Syklusdag 3: Graviditet: Kan noen hjelpe meg med litt info?

Nå synes jeg plutselig det har skjedd så utrolig mye på kort tid! Etter at jeg var i Danmark, gikk de påfølgende to ukene utrolig sakte. Nå er det plutselig bare nesten en uke til jeg skal på ny tur. Plutselig grubler jeg ikke lenger på hva som har skjedd og kan ha skjedd. Jeg vet at det ikke har skjedd og tenker framover på det som skal skje. Jeg kan ikke for det, men det er en følelse jeg tross alt liker bedre. Selv om det hadde vært enda bedre å tenke framover på noe helt annet enn en Danmarkstur. Hadde det klaffet sist, hadde jeg vært i uke 5 nå og jeg hadde kunnet planlegge tiden som gravid og så videre. Det hadde selvfølgelig vært det aller beste.

Men når livet er som det er, så takler jeg da dette også. På en måte, så er jeg glad for at jeg skal få oppleve atmosfæren på Storkklinik en gang til. Ikke for det, jeg skulle jo helst ha sluppet. Men jeg gleder meg til den følelsen igjen. Og denne gangen vet jeg at jeg akkurat har tatt hsg-røntgen og at sjansene er enda større for at det skal gå. Tenk om det blir en 2011-baby allikevel? Det er siste sjans for det nå og jeg krysser fingrene for det.

Huff, jeg hadde egentlig en time hos gynekolog denne uken som jeg har avlyst. Jeg angrer så på at jeg gjorde det. Jeg tenkte at det ble litt dobbelt opp siden jeg allerede var til utredning for ev. infertilitet på sykehuset. På den annen side, så har jeg nå tatt en hel hau med blodprøver som jeg ikke har fått evaluert. Jeg vet ingen ting om hvilke alternativer jeg har i forhold til å bruke litt “hjelpemidler” som hormoner og slikt. Jeg aner lite om hvilke vitaminer jeg kan ta eller annet jeg kan putte i meg som er reseptfritt som kan øke sjansene. Jeg leser blogger om jenter som får ultralyd samtidig som de insemineres og kan få info om størrelse på folikler og om EL har skjedd eller er like om hjørnet. Det får ikke jeg på storkklinik. Bør jeg gå over til CFC for å øke sjansene mine? Åpen donor er tross alt ikke viktigere enn faktisk å få barn.

Nå leste jeg noe om b6-vitamin. Er det noe jeg bør sjekke? Kanskje jeg bør sjekke flere vitaminer/mineraler? Og hvorfor drikkes det slimløsende hostesaft? Jeg synes jeg leste om at det skal hjelpe svømmerne, og at det har invirkning på slimet i sjeden. Men mine skal da ikke svømme der? De skal bare opp gjennom eggstokkene. Hva med grapefruktjuice, noen som har hørt om det? Hva skal det hjelpe for?

Kan noen hjelpe meg med litt info?

(litt rådvill)

48 Replies to “Syklusdag 3: Graviditet: Kan noen hjelpe meg med litt info?”

 1. Jeg kjenner ei som slet med å bli gravid, hun gikk på hormonkur. Ble veldig dårlig av den forstod jeg, men hun ble gravid. Det er alt jeg vet 🙂

 2. jeg vet ikke noe om sånt. Men tenkte å legge igjen en kommentar for å si at jeg håper på det beste for deg 🙂

 3. har hørt om mange som prøver å få barn i flere år før de lykkes.. Jeg håper det beste for deg og at du får det du ønsker snart! 🙂
  En ting du kan gjøre er jo å begynne på Folat, hvis du ikke allerede gjør det da =)

