Rugedag 4

Jeg har kommet fram til at rugedag 1 er innsettingsdagen, så da sier jeg at jeg er på rugedag 4 i dag. Det er litt forskjellige meninger ute og går i forhold til hvilken rugedag som er den første. Noen mener, som jeg at rugedag 1 er innsettingsdagen, mens andre mener at rugedag 1 er dagen etter. Det ser ut som at det iallefall er overvekt av dem som sier at rugedag 1 er på innsettingsdagen, så da forholder jeg meg til det også. Da blir det ikke rugedag 14 som er testdato, men rugedag 15. Uansett, så lenge man vet hva man regner ut fra, så skal det jo ikke bety så mye.

Jeg har fremdeles veldig oppblåst mage, noe som stemmer overens med flere av beskrivelsene jeg leser om hvordan man føler seg etter uttak og innsett. Det har ingenting med en eventuelt graviditet å gjøre, så da vet jeg det. Jeg har ikke like vondt og føler meg ikke like ubehagelig i magen nå som jeg gjorde på søndag.

I dag har jeg satt 3ml av en pregnyl 5000mg. Det gikk jo strålende og jeg må huske at det tar mye lenger tid før jeg har sjanse i det hele tatt til å teste positivt uten at det er pregnylen som viser seg. Nei, jeg har ikke begynt å teste enda. Jeg skal sette pregnyl på torsdag også, så det er uansett liten vits å teste noe mer før det. Etter det, så tror jeg at jeg kommer til å teste hver morgen bare for å følge med på utviklingen for å se når den eventuelt blir negativ. Så denne testetøsa setter nok igang på fredag førstkommende tenker jeg.

Fordelen med å teste så mye som jeg gjør, er at jeg blir vant til å se negative tester og falske positive, som jeg vet er positive. Jeg venner meg til at det er sånn det er. Den gangen jeg tydeligvis får sterkere test mot slutten, så vet jeg jo hva det kan bety. Men å teste positivt når pregnylen er i kroppen er jeg vant til og at den gradvis blir svakere. For min del er det bedre å være vant til det som er kjipt, enn å gå i 14 dager uten å teste og bare bygge opp forhåpninger og forventninger. Da blir jeg mye mer skuffet av en positiv test på testdagen, enn om jeg har vent meg til den tanken over tid. Dersom den er negativ på testdagen, så fortsetter jeg å teste fram til mensen kommer. Men for min del, så pleier jo mensen å komme for tidlig når jeg har hatt ivf, så jeg kommer aldri dit. Uansett, så pleier jeg også å teste etter noen dager, når mensen har roet seg, bare for å være helt på den sikre siden.

Jeg har uansett maaaaange graviditetstester på lager.

Klem fra Ønskemor

2 Replies to “Rugedag 4”

  1. Hei hei 🙂
    vil bare si at jeg er inne å leser og følger meg i disse spennende tider! Dette er jo en verden som er totalt ukjent for meg så takk for at du gir meg et innblikk fra ditt ståsted. gir perspektiv til min hektiske hverdag!

    1. Hei og takk for kommentar!
      Det er hyggelig å kunne vise litt om hvordan dette er, (selv om jeg gjerne skulle slippe). Jeg husker jo selv hvordan det var den tiden jeg bare fulgte med på ivf-blogger, men tenkte aldri at det skulle bli meg. Jeg skulle jo bli gravid med insemineringer. Da var det mye rundt oppleggene som gikk meg hus forbi. Men at det var dyrt, ja, det skjønte jeg. Grøss og gru så mye penger det er snakk om.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.