Skrekk! 8+2

Følelsen av morgenkvalme var faktisk litt god. God på den måten at jeg vet at det er et godt tegn. Jeg googlet og lærte at de mest intense ukene for kvalme er ofte uke 8-9 og avtar gjerne i uke 13-14. Og jeg er jo faktisk 8+2 i dag, og det vil si at jeg er i den niende uken (jeg klarer ikke å vende meg til å tenke på den måten, men det blir jo helt riktig. Det blir akkurat som når vi sier at vi lever i det 21. århundret nå. Det er utrolig vanskelig å få elevene til å bli med på den regningen. Men når jeg forklarer dem at det første århundret må jo være det første vi begynte å telle med, og det var fra 0 til 99 e.kr, DA forstår de det et lite øyeblikk. Jeg forstår det jeg også. Men vanskelig å  huske på. – obs…. digresjon… god på det).

Jeg var litt uggen hele dagen i går. Og lærte at det viktigste er å ikke bli tom i magen. Stadige små påfyll er viktig. Jeg har fått HELT aversjon mot alt som homeopaten sier at jeg skal spise, og har superdilla på snickersis, lakris, eplejuice, brød med leverpostei og melk. I dag har jeg handlet inn til taco, og det trur jeg også skal passe ganen aldeles utmerket.

Men så til overskriften. Etter den søte kløe, kommer den søte svie. Da jeg skulle legge meg og gikk på toalettet for kvelden, så oppdaget jeg at truseinnlegget var helt farget av brunt blod og lutinus-gørre…. (sorry ekkel detalj, men slik blir naturen av en prøverblogg… sånn er det bare). Jeg fikk selvfølgelig HELT PANIKK!!!!…. og jeg var forberedt på å måtte prøve å komme meg til en som kunne gjøre en ul-scan i dag for å se om det fremdeles var liv der. Men heldigvis, så har det ikke kommet noe mer i dag, så jeg har latt det hele bero litt.

Åååh…. så mange tanker som streifet gjennom hodet. Jeg har lurt på: har jeg blitt kvalm fordi jeg har begynt å spise usunt. Er dette kroppens måte å si fra om at dette er absolutt ikke bra? Men jeg KAN ikke gå å tenke slik. For da blir jeg jo helt sprø. Jeg MÅ fortsette å spise og jeg orker rett og slett ikke tanken på å kutte ut melkeprodukter, rødt kjøtt og gluten lenger. Det smaker så altfor godt og er det eneste jeg har lyst på. Ja, jeg har lyst på noe mer, men jeg må jo ha litt variasjon også. Jeg var på nippet til å ta meg en kopp kaffe også, men fant ut at jeg kanskje ikke har SÅ lyst på det, og da jeg fikk blødning, var det helt uaktuelt å tenke på iallefall.

Satser på at blødningen har gitt seg. Dette tar på en stakkars nervøs sjel.

Klem fra Ønskemor.

14 Replies to “Skrekk! 8+2”

 1. Sett utenfra, så er det helt åpenbart at du er kvalm fordi du er gravid. Mulig at kroppen i tillegg trenger litt tid på å omstille seg hvis det er totalomvending i kostholdet, men det vil i tilfelle ikke være farlig – bare ubehagelig en periode.

  Som gravid er anbefalingene å drikke maks 3 kopper koffeinholdige produkter (kaffi, cola eller andre ting med koffein i). Selv tynner jeg kaffien min ut med koffeinfri kaffi (halvparten koffeinholdig) som jeg koser meg med flere ganger daglig 🙂 Jeg er ikke litt bekymret engang. Disse anbefalingene ville aldri blitt sendt ut med mindre det var helt trygt.

  Hørtes veldig deilig ut med taco. Kos deg!