 4. penalus: Tusen takk. Folat tar jeg. MEN: Alt jeg har lest om folat så er det ikke for å øke sjansen for å bli gravid. Folat har så vidt jeg kan lese meg til, ingen effekt på fertiliteten. Folat er et vitamin/mineral(?) som alle trenger. Grunnen til at de er så nøye med å oppfordre gravide til å ta det og de som prøver å bli det er at folat er et viktig næringsstoff for at fosteret skal utvikle seg riktig. Folatmangel har nær sammenheng med ryggmargsbrokk hos barn. Jeg har lest flere steder om ufaglærte som sier at det er viktig for fertiliteten, men jeg har aldri hørt eller lest noen fagpersoner si det samme. Jeg trur det er en misforståelse mange har fått på grunn av at det snakkes om hvor fordelaktig det er at man tar det før man blir gravid. Men det er bare fordi at man bør ha bygget opp nivået på forhånd. Det er utrolig mye som blir til de første ukene i graviditeten og det har jo allerede gått to uker når man finner det ut (minst). Om man begynner å bygge opp nivået da, kan det være for sent. Her trur jeg det ikke er noen grunn til hysteri, men greit å vite og ta folat.

 5. Først ville jeg si det er kjempe tøft av deg å ta det så bra. STÅ PÅ !
  Jeg tror selv at du tenger litt fred og ro, det kan være vanskelig og bli gravid når det er alt man tenker på . Hva med og prøve igjen, for så og dra til syden eller en ferie med venniner og slappe av på spa?
  Uansett hva du velger , lykke til <3

 6. Gunn Helèn: Veldig god idé, men desverre umulig av flere hensyn. Jobb er det viktigste og det andre er økonomi. Men det er mange måter å slappe av på. Jeg merker selv at jeg er veldig mye sliten for tiden og jeg vet veldig godt at det er først og fremst fordi jeg ikke er flink nok til å trene. Og det bør jeg begynne med i dag! Egentlig slapper jeg nok av mer enn nok. T
  Tusen takk for lykkeønskninger og godt tips!

 7. Fikk litt dårlig samvittighet nå, mente ikke at du var blant de som strevde med å få barn. Men jeg leste noe om hormonkur her, og da var det det eneste jeg hadde hørt om. Tenkte kanskje hormomkur hjelper alle, om de strever eller ikke..

 8. Toppenavheia: He he… ingen grunn til å få dårlig samvittighet. Joda, jeg tenker jo på hormonkur. Men det er litt upresist og jeg vet ikke hvor jeg skal begynne å få hjelp til det eventuelt eller når jeg kan få det eller hva det går ut på. De vil nok at man må prøve litt lenger først og jeg har jo ikke prøvd så lenge. Det er bare det at det blir så inmari dyrt, så jeg skulle gjerne øke sjansen. 🙂

 9. Hei 🙂
  Jeg er gravid etter å ha vært på CFC 3 ganger. Fikk positiv eggløsningstest på kvelden. Jeg skulle ha vært på cfc neste ettermiddag men fikk ikke flybilletter. De sa det gikk bra likevel. Fikk time formiddagen deretter. For første gang ble jeg ikke scannet, vet ikke hvorfor.Legen sa jeg burde ha kommet dagen før men at jeg måtte være positiv.
  2 dager etter inseminasjonen fikk jeg akupunktur for første gang (det anbefales visst å starte tidligere). Var der 3 ganger med ca 3-4 dagers mellomrom. Fikk også en liten flaske med noe hun kalte babyklister som jeg skulle ta 2 ganger pr dag. Hadde egentlig ikke så stor tro på slikt, men tror faktisk det hjalp 🙂
  Ønsker deg lykke til 🙂

 10. ønsker: Så spennende å høre. De gangene jeg har testet eggløsning både morgen og ettermiddag, har første positive kommet på ettermiddag. Den ene gangen jeg har blitt inseminert, ble jeg inseminert dagen etter. Jeg hadde selv en følelse av at det var litt tidlig.
  Akupunktur har jeg tatt regelmessig siden midt i februar (trur jeg) så sånn sett ligger jeg godt an.
  Jeg har egentlig hørt om babyklister, men hva er det? Og hvordan kan jeg få tak i det tru?
  Tusen takk for fine, nyttige tips og lykkeønskninger.

