Psykolog i boks

Jeg har vært så redd for å bruke masse penger på en psykolog i Norge. For de som ikke har fått med seg hvorfor jeg må til psykolog, så er det på grunn av lovgivingen i Finland som sier at for å få assistert befruktning med donorsæd, så man til en psykolog og prate om dette. Psykologen skal vel også skrive en slags rapport fra denne samtalen. Jeg har ønsket å gå til en Finsk psykolog, siden de sikkert er litt mer vant med slike samtaler. I Norge kan jeg jo risikere å komme til en psykolog som er negativ til hele greia, og jeg kommer jo ikke inn under det offentlige, og må uansett betale i dyre dommer for en konsultasjon. Det tar jeg ikke sjansen på.

Da jeg fikk time på Ava-klinikken, tenkte jeg ikke på at jeg samtidig burde sjekke at jeg fikk time til psykolog i samme slengen. Jeg tenkte at jeg skulle ordne med en ting om gangen, for jeg hadde litt mye å gjøre. Da tenkte jeg at jeg iallefall måtte komme meg til Finland og få en time på klinikken. Så jeg bestilte time og booket flybiletter. Deretter gikk det noen uker før jeg begynte å styre med denne psykologen. Ava-klinikken i Tampere, Finland som jeg skal bruke, har en fast psykolog tilknyttet dem. Så jeg tok kontakt med henne og hun var selvfølgelig opptatt den dagen. Typisk min flaks. Dette har jeg virkelig stryrt med lenge. Jeg burde jo ordnet alt i samme slengen. Jeg har til og med vært i kontakt med en psykolog her i Norge, bestilt time, fått panikk og dermed avbestilt.

Det lureste jeg da til slutt gjorde var å prate med klinikken om de hadde noen flere navn i Tampere, eller i Norge som jeg kunne prøve å få til en avtale med. Og dermed fikk jeg svar at de har ordnet med en time til meg samme dagen som jeg skal til Finland hos en annen psykolog. Så nå er det endelig i orden.

Dette er derfor en oppfordring til andre som skal til Finland: Sørg for å få den første timen med undersøkelse på samme dag som psykolog med en gang. Det gjør alt så mye lettere. Jeg er iallefall glad for at det ordnet seg.

Ønskemor

4 Replies to “Psykolog i boks”

 1. Det var lurt. Å få en psykolog i Finland altså. Psykologer har sin syn på hvordan mennesker er og hva som er nok til å skrive en diagnose på noen. Eller ikke gjøre det. Så hva som feiler en er nesten avhengig av hvem en går til. Uh, ikke at det feiler deg noe. Men altså, psykologer som lærer seg at en søker noe annet når en ønsker seg barn som singel kan nok se på det litt annerledes enn en finsk psykolog gjør, som ser på det som at en ønsker seg barn.
  Jeg har hørt om ekstrem-psykologer som er så freudianske at de mener at folk som drikker kaffe med melk i gjør det fordi fargen minner dem om deres barndom da de satt i sandkassen og lekte. Og da kan ikke jeg unngå å lure på om ikke psykologen burde gått til en psykolog… Jaja.

  Nå er jeg for all del positiv til psykologer, selv om jeg er klar over at personlighet spiller en rolle det også.

  Så flott at det ordnet seg for deg! Mindre bekymrer er mindre byrde å bære. 🙂

  1. Ja, akkurat slik tenker jeg også om psykologer. Noen er skikkelig bra, og noen prøver å være enda bedre enn det er mulig å være. De kan jo være livsfarlige.

   Jeg mener også at en diagnose kan ødelegge mer enn den kan hjelpe enkelte ganger. Jeg ser ingen hensikt i gi noen en diagnose om det ikke er behov for hjelp. Jeg har vært borti dem som fint kunne fått diagnosen asbergers for eksempel, men så lenge de klarer seg fint uten diagnose, så hvorfor gi dem det? Da blir de jo plutselig syke da, og kan ikke noe for det. Mens ellers så finner de sine løsninger for å få bukt med sine utfordringer, akkurat som alle andre mennesker, og klarer seg bra.

  1. Det går bra Toppers….. jeg har vært litt fraværende på din også… hverdagen suser bare for fort forbi noen ganger. Det går nok hovedsakelig på engelsk når jeg kommuniserer med dem i Finland, så støtter vi oss litt på svensk når det trengs.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.