Om eggløsning.

Nå har jeg endelig fått pratet med hun kontordamen hos gynekologen som kunne si ting litt mer sikkert (legg merke til “litt”). Hun kunne absolut ikke mye mer og det skjønner jeg jo, det er derfor hun er kontordame og legen er lege. Ok, jeg ble ikke mye klokere, MEN et svar fikk jeg helt klart:

 

Spørsmålet var. Jeg har stort sett fått besøk av tanta 15 eller 16 dager etter insemineringen. I følge gynekologen fikk jeg helt klart svar på følgende: Tante rød kommer ikke mer enn 14 dager etter EL. Da tenker jo jeg at de gangene tanta har kommet 15 dager senere, har det vært en hypotetisk sjanse for at egget kunne blitt befruktet, men ikke en stor sjans. Mens den siste gangen, da jeg var så sikker på at det var klaff, da kom ikke tanta før 16 dager etter inseminering og da var det helt umulig (om ikke det var en befruktning som ikke festet seg, kunne det gjøre at tanta kom litt senere?)

 

Iallefall, så var det IKKE noe gullegeme på det bildet som jeg hadde fått med fra storkklinik, så det var nok mest sannsynlig en follikkel som absolutt ikke var stor nok til å slippe et egg enda.

For å ta en oppsummering av syklusene mine:

Syklus 1: Positiv eggløsningstest på CD 11 (ettermiddag) Inseminering: CD 12 (ettermiddag) TR 15 dager etter insem

Syklus 2: Inseminering på CD 12 (etter falsk positiv EL-test) Positiv eggløsningstest: CD 12 (ettermiddag) TR 15 dager etter insem (tenk om jeg hadde ventet til den riktige testen her, da hadde det kanskje klaffet… )

Syklus 3: Positiv eggløsningstest på CD 11 (ettermiddag) Inseminering: CD 12 (rundt klokka 12) TR 16 dager!! etter inseminering.

Syklus 4: Positiv eggløsningstest på CD 11 – ingen inseminering. Når kommer tanta nå?

Nå har jeg ordnet med resept på pergotime og eggløsningssprøyte og jeg skal ikke la Storkklinik få si noe om hva de mener neste runde. Da skal jeg KUN høre på gynekologen. Han har tross alt den beste kompetansen til å si  noe som helst om dette.

 

Jeg leste også litt om eggløsningsblødning her. Fordi på Storkklinik har de sagt at det er litt blødning hver gang jeg har blitt inseminert. Jeg har gjerne hatt litt blødning etter insemineringen også, og det kan egentlig både være eggløsningsblod og blod etter selve insemineringen. Denne gangen har jeg jo ikke blitt inseminert, og blodet kom like herlig, men det kom en dag senere enn jeg normalt ville blitt inseminert. Mye tyder på at jeg skal bli inseminert seinere enn de sier på Storkklinik og det kan helt klart virke som at gynekologen vet hva han snakker om.

 

På den samme siden som nevnt tidligere (denne). Står det også at TR kommer 12-14 dager etter eggløsning. Det står hverken 15 eller 16 som er aktuelt i mitt tilfelle. Nei, neste runde overlater jeg alt til gynekologen å avgjøre hva jeg skal gjøre. BASTA!

 

Det er foresten nesten så jeg vurderer følgende neste syklus: Droppe Pergotime, droppe eggløsningssprøyte, men satse på EL-tester en måned til, men si til Storkklinik at EL-test er positiv en dag senere enn den faktisk er. Da får jeg inseminering på den dagen jeg per dags dato har størst tro på full klaff.

 

Argh… vanskelig å bestemme seg… hva synes dere? Fordelen med den siste løsningen er følgende: Jeg har litt bedre tid på å bestille flybiletter, og jeg slipper å ta en ekstra dag fri fra jobb på grunn av gynekologen er så langt unna.