 11. Jeg betviler litt alle disse kjerringrådene, og når det gjelder B6-vitamin så jeg legen på CFC skrive at det var “noget sludder”. Men jeg har vurdert masse av disse rådene jeg leser rundt omkring selv. Tenker det at så lenge det ikke skader så er det verdt å prøve… Og ved et eventuelt neste forsøk vurderer jeg veldig akupunktur. Noen behandlinger før jeg reiser og en behandling på klinikken like etter inseminasjonen. Dette er noe Stork også tilbyr etter hva jeg har fått med meg?
  For å finne ut om det er nytte i noen form for hormoner for deg så er det vel de blodprøvene på CD3 og CD21 som kan fortelle det. Har du tatt de? Hvis ikke så er det greit å få gjort det også 🙂
  Det jeg tenker kan være lurt å prøve er en eggløsningssprøyte. Vet CFC krevde det tidligere, og selv om de nå sier at en eggløsningstest er meget pålitelig så ble legen veldig ivrig og var fullstendig enig da jeg selv foreslo det da jeg snakka med han for et par måneder siden. I tillegg til at den gjør eggløsningen og tidspunktet sikrere, så bygger den opp livmoren litt óg fordi den lurer kroppen til å tro at den er gravid.

 12. Ehh… Litt flaut men jeg vet ikke hva babyklister inneholder. Fikk det hos akupunktøren. Kr 150,- for en liten flaske som skal vare i ca 3 mnd. Det skal hjelpe egget til å feste seg samt og forbli der. Skal ta det de 3 første mnd. 4 dråper på tungen 2 ganger pr dag. Kan hende det kun er vann med litt smakstilsetting, men tenkte det var verdt å prøve siden det ikke kostet mer

 13. Er spennende å lese andre blogger som holder på med IVF. Er du aleine, eller har du mann? Lest noen innlegg, og liker bloggen din veldig godt. Du er en sterk dame. Selv blir det nok IVF her også. Men det er fordi vi sliter.Jeg er bare veldig redd for hele IVF greia, for at det ikke skal gå og all ventingen og pengene. Men hvis jeg hadde fått et mirakel, hadde det jo vært verd alt! Men mannen er ikke så keen på dette egentlig, så kanskje jeg ender opp med å reise til Danmark aleine når pengene er oppspart!? Kommer ihvertfall til å følge spent med på deg, og krysser virkelig alt for at det går riktig vei veldig snart:)

 14. Stinetang.blogg.no: Så hyggelig å lese at du liker bloggen min.
  Jeg holder egentlig ikke på med IVF (enda). Jeg er alene og det er (foreløpig) ingenting som tilsier at jeg ikke skal få det til på den naturlige måten bortsett fra at jeg mangler mann. Så jeg reiser til Danmark for å bli inseminert. Det vil si at spermen blir sprøytet inn i livmor og etter det foregår alt som ved vanlig samleie. Hele prosessen foregår uten hormomstimulering. Grunnen til at jeg reiser til Danmark er at det ikke er lov i Norge for single kvinner.
  Hyggelig at du vil følge meg videre og lykke til til deg også!

