Nå logger jeg av alle kanaler for helgen

Man kan bli så revet med i denne debatten altså. Jeg har sittet store deler av dagen i går og i dag på Internett og sosiale medier og diskutert, delt og lest. Jeg har fulgt med på alle artikler og skriverier som har kommet ut de siste dagene om bioteknologiloven. Det tar tid altså, og jeg blir helt ør i hodet. Verden rundt forsvinner litt når jeg blir så engasjert. Men snart, snart kommer virkeligheten tilbake til meg.

Jeg skal nemlig snart hente Storkfrøken i barnehagen og jeg skal være sammen med henne i hele helgen. Da kan jeg ikke sitte på sosiale medier og bli opptatt med det. Det lar seg dårlig kombinere med å være tvillinggravid og sliten alenemamma. Jeg VET jo at det kommer til å skje mye der ute i den digitale verden i helgen. Men jeg tror rett og slett at jeg skal logge av. Jeg kjenner meg selv. Jeg VET godt hvor lett det er å gå i fella og bare sitte med telefonen i hånda og “bare svare på en ting til” når det stormer som verst. Storkfrøken og tvillingene fortjener bedre enn det. Derfor har jeg bestemt meg for å logge av.

Jeg har skrevet et innlegg som ligger klart og som jeg muligens kanskje velger å dele i løpet av helgen. Hvis jeg har overskudd mens Storkfrøken sover. Men det er også det lengste jeg skal strekke meg tror jeg. Eventuelt så deler jeg det på mandag. Jeg får se hva jeg har overskudd til.

Så beskjeden min til alle dere som kommer innom her i løpet av helgen: Ta gjerne kontakt med meg. Jeg har e-post (onskemor@enestaaendemor.no), jeg har en facebookside og det er mulig å kommentere i bloggen. Jeg synes stort sett det er veldig hyggelig å få henvendelser, men jeg kommer nok ikke til å svare i helgen. På mandag, når jeg har levert Storkfrøken i barnehagen igjen derimot, da kan jeg ta meg tid til å lese og svare og fortsette diskusjonen. Det skal bli fint.

Jeg håper det blir fint. Det er opp til deg. I den forbindelse har jeg en viktig oppfordring og det er at du sier det du har å si om det er hyggelig og/eller konstruktivt. Men har du mest lyst til å spre eder, galle og sure oppstøt som går på person, så foreslår jeg at du dropper det. En slik debatt bør ikke bli stygg. Jeg vet at vi kan være uenig om mye og jeg tar gjerne diskusjonen så lenge den foregår i en hyggelig tone og med konstruktive argumenter. Heldigvis bor vi i et demokratisk samfunn med yttringsfrihet og vi har lov til å være uenige. Det fører med seg et stort ansvar på hver enkelt. Vær det ansvaret bevisst og vær et godt medmenneske. Respekter ulikheter i uenigheten. Da er jeg sikker på at vi kommer oss godt ut av denne runden med debatt også.

God helg! og klemmer fra Ønskemor

9 Replies to “Nå logger jeg av alle kanaler for helgen”

 1. Høres lurt ut med avlogging… Det er jeg ikke flink til altså. 😉 Men alt kan øves på.

  Håper virkelig de som vil diskutere klarer å holde seg saklige… Mye unødvendig oppgulp å se i kommentarfelt rundt omkring, gjeldende alle mulige saker.

  Ha ei riktig god helg med Storkfrøken. 🙂

  1. Tusen takk for det. Ja, jeg er flink i perioder og ikke fullt så flink andre perioder. Det verste er telefonen for den ligger i så lett tilgjengelig til enhver tid og kan så lett taes opp om det blir litt dødtid. Pc er greiere, for der får jeg uansett ikke satt meg mens jeg er sammen med Storkfrøken. Så det er mulig jeg tar en tur innom pc når hun sover.

   God helg til deg også.

 2. Hei jeg lurte på regelverket i Danmark? Iforhold til domfelte og stor aldersforskjell på partnere og gjeld? Min mann har blitt nektet hjelp med en tidligere partner da han har stor gjeld samt at han er tidligere dømt. Vil ikke ha noen spørsmål om han er egnet fordi det vet jeg at han er. Han har bare levd et tøft liv før. Idag er han en helt annen enn det han var for 10 år siden.

  1. Det vet jeg ikke. (Og beklager sent svar, det har vært noe galt med appen min tror jeg siden jeg ikke fikk opp dette før nå). Men har han blitt nektet hjelp av det offentlige i Norge eller privat? Eller begge deler? Dersom de går til privat klinikk så dekker de hele behandlingen selv. Vet ikke hva slags krav som stilles da? Jeg har iallefall ikke fått noe spørsmål om noe som helst i DK. Så jeg kan ikke skjønne annet enn at alle som ønsker det og kan betale for det vil få hjelp i Danmark. Jeg ville vel også sjekket med en privat klinikk i Norge også om de ikke allerede har gjort det.

   1. Han har blitt nektet av en lege i Norge før usikker på om det var privat eller offentlig. Men vil tro det er lettere i Danmark.

    1. Ja. Det vil jeg tro. Hvis ikke finnes det et hav av muligheter i andre land. Så det kommer nok helt sikkert til å løse seg. Jeg har hørt mye positivt om Barcelona ivf for eksempel. Der er de veldig dyktige.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.