 

Hilsen en fremdeles frustrert Ønskemor

26 Replies to “Om eggløsning.”

 1. Hørtes jo ut som en god ide med den siste løsningen. Det var akkurat det jeg også tenkte da jeg satt og leste igjennom innlegget ditt.

 2. Ja den siste løsningen hørtes jo helt ideell ut. 🙂
  Så nå blir det spennende å se hva du bestemmer deg for, og i tillegg blir det spennende å se om det blir klaff neste gang! 🙂

 3. a4liv: åh… takk… jeg lurer og lurer… må bestemme meg før 3. juni, da må jeg i tilfelle begynne på pergo, hvis det er det jeg går for…

 4. Jeg anbefaler disse legene på det sterkeste
  http://www.ivfoslo.no/omoss/ansatte.html
  Selv om de ikke kan hjelpe deg med det å bli gravid så kanskje du kan snakke med de og få hjelp til for-undersøkelse og sånn? Hvis du leser det som står om dem, så kan jeg skrive under på at de er fantastisk flinke i det de driver med.

 5. Yvonne: Det var et veldig godt forslag. Men for tiden befinner jeg meg til daglig veldig langt vekk fra Oslo. Jeg synes 2.5 time til nærmeste gynekolog er mer enn nok når man må ta seg fri fra jobb. Men jeg skal virkelig prøve å ordne så de kan hjelpe meg når jeg kommer tilbake til Oslo om jeg ikke er blitt gravid før det. Det er jo iallefall folk der som er positive til at single skal få hjelp og det er jo viktig.

 6. hva med å bli scannet sånn som sist, og sette eggløsningssprøyte? da VET du at EL skjer, og du bør insemineres 36 timer etter at du tok sprøyten! jeg gjorde det denne gangen, men vet jo enda ikke resultatet. men da er jeg ihvertfall bombesikkert på at EL faktisk har skjedd!jeg tok ingen hormoner altså. bare sprøyten!

 7. sandramedhjertetihånden: Gynekologen var veldig usikker på det med EL-sprøyte…. GUD HER FINNES DET MANGE MENINGER ALTSÅ… ikke rart man blir forvirret.
  Jeg kan jo diskutere det med StorkKlinik da. Takk for tips, selv om jeg blir litt forvirret bare… :-S

 8. Jeg er veldig veldig enig med Sandra rett over her. Man er GARANTERT en eggløsning innenfor en viss tid med en slik sprøyte. Og selv om egget kan løsne både før og etter disse 36 timene, så vil man likevel ikke bli inseminert hverken for sent eller tidlig.
  Selv om kroppen i utgangspunktet gjør all jobb på egenhånd så er vi mer avhengig av at alt stemmer enn kvinner som har sædbanken liggende inne i sengen. Medikamneter som styrker det hele (pergotime) og sikkerhet ang timing (el-sprøyte) er noe vi burde være superglade for at vi får tilbud om 🙂
  Forresten, har du fått svar på hvorfor follikkelen bare “forsvant” om det ikke hadde vært en eggløsning?

 9. Et ønske så stort: Jeg skal spørre gynekologen om jeg kan bruke en av de tre eggløsningssprøytene jeg har fått resept på slik som dere foreslår. Men når skal man ta den da?
  Gynekologens kommentar til det at follikkelen forsvant var at det skjønte han ikke. Han hadde ikke sett noe gult legeme på det bildet jeg hadde. Det virket ikke som han trudde på at den bare var borte heller, for da hadde det vært et gult legeme der. Han syntes det var veldig vanskelig å si noe sikkert når det ikke var han selv som hadde vært der og sett. Jeg skjønner han godt. Jeg trur nok EL var to dager senere siden den var så liten

