Sølekatt

Akkurat nå, skulle jeg nesten ønske at jeg ikke hadde dyr. Det er den verste tiden på året å ha dyr i utgangspunktet, og i tillegg, så har jeg jo knapt tid til dem. Det gir meg dårlig samvittighet.

Hvorfor dette er den verste tiden på året å ha dyr? Jo, fordi det er røytetid, og ute er det sølete når det regner. I fjor skaffet jeg meg katteluke. Det har vært utrolig deilig for katten som kan leve ut et enda mer selvstendig liv som katter liker å gjøre. MEN, … et stort men…. rett utenfor har jeg en åker og det har vært pløyd i vinter. Nå er det nysådd og det er ikke stort bedre. Dere kan kanskje gjette dere til hvor katten min går på do? Nettopp… i åkeren. Når det regner er det veldig sølete i åkeren. Og når det regner har ikke katten planer om å være lenger ute enn nødvendig, og dermed springer hun rett inn katteluka etter at hun har gravd ned sitt fornødne i søleåkeren. Når jeg ikke hadde katteluke, så måtte hun tusle litt rundt huset og vente på første mulighet til å komme inn, og ligge litt under tak “til tørk” etter å ha vært på do. Da fikk hun vasket og tørket vekk den verste søla.

Slik ser det altså ut på gulvet hos meg nå.

sølegulv

Og slik har det sett ut noen dager, for det er ikke lett å få tid og ork til å vaske gulv med forkjølelse og baby i hus. Jeg rakk å vaske ett rom en dag, men da våknet Storkfrøken og ville ha min oppmerksomhet. Så da ble vaskekostene bare stående og der står de enda. Men mamma kommer heldigvis en tur i dag også, og i dag BLIR det husarbeid.

Jeg har aldri vært så glad i å gjøre husarbeid som jeg er nå for tiden. Det er helt sant (bortsett fra når jeg er forkjølet). Jeg synes det er SÅ deilig å få gjort det. Jeg koser meg rett og slett med jobben. Og så deilig det er etterpå. Det er ingenting som er mer frustrerende enn å sitte stille i sofaen med sovende baby og kikke på alt som skulle vært gjort, uten å få gjort noe. Dersom man legger fra seg babyen, så kan man nesten være sikker på at hun våkner ganske raskt. Dilemma.

Klem fra Ønskemor

2 Replies to “Sølekatt”

  1. her er det også dyr i hus, noe som medfører mye skitt som du sier. Du har ikke prøvd å ha henne i bæresele mens du gjør husarbeid? Det fungerte veldig bra for oss, og vi fikk plutselig gjort masse mens den lille som trygt og godt inn mot kroppen vår!

    1. Ja, jeg har forsøkt bæresele og sjal. Men det virker som at hun ikke liker det i det hele tatt. Kun noen få ganger har jeg fått ha henne rolig der en kort tid, før hun gir tydelige tegn på at hun absolutt ikke liker det. Hun skriker veldig. Så jeg får nok ikke bært henne i sele/sjal før hun er så sterk i kroppen sin at jeg kan ha det litt løsere så hun får beveget seg litt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.