 15. Et ønske så stort: Tusen takk for godt råd! Jeg og blir nok også påvirket av alt jeg leser selv om jeg i utgangspunktet er enig med deg at det skulle ikke være nødvendig. Det å ha riktig nivå i kroppen av vitaminer og mineraler er jo uansett bra for helsen, så det kan jo ikke skade tenker jeg. Jeg trur jeg skal be om en legetime snart og få sjekket alt dette. Jeg testet for to år siden og da manglet jeg folat, jern, d-vitamin og calsium. Nå tar jeg selvfølgelig folat, men alt det andre har jeg ikke tenkt så mye på. Så jeg kan jo uansett sjekke.
  Akupunktur kan være bra så utrolig mye. Den skal sette kroppen i balanse og hjelper til at kroppen klarer å opprettholde rett nivå på diverse næringsstoffer. Jeg håper jeg får en akupunkturtime denne uken, hvis ikke tar jeg det når jeg er på Stork. Min akupunktør ville ikke gi meg nåler dersom jeg var gravid. Da ville hun vente til uke 38, for hun mente at kroppen skulle klare seg selv disse månedene (av en eller annen grunn).
  Jeg har tatt blodprøver på CD3, CD21 og dagen etter at jeg hadde positiv eggløsningstest. Alle prøvene var fine. Litt høyt LH-nivå på CD3, men langt unna nivået på eggløsning, så det var ingen fare. Ellers var alle prøvene fine. Jeg vil allikevel diskutere med Stork, legen min og kanskje gynekologen om muligheten til en eggløsningssprøyte. Det hørtes ut som en god ide. Det kan iallefall ikke skade tenker jeg.
  Nå ble jeg klokere, tusen takk!

 16. ønsker: OK, da skal jeg høre med akupunktøren min om hun vet noe om dette. Jeg har også ei venninne som driver en helsekostbutikk, så kanskje hun vet noe om det. Hun kan sikkert uansett hjelpe meg å skaffe flere ting som hjelper. Uansett om det er kjerringråd eller ikke. Jeg kjører på. Alt som ikke kan skade er verd et forsøk.

 17. Hei Ønskemor,
  Først vil jeg bare si at jeg liker bloggen din veldig godt, og jeg kjenner meg igjen i mye av det du skriver. Jeg er 34 år og gravid ved inseminasjon. Jeg ble gravid ved hjelp av Storkklinik – og er vel utrolig heldig som fikk det til på første forsøk:)
  Jeg tror det er veldig mange faktorer som spiller inn når det gjelder fruktbarheten, bla en del arvelige faktorer som er mer eller mindre utenfor vår kontroll. Før jeg startet prosessen var jeg hos en gynekolog som sjekket fertilitete min ved ultralyd i livmoren og tok diverse hormonprøver. Det var fint å få bekreftet at man har reelle sjanser for graviditet før man setter i gang med et så stort og viktig prosjekt.
  Noen uker før jeg reiste til København startet jeg med daglig tilskudd av omega3, selen, sink og folat – og jeg reduserte inntaket av kaffe (var en riktig stordrikker tidligere) og alkohol. Har lest at både kaffe og alkohol i prøveperioden kan reduere sjansene for graviditet, så er sikkert lurt å ha et måteholdent forhold til dette tror jeg – uten at man trenger å leve som en asket…
  Jeg har alltid vært glad i å trene, og det å være i god fysisk form skal også øke sjansene visstnok. Ellers er det viktig å få timet eggløsningen så nøyaktig som mulig – sæd som har vært frossen lever i ca 24 timer i motsetning til vanlig sæd som kan leve i flere døgn.
  Har lest et sted at 50-60 % av alle befruktede egg støtes ut før det rekker å feste seg i livmoren, og dette vil typisk oppfattes som en vanlig menstruasjon. Dette er helt naturlig og veldig vanlig, og skjer hvis egget har kromosomfeil eller annet som gjør at det ikke er levedyktig – fint å ha i bakhodet kanskje…hvis det blir flere turer til København.
  Ønsker deg masse lykke til! 😉