 10. Et ønske så stort: Jeg trur faktisk at jeg står over tur til gynekologen neste gang. Jeg vet at det kanskje høres litt sært ut, men det er siste arbeidsuka mi på den jobben og jeg er 50% sykemeldt da. Da passer det veldig dårlig å starte uken som det da blir på en tirsdag med å være borte hele dagen, for det er 2.5 time å kjøre en vei til gynekologen for så å risikere å måtte dra bort enda en dag, kanskje to uten forvarsel.
  Om jeg fortsetter en runde til som jeg har gjort til nå, bortsett fra inseminering en dag senere enn vanlig, så vil jeg mest sannsynlig kunne si til sjefen min at jeg jobber tirsdag og onsdag den uken, så blir det mest sannsynlig inseminering fredag da. Da kan jeg reise til Køben på torsdagen og bli til fredagen uten å ha dårlig samvittighet for jobben min og slippe stress. Etter det vet jeg at jeg har to eggløsninger mens jeg har sommerferie og da kan jeg heller satse på å bruke hormoner da og hele pakka da.

 11. Jeg ser den, det er fryktelig mye som skal passe rundt disse turene, og det er ofte vanskelig å få til alt.
  Jeg tror forøvrig ikke planen din om inseminasjon en dag senere enn vanlig er en dum idé heller, har faktisk stor tro på at det er det som skal til 🙂 Jeg bare vet at usikkerheten rundt dette er vanskelig. Og du opplever mer rot og styr rundt dette enn jeg noengang har gjort. Å piffe litt opp og sikre seg litt er da godt, både for sjansene for å bli gravid og for å kunne slappe litt mer av selv 🙂

 12. Et ønske så stort: skal bli godt med sommerferie og litt mer ro rundt turene ja. Jeg er forøvrig litt usikker på om det er jeg som opplever mye rot og styr eller om det er jeg som skaper det selv i mitt eget hode.

 13. Hehe, vi er nok veldig flinke til å skape ekstra mye rot og styr i eget hode ja 😉 Men at klinikken og gynekologen er såpass uenige må skape enda mer rot og styr. Det er jo ikke kroppen din som skaper dette, den stakkars er jo bare flink og gjør det den skal når den skal 😀

 14. Et ønske så stort: ja, men det at de er uenige, må vel bare bety at dette ikke er enkelt. Jeg skal innrømme at det er lett å tenke at Storkklinik tjener jo mer på meg for hvert eneste mislykkede forsøk. Og jeg har absolut ingen garanti for hva de faktisk gjør når jeg er der. Det at hun ikke fant follikelen noen timer etterpå kan man jo lett si, uten at jeg har noen sjans til å sjekke det. Men jeg MÅ vel tro at de er seriøse når de er så anerkjente som de er? Det er jo også noen som klarer det på første forsøk… Jeg KAN jo ikke gå å tro at ikke de gjør så godt de kan?
  Men jeg kan ikke skjønne hvorfor det er så viktig for dem at jeg ikke skal insemineres to ganger, det tjener vel de bare på? Og det må jo være en god grunn til at de istedefor å si at jeg skal insemineres senere enn jeg har blitt tidligere, tviholder på at jeg skal insemineres tidligere.
  Jeg må jo bare tro det beste… hvis jeg skal begynne å bli mistenksom på denne måten, hvilke håp har jeg da igjen? Jeg har en mor (Ønskebestemor) som gjentar dette mantraet om at de tjener bare mer for hvert mislykkede forsøk. Jeg har ikke lyst til å tenke på det for jeg vil jo tro det beste… men det er vanskelig noen ganger skal jeg innrømme.

