Scanning

Endelig kom dagen for time hos gynekolog. Jeg hadde faktisk gruet meg litt. For det første, så skulle jeg til en ny gynekolog. Jeg hadde fått henne anbefalt av min egentlige gynekolog som er på ferie. Mange andre hadde også snakket varmt om henne, men jeg hadde også hørt og lest mye negativt. Jeg var veldig spent.

Da jeg kom dit, var det først en del venting. Da det endelig ble min tur, kom hun og spurte om et stimuleringsskjema fra klinikken. Det hadde jo ikke jeg fått og jeg fikk panikk, (det skal ikke så mye til når det gjelder dette). Det ble enda mer venting. Heldigvis, så kom skjemaet på faks fra klinikken til slutt og jeg fikk komme inn på time. Jeg likte henne veldig godt (ikke typen karismatisk og fantastisk flott), men hun virket trygg og rolig og visste hva hun drev med. Hun beroliget meg på alle områdene jeg hadde bekymringer.

Scanningen gikk veldig bra. Siden jeg har blitt overstimulert på pergotime en gang tidligere, så har jeg vært redd for at jeg skulle bli overstimulert nå. Det var jeg ikke. Hun begynte på høyre side, og hun sa 10, 10, 10, 9 og det gjentok hun mange ganger. Det vil si at jeg hadde 4 folikler på høyre side som var 10, 10, 10 og 9 millimeter. På venstre var det omtrent det samme. Jeg trur det var 3 folikler der og jeg mener det var to som var på 10 og en på 9. Det vil si at jeg trur jeg har 7 aktuelle folikler og de er veldig jevne i størrelse. Det lover godt. Det er ikke for mange og de vokser i passelig tempo og det at de er jevne i størrelse er også bra. Hun sa også det alle gynekologer sier til meg, og det er at jeg har veldig tykk slimhinne. Jeg ble litt bekymret for det hørtes nesten ut som at den for tykk, men hun beroliget meg med at den var veldig fin.

Så fortalte jeg at jeg hadde vært så bekymret for overstimulering på grunn av overstimuleringen på pergo og da ville hun gjerne ha meg inn til kontroll både i morgen og på mandag. Så da kan dere tro at jeg er veldig glad for at jeg har henne i Oslo og ikke min faste gynekolog på Lillehammer. Det hadde blitt litt vel mange turer til Lillehammer. Det er også veldig betryggende at jeg blir så godt tatt vare på. Hun trodde at det kom til å bli uttak på onsdag. Det passer fint 🙂 Langhelg i Køben skal bli fint!

Jeg ba også om å få resept på crinone. Av en eller annen grunn hadde klinikken eller gynekologen glemt det. Så det er jammen godt at jeg passer på selv her. Crinone er en vaginalgel som jeg skal bruke i tiden etter innsett slik jeg har forstått. For at embryoet lettere skal feste seg.

Jeg føler meg så ubeskrivelig lettet nå. Dette går jo helt supert (tør nesten ikke tro det, men alt virker veldig bra synes jeg). Jeg får med meg det som er viktig på jobb også. Det var en liten strek i regninga for meg da jeg leste at jeg må holde meg unna offentlige bad i to uker etter innsett. Men jeg har snakket med sjefen på svømminga og det ordner seg fint. Jeg gjør noen bytter og får gjort undervisningen fra kanten. Så alt går seg til.

Og jeg som hadde tanker om å reise nå i helgen. Jeg fikk plutselig litt ekstra tid til å få gjort unna litt som hadde bekymret meg. Hærlig… og godvær er det meldt framover både her i Oslo og i København også. Gleder meg til langhelg i Køben nå! Hurra! Det blir ikke så mye shopping, men kameraet blir med, så jeg får heller satse på at jeg får med noen scoop med det.

Jeg kjenner meg så lettet og glad jeg nå 🙂

Klemmer fra Ønskemor

 

8 Replies to “Scanning”

  1. Ja, vi skal prøve på å gjøre det til noe hyggelig 🙂 trenger bare å ta en dag med sykemelding fra hver av jobbene ser det ut til også, så da skal jeg nyte med god samvittighet. Det er deilig å slippe å lage vikaropplegg og være redd for at noen skal ringe og lure på noe i forbindelse med jobb når man driver med dette også.

 1. Så bra at du likte den nye gynekologen 🙂 Viktig det,med tanke på at man må gjerne tilbake,i denne prosessen 🙂
  Og så godt å høre du blir tatt godt vare på! 🙂

  Vil bare få ønske deg lykke til med både uttak og insett til uken 🙂 Weee,så spennende!!! 🙂
  Krysser fingrene for deg.
  Håper du får lønn for strevet nå da 🙂 LYKKE TIL!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.