Syklusdag 2… mental forberedelse

Ja, nå er nedtellingen til neste Danmarkstur igang for fullt og det er 11 dager pluss/minus til jeg skal insemineres i Danmark igjen. Jeg har begynt å se over økonomien og planlegge det praktiske og se for meg alt som kan skje i hodet mitt. Jeg må liksom se for meg alle mulige alternativer, slik at jeg ikke blir stående på syklusdag 10 og få helt hetta fordi eggløsningstesten er positiv en dag tidligere enn beregnet. Alt kan jo skje og jeg må være forberedt på det meste. Heldigvis stoppet den vulkanen å spy ut lava, for det hadde virkelig stresset meg. Det er kjempefrustrerende at jeg ikke bare kan bestemme meg for hvilken dag det blir nå. Jeg skulle så gjerne planlagt det med jobben min og bestilt flybiletter i god tid, men slik vet vi jo alle nå at det ikke kan gå til. Eggløsningen kommer når eggløsningen kommer, hverken før eller siden… sånn er det med den saken.

 

Det er frustrerende at neste tur havner midt i den siste arbeidsuka på jobb. Fredag den 17. blir min siste arbeidsdag i denne jobben og til høsten går jeg tilbake til min gamle jobb i Oslo. Det er så frustrerende å vite at jeg ikke kan vite hvilke dager jeg blir borte den uken. Kanskje jeg til og med må være borte den siste dagen? Huff… jeg orker nesten ikke tenke på det en gang. Det verste er at jeg ikke kan vite med sikkerhet når. Dersom jeg skulle gått på pergokur denne syklusen, så skulle jeg vært til gynekologen syklusdag 11 altså tirsdag den 14. Jeg klarte bare ikke gå igang med pergokur, når jeg da kanskje kom til å måtte være borte tre dager fra jobb den uken, og ikke kunne jeg vite hvilke dager heller. Nei, dette stresset meg bare altfor mye. Jeg vet ikke om jeg engang klarer å være borte to dager for å få til dobbel inseminering.

 

Jeg har bestemt meg for at det får komme an på når jeg tester positivt på eggløsningstest. Dersom jeg tester positivt mandagsettermiddag (en dag tidligere enn vanlig), så satser jeg på kun en inseminering og det blir etter CFC sine anbefalinger på onsdag. Jeg satser på samme strategi om jeg får første positive test på tirsdag ettermiddag, men da reiser jeg altså torsdag. Om jeg skulle være så utrolig heldig at jeg ikke tester positivt før onsdag ettermiddag har jeg fått jobbet det jeg skal den uken faktisk og da driter jeg en lang marsj i om jeg blir borte den fredagen. Da tar jeg dobbel inseminering på torsdag og fredag, og det samme om jeg mot formodning skulle teste positivt senere enn det, da kan jeg helt fint satse på to insemineringer. Jeg krysser fingre og tær for at kroppen min har planer om å holde på egget lenge denne gangen slik at jeg tester positivt på onsdag ettermiddag altså syklusdag 12.

 

Av de siste syv syklusene har jeg hatt første positive el-test tre ganger på syklusdag 13 deretter fire ganger på syklusdag 11 bortsett fra en av de gangene som jeg er ganske sikker på var falsk, så den var nok egentlig 12. Jeg trur nok årstiden har litt å si her og jeg kan aldri huske å ha hatt så lang syklus som 28 dager om sommeren, i fjor sommer hadde jeg en syklus på 25 dager, det vil si at jeg sikkert hadde første positive el-test på syklusdag 9. Men det er jo veldig sjeldent da. Jeg håper virkelig ikke at det skjer denne gangen.

 

Jeg har foresten endelig sendt neste innlegg til singelnett. Jeg vet ikke helt når det kommer ut, men det blir i løpet av denne uken.

 

Ønskemor

6 Replies to “Syklusdag 2… mental forberedelse”

  1. Det er mye som skal klaffe for å kunne dra til København, og jeg beundrer deg og de andre som holder på med dette. Jeg hadde ikke klart å være så rolig som jeg får inntrykk av du er ang dette..
    Nå krysser jeg fingrene for at det blir to runder denne gangen, og at du blir i Købenahvn torsdag og fredag 😉
    LYKKE TIL!

  2. Pergoberta: Tusen takk… ja, jeg synes liksom ikke jeg kan annet enn å prøve å ta det mest mulig med ro. Det er jo ikke bra å stresse for mye.
    Ja, vi krysser fingrene for at det blir torsdag og fredag, men med min flaks kan jeg fortelle deg at det blir det garantert ikke. Om det blir torsdag og fredag kan det hende at det blir med ei venninne også og at vi gjør det til en jentelanghelg i Køben… Det hadde vært digg det.

  3. Jeg krysser fingrene for at dette blir din siste tur! 🙂 Denne gangen har du en spire med i bagasjen! 😀

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.