 15. Den tankegangen kjenner jeg meg litt igjen i… Men for min del ble de tankene litt borte da Lindenberg så iherdig anbefalte meg å ikke gå over på IVF. For det er jo der pengene ligger for de, ikke i en skarve insemiansjon til 2300 dkr.
  Jeg husker du like etter siste forsøk skrev i et svar til meg at det virket litt som om de ikke var så drevet i slik scanning på stork. Det tror jeg kan være tilfelle siden dette apparatet er nytt hos de, og de ikke er leger. Det kan forklare de litt feile opplysningene de ga. (Når du nå i dag fortalte at gyn. ikke så det gule legeme på ultralydbildet ditt husket jeg plutselig hvordan min follikkel så ut sist når eggløsning hadde skjedd. Det var helt tydelig omriss av den, men den var “grumsete” på en måte.)
  Jeg tror grunnen til at de er litt imot dobbel inseminasjon er fordi de føler seg så sikre på at de treffer riktig, og derfor vil det bare være en ekstra og unødvendig utgift for deg. Og jeg er ganske overbevist om at disse seriøse og anerkjente klinikkene brenner for å hjelpe oss med vårt brennende ønske, og å holde en god statistikk oppe- og at vi derfor kan stole 110% på de 🙂
  Stork og CFC kjører veldig ulik praksis på insemineringstidspunkt, noe jeg har tenkt masse på allerede fra jeg begynte å planlegge dette. Så en dame spurte om dette på CFC’s “Spørg Lægen” og her kan du se både spørsmålet og svaret:
  http://www.copenhagenfertilitycenter.com/dialog/spoerg-laegen/thread-27943.htm
  Husker dette beroliget meg litt den gangen, og håper det kan hjelpe deg litt også 🙂

 16. jeg har ikke samme følelsen som ønskebestemor der altså, jeg føler absolutt ikke at det de er ute etter bare å tjene mest mulig penger. jeg var jo der for en uke siden, og sånn som de hjalp meg da var fantastisk. jeg forteller gjerne historien hvis det kan hjelpe deg å ikke bli mistenksom på stork! for det tror jeg som du selv sier ikke er særlig gunstig :)bare si ifra, klem:)

 17. Et ønske så stort: Ah… her er svaret jeg ville ha… tusen takk… det er jo akkurat det samme jeg har tenkt helt siden første inseminasjon. Første gangen jeg var der, var jeg sikker på at tidspunktet var feil, og at det var for tidlig. Men neste inseminasjon var Stork HELT tydelige på at jeg måtte komme tidligere. Jeg kunne jo ikke annet enn å tro på dem. Men nå er jeg overbevist, og jeg tror heller ikke at de er ute etter å lure meg, bare at de, som du sier ikke er leger og ikke er så drevne i akkurat det med den scanneren. Men nå blir det kanskje en endring siden de ansetter leger i forbindelse med at de blir ivf-klinikk. Jeg føler også at de er dedikerte og oppriktig engasjert i oss og at de ønsker gode resultater. Jeg føler meg virkelig godt ivaretatt der.
  Da satser jeg må ny runde uten pergotime og EL-sprøyte. Jeg SKAL bli inseminert på et senere tidspunkt. BASTA!

 18. sandramedhjertetihånden: Nei, jeg har helt klart ikke den samme følelsen som Ønskebestemor jeg heller. Dette er mennesker som vet hva det er å ha et inderlig ønske om barn. Og det er klart at de ønsker å vise til gode resultater. Kjempehyggelig om du vil dele historien med meg, tusen takk 🙂

 19. jess, skal bare på jobb så sender jeg deg en mail:) ha en fin fredag:) her i oslo bøtter det ned. sukk

 20. Sjangsen for å bli gravid er ved samleie (eller innseminering) i dagene før eggløsning. Spermen overlever opptil 6 dager i egglederne, mens egget dør i løpet av det første døgnet etter eggløsning. Så når du har eggløsning burde idielt sett spermen ligge der å vente:-) Altså en dag eller to før eggløsning er det optimale.

 21. Schi: Takk for svar, men det er litt feil det du sier. Ved inseminering er sædcellene frosset ned i minimum 6 måneder før de tines opp rett før insemineringen. Etter insemineringen lever de i inntill ett døgn. I følge denne artikkelen lever de noe lenger: http://www.copenhagenfertilitycenter.com/dialog/spoerg-laegen/thread-27943.htm
  Men de aller fleste sier 24 timer. Les forøvrig hele dette innlegget. Dr. Lindenberg har drevet med dette i mange år, og burde vite hva han snakker om.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.