 18. november: Så hyggelig å høre fra deg. Du var jammen heldig. Jeg håper at jeg klarer meg med to forsøk. Jeg har også tatt ultralyd og hormonprøver og alt så fint ut. Når har du termin? Jeg synes også det er hyggelig å høre om andre som velger Storkklinik. Jeg har inntrykk av de fleste bruker CFC.
  Jeg drikker to til tre kopper kaffe om dagen og sier til meg selv hver dag at jeg må kutte det helt ut. Men jeg synes liksom at jeg stadig fortjener det av en eller annen grunn. Jeg drikker bare kaffelatte, så jeg håper ikke det er like ille som vanlig kaffe. Det er det sikkert uansett.
  Som tilskudd bruker jeg folat, tran og sanasol. Men kaster meg over en rekke fler nå. Jeg holder meg helt unna alkohol og jeg har heldigvis aldri røkt. Disse to er ikke vanskelig å holde seg uten. Så da er det vel egentlig bare kaffen jeg burde kutte ut.
  Jeg har også tatt blodprøve på eggløsningsdagen og den var helt fin. Jeg har av en eller annen grunn mistanke om at insemineringen var litt tidlig i forhold til eggløsning, men det er bare en følelse jeg har.
  En ting som var rart denne menstruasjonen var at jeg blødde mye mer enn vanlig, så det er mulig at det egentlig var mer enn en vanlig menstruasjon, men det finner jeg aldri ut. Den var nok uansett ikke festet til livmoren siden det aldri vistes noe på graviditetstesten.
  Jeg satser på at neste blir bra. Søndag til onsdag neste uke skjer det kanskje. 🙂
  Klem

 19. Skal du prøve en eggløsningssprøyte får du jo også scannet deg hos en gynekolog rundt CD12 og det kan være en liten betryggelse det også. Å få sjekket livmorslimhinnen og at alt er som det skal 🙂
  Jeg har lest at mange akupunktører ikke vil sette nåler om du er gravid ja, så det er nok noe i det at det ikke er helt heldig. Litt merkelig er det jo egentlig da det skal være så bra for så mye ellers. Men, men.. 🙂
  Håper du finner ut av det og at det blir en liten desemberbaby på både deg og meg 😉

 20. Et ønske så stort: Ja, det håper vi på nå ja, helt klart 🙂 Kan man få eggløsningssprøyte gjennom fastlegen eller må man til gynekolog? Kan man bruke gynekologen på sykehuset? Eller må jeg til en annen? Han jeg skal til har så inmari lang ventetid og jeg var så dum at jeg avlyste timen jeg hadde der nå til onsdag, så nå må jeg vente helt til langt uti mai. Jeg hadde ikke lyst til å være enda mer borte fra jobb så derfor avlyste dumme meg. Men rundt CD12 er jo jeg mest sannsynlig i Danmark, får jo ikke scannet meg da? HUFF… jeg hater at jeg må bruke så mye tid på å reise. Fem timer med bil/tog før jeg kan komme meg videre med fly til Køben… argh….

 21. Hei igjen:)
  Man skal stole på intuisjonen sin… Jeg er ikke voldsomt emosjonell av meg, men jeg klarte ikke å holde tårene tilbake rett etter inseminasjonen da jeg lå der på benken – det var akkurat som jeg skjønte at nå vil det skje..
  Samtidig føler jeg meg ikke veldig gravid. Jeg har time hos jordmor på helsestasjon på tirsdag, og det skal bli fint å få bekreftet graviditeten der. Hvis alt går som det skal, har jeg termin i november.
  Jeg krysser fingrene for at det blir en liten spire neste gang!

 22. Huff, skjønner du ikke er veldig glad i den reiseveien :/ Alt blir så tungvindt med all denne reisingen…
  Første gang jeg trengte gynekolog i forbindelse med dette fikk jeg også inntrykk av at det var laaaang ventetid i det offentlige. Så derfor kontaktet jeg en som driver privatpraksis, og selv om han er en del dyrere så angrer jeg ikke et sekund. Jeg får time akkurat når jeg trenger det og han er genuint interessert i å hjelpe meg. Man må til gynekolog før man setter en eggløsningssprøyte ja, fordi du må få tatt en innvendig ultralyd (scannes) for å se når folliklene er klare for en slik srøyte og om livmorslimhinnen er tykk nok.
  Du regner med du får eggløsning rundt CD12 eller skal du reise ned litt før? Du bør scannes rundt to-tre dager før forventet eggløsning siden sprøyten skal settes 36 timer før inseminasjon. Litt kjipt å komme for sent, så jeg ville ha safet meg med tre dager. da legen på CFC sa dag 12 til meg så gikk han nok utifra at jeg har standard sykluser på 28 dager og eggløsning på dag 14. Jeg ble scannet på CD12, men ble ikke inseminert før CD16.
  Jeg tror absolutt denne sprøyten har noe for seg, så jeg håper du får det til 🙂

