Spotting (6+2)

Jeg fikk hjertet i halsen i går. Det at jeg sto på kjøkkenet og plutselig fikk en følelse av at tante rød kom var ikke helt uvanlig. Lutinus-tabelettene som jeg tar, gir meg ofte den følelsen. Men da jeg gikk på badet for å skifte innlegg fikk jeg lettere panikk. Det var rødt. Og papiret var rødt. Heldigvis trur jeg det var falsk alarm. Lutinus har vaginal blødning som bivirkning, så jeg bør vel bare ta det med ro, og det har ikke blitt noe mye. Det gikk over på kvelden i går, og kom litt i dag tidlig. Så jeg TROR at det ikke er noen krise. Men det var en skremmende opplevelse. Hjertet har ikke helt riktig kommet helt tilbake på plassen sin kjenner jeg.

Jeg er kommet så langt nå at et hjerte som banker i magen vil kunne vises på ultralyd, så jeg kjenner at det er VELDIG lenge å vente til tirsdag neste uke da jeg har bestilt time til ultralyd for å se hvordan det går med min lille ert. Jeg skulle gjerne sett det hjertet i dag jeg, eller aller helst i går. Men jeg får smøre med det jeg har av den kremen med tålmodighet og vente. Jo lenger jeg venter, jo tydeligere og sikrere blir vel det jeg får se også. Så jeg får klare det.

Jeg vil minne om at jeg setter pris på at kommentarer om min graviditet holdes unna min private facebook. Det kan sendes på private meldinger og på bloggens facebookside.

Klem fra Ønskemor

 

10 Replies to “Spotting (6+2)”

 1. Vil bare si at jeg har hatt to blødninger. Er fortsatt gravid. Det kan være uskyldig, men det oppleves veldig skremmende. Det kan som du sier, skyldes ømfintlige slimhinner, og hvis to egg har festet seg kan det også skyldes at et av de går til grunne.

  Det er noe du kan gjøre: ta det helt med ro (helst liggende) til blødningen har gitt seg. Dette fikk hvertfall jeg beskjed om. Masse lykke til, håper det går seg til!

  1. Ja, jeg trur ikke dette er nok til å kalles en blødning en gang, så jeg tar det enn så lenge ganske med ro. Fikk bare litt hetta i går. Å ta det med ro er noe jeg har blitt god på i sommer. Hadde egentlig en del planer om ting jeg skulle ha gjort, men det har ikke blitt. Jeg bare går rundt meg selv og nyter dagene i finværet. 🙂

 2. Hei
  Kan du fortelle meg litt om hvordan du gikk frem først når du fant ut at du ville ha barn? Jeg er selv singel og 28 år, stabil jobb og inntekt men ingen mann og ønske om barn blir bare større og større. Jeg ønsker og vite litt om hvilke undersøkelser en må ta først? Anbefalte gynekologer på Vestlandet om du vet om noen? Har full støtte fram min familie. Er stork den beste plassen? Har du prøvd andre?

 3. Vil bare fortelle deg at jeg hadde mange av disse små blødningene i svangerskapet. Det var helt forferdelig de første gangene, men etterhvert ble jeg ikke fullt så redd hver gang. Da kunne jeg høre med doppler at hjertet slo, og etterhvert kunne jeg berolige meg med spark. Og nå ligger verdens fineste her ved siden av meg og sover

  1. Ja, jeg skvatt skikkelig med en gang. Men er litt roligere i dag. Gleder meg til å få unna ultralyd neste tirsdag. Det skal hjelpe veldig å se et bankende hjerte. Dopler må jeg definitivt skaffe meg.

   1. Ja, det sies at man skal være litt forsiktig med bruk av dopler. Men jeg brukte den kun hvis jeg var redd/usikker også max 1 gang i uka (før jeg kjente bevegelser). Det var veeeldig beroligende for min del. Så alt med måte. Så bra at du er roligere i dag. Gleder meg til å lese og følge deg videre gjennom svangerskapet 🙂

    1. Uff… ja, alltid skal det være noe. En får ta det når en føler det helt nødvendig da. På den annen side: Kan det være sånn at babyen ligger slik at man ikke klarer å høre hjertelyden? Da vil jeg tro dopleren nesten virker mot sin hensikt. Jeg får vurdere hva jeg gjør om jeg skal kjøpe eller ikke.

     🙂

     1. Jeg fant den som regel, men måtte noen ganger lete ganske godt. Hadde morkaken foran (mest vanlig bak) og da polstret den nok lyden litt. Prøvde første gang i uke 12, og fant den da.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.