

   Tusen takk for gode tips. Noe skal prøves ut)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.