 23. november: Oi, da er det ikke lenge siden du var der da. Jeg var der 2.mars og ville hatt termin ca 28.november om det ble klaff. Så da hadde vi fått like gamle storkebarn 🙂 Men jeg kommer ikke lenger etter skal du se 😉
  Ja, det var en sterk opplevelse å ligge på benken der og bli behandlet så fint av en dame. k.d. lang på anlegget har brent seg fast i hjernen min og jeg hører på henne stadig nå i ettertid. På en måte var det så spesielt og fint at jeg er nesten litt glad for at jeg får oppleve det igjen, selv om jeg helst skulle slippe.
  Lykke til hos Jordmor. Fortsett gjerne å komentere på bloggen min og fortell om hvordan det går med deg! Jeg krysser fingrene for at alt går bra med deg og den lille og at du får en fin time hos jordmor. Svigerinna mi var akkurat hos jordmor på første besøk i graviditeten. Den samme som du skal nå på tirsdag. Hun ble nok litt skuffet da hun ikke fikk de bekreftelsene hun hadde sett for seg. Det ble nemlig ikke tatt noen tester der som bekreftet svangerskapet. Så da må du nok vente til ultralyden i uke 17,18,19 (? rundt der). Det kan jo hende at det er litt forskjellig rundt omkring, men jeg trur ikke de tar ultralyd fordi det er for tidlig å se noe særlig der og en graviditetstest regner de jo med at du har tatt selv. Lykke til iallefall. Jordmortimen er liksom den offisielle starten på graviditeten din i det offentlige systemet. 🙂

 24. Et ønske så stort:
  Jeg har helt motsatt opplevelse av privat gynekolog. Det er kjempelenge å vente. På sykehuset fikk jeg time nesten med en gang. Jeg trenger visst ikke betale noe mer for den private gynekologen da han får tilskudd fra det offentlige, så jeg betaler bare en liten egenandel trur jeg. Jeg har henvisning fra legen min da.
  Men det aller største problemet mitt er at uansett hva jeg gjør så må jeg reise i to-tre timer for en konsultasjon og da går jo hele arbeidsdagen uansett… det er så pyton.
  Hm. jeg har hatt 28dagers syklus de siste månedene før jeg startet med dette. Men sist ble den plutselig 2 dager kortere og jeg ble inseminert på dag 12. Nå er det ikke uvanlig at jeg har EL på dag 12 heller da. Den kan komme mellom dag 11 og 14 som regel. Denne gangen reiser jeg ikke før jeg har positiv EL-test. Da har jeg et døgn på å komme meg til Danmark og det skal gå greit. Men jeg rekker nok ikke en tur innom gynekolog på forhånd.
  Nei, jeg trur jeg får prøve uten slik hjelp nå fram til jeg har ferie eventuelt om jeg flytter til Oslo. Da blir alt så mye lettere. Uansett så scanner de jo ikke på Storkklinik så jeg får ikke den bekreftelsen dere får som går til CFC. Jeg vurderer stadig om dette blir min siste tur til Stork og heller satser på CFC etter dette. Må tenke litt mer på det. Det hadde vært fint å få den ultralydscanningen i forbindelse med inseminasjonen.
  Men EGENTLIG så satser jeg på at jeg blir gravid nå, så da blir det ikke noe mer å tenke på.