  1. Jada, jeg er helt enig med deg rasjonelt sett… også kommer det en liten djevel smygende og visker irrasjonelle skrekkhistorier i øret mitt noen ganger. Jeg prøver å få han vekk… og det går bra nesten hele tiden 🙂
   Hadde jeg følt et ENORMT behov for kaffe, så hadde jeg nok drukket det. Men når jeg kjente etter, så var det ikke så viktig. Jeg har mye mer lyst på eplejuice 😀 Akupunktøren min, som også er homeopat, mente faktisk at om jeg drakk en liten kopp kaffe om dagen, så ville det bare virke gunstig, så han mente at jeg burde det. Men jeg fant egentlig ut at jeg ikke hadde lyst på. Jeg har drukket litt cola da. Ikke mye, men litt. Det får holde. Pratet med ei som i store deler av svangerskapet sitt KUN fikk i seg cola og non-stop og en periode hun ikke orket nonstop heller. Jeg føler meg heldig som faktisk har lyst på mat. 🙂

   1. Argh, nå fikk jeg lyst på nonstop også 😉

    Jeg syns første trimester var veldig stressende. Viktig å huske på at det er mye hormoner i sving også nå, i tillegg til at kroppen skal tilpasse seg den store oppgaven et svangerskap faktisk er. De fleste finner mer ro etter hvert.

    1. Hehe… ja, lett å få lyst på godis. Nonstop kjenner jeg ikke veldig behovet for, men annet godis har jeg gjerne lyst på. Men jeg klarer å begrense det til når det er helt kritisk.
     Ja, første trimester har definitivt vært preget av mye usikkerhet. Men heldigvis har jeg kunne legge vekk alt som minner om stress siden jeg har for det første hatt ferie, men også arbeidsledig. Så jeg har ikke stresset. Men jeg har vært veldig sliten og sovet mye og slappet av og gjort veldig mye ingenting.

     Ja, jeg gleder meg til å komme over uke 12 iallefall. Litt mer trygg da kanskje. Igrunnen gleder jeg meg aller mest til å bli mamma. <3

 2. Jeg hadde blødninger i første svangerskap. Alt i orden på ultralyd og ungen er tre år i dag. Kos deg med graviditeten, det går nok kjempebra!! (Og jeg drikker også litt kaffe 😉 er gravid i 6. Mnd, men skjønner at du er ekstra påpasselig som har vært gjennom så mye).

  1. Ja, det er jo historien og bakgrunnen min som gjør at jeg blir litt engstelig. Jeg er jo egentlig ikke den engstelige typen. Men ja, blødning er jo også helt normalt i svangerskapet, så det går jo helst bra. Men man føler at det er mye som står mye på spill når man har kjempet så hardt for det.

 3. Hei. Jeg hadde også en del brunt utflod og lutinus-gørr første ukene. Fikk beskjed det var helt normalt. Men skjønner du får litt panikk, det fikk jeg!! Lykke til videre, så glad å høre du endelig har klart det 🙂 prøver å få en bror eller søster til småen. Klem

  1. Ja, jeg skjønner det ikke helt selv enda. Men tusen takk… ja, etter å ha kjempet så hardt å lenge for dette, så er det veldig fort gjort å bli litt engstelig. Men man VET jo at litt små blødninger er helt normalt. Så en får prøve å slappe av. Så lenge det ikke blir mye, så må man jo bare prøve å legge det vekk og ikke tenke så mye på det. Men ikke lett altså.

   Masse lykke til med søskenforsøk!

 4. så hærlig å lese at du er blitt gravid! har vært på ferie så lenge siden jeg har vært på siden din!! ønsker deg alt godt! stor klem fra Vjenta

 5. Uff, så skummelt og ekkelt.
  Nå har du jo kommet så langt – etter så mange forsøk. Krysser alle fingre for at var mest lutinusgørr, og at alt står bra til med mini.

  Er ganske sikker på at det ikke er kostholdet som skaper ugreien. Gravide over hele verden spiser så mangt. Så kos deg med den snickersisen eller nonstop du.
  Men akkurat kaffe, det drikker du nok ikke de neste ukene.

  Blåser friskt babystøv.

  1. Ja, det var nok heldigvis det. Det gikk veldig fort over denne gangen også 😀

   Det var deilig å få bekreftelse fra Frøyaklinikken at jeg gjør det helt riktig når jeg følger smakens ønsker. Men jeg skal selvfølgelig prøve å tenke på at jeg har mest mulig stabilt blodsukker og spiser så mye langsomme karbohydrater som mulig og prøver å begrense de raske. Det er jo logisk og fornuftig. Så da prøver jeg på det, så sant mine irrasjonelle lyster ikke tar helt overhånd 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.