 25. Tusen takk. Jeg kommer nok til å besøke bloggen din av og til, og jeg skal fortelle om hvordan det går videre med meg også. Jeg var på Storkklinik 10 februar – du er ikke så langt etter da nei. Det hadde vært veldig moro om det ble et 2011 barn på deg også 😉
  Det er mange – spennende – utfordinger på denne veien. Først var det å konkludere med at inseminasjon er det rette for meg og mitt barn, deretter så var det å bli gravid, og nå når jeg er gravid er det veldig lett å tulle seg bort i engstelse rundt abort – og ikke minst at barnet skal bli friskt. Og dette er bare starten – før et nytt menneske kommer til verden og vil bli det mest dyrebare i livet!
  Jeg er helt enig i at det var veldig trivelig på klinikken, behagelig stemning og behagelige mennesker. Du er heldig som får oppleve den atmosfæren på nytt:)
  Klem fra november

 26. november: Ja, det er mye bekymringer og vi har ingen partner å dele dem med, det blir nok litt tøft ja. Men jeg er forberedt på det ja. Og heldigvis har man familie og venner. Uten dem vet jeg ikke om jeg hadde klart det. De er gull verdt.
  Lykke til med graviditeten din igjen. Gleder meg til å høre hvordan det går med deg videre. 🙂

 27. Jeg trengte ikke henvisning til han jeg går til siden han driver privat. Skulle jeg gått til det offentlige så måtte jeg hatt det. Men om du får time nesten med en gang på sykehuset så er det jo ikke noe problem likevel da, hehe… Det som også er bra med gynekologen min er at jeg kan få time etter arbeidstid. Første gangen hadde jeg time i 19 tiden. Vet ikke om det er normal praksis hos alle privatpraktiserende gynekologer, men.
  Den scanningen før insemiansjonen har egentlig ikke SÅ mye å si. De ser bare på størrelsen på follikelen og kan ikke garantere når du hadde/får eggløsning, bare anta sånn cirka. Det er litt betryggende det er det jo, men jeg ville ikke valgt å bytte klinikk av den grunn 🙂 Jeg valgte de fordi jeg vil ha anonym donor og at jeg føler det er trygt med en klinikk med meget flinke leger. Jeg ville heller ikke vært fortrolig med annet enn ned på benk, insemineres, opp å få på klær og avgårde for å oppleve København. Storkklinik er mao ikke noe for meg 😉 Men det virker veldig riktig og viktig for deg, derfor vil jeg ikke anbefale å bytte – heller satse på en slik eggløsningssprøyte etterhvert. Den timer jo nært innpå perfekt 🙂 Forresten har Lindenberg på CFC uttalt at de jordmordrevne klinikkene oppnår meget bra resultater slik som de gjør det 🙂
  Gjør det som føles mest riktig for deg så tror jeg helt sikkert det vil lykkes uansett :))

 28. Et ønske så stort: ja, men viktig og viktig… jeg kunne fint klare meg uten atmosfæren på Storkklinik om det øket sjansen. Og det er jo nettop det at de virker som de virkelig kan det de driver med på CFC som frister meg. På Storkklinik får jeg vite så lite. Det blir nærmere et vanlig samleie… et j**** dyrt et uten tilfredsstillelse. Blir jeg mor er det greit. Hvis ikke, blir det frustrerende i lengden. Fint å vite at man kan bruke samme donor senere der også. Det er nok viktig for meg trur jeg… viktigere enn å ha åpen donor.

 29. Haha, ja – det er noen dyre ligg vi betaler for 😉
  Det med samme donor tror jeg man kan bruke på alle klinikkene. Som jeg har forstått det er det sædbankene som styrer det, og de du må ta kontakt med for å reservere så mange antall forsøk du vil for så lenge du ønsker. Dette koster jo også noe, men nøyaktig hvor mye er jeg litt usikker på. Tenker at jeg tar det ved en eventuell graviditet/fødsel. Greier ikke ha mer å konsentrere meg om nå, hehe.. Men det er absolutt svært viktig for meg også at mine barn vil ha nøyaktig samme biologiske opphav da jeg tror det vil gjøre ting enklere for de.
  Det at de på CFC er dyktige leger med lang erfaring er absolutt betryggende ja. Og selv om alt skjer “fort og gale” – både telefonsamtaler og inseminasjonene, så føler jeg meg tatt vare på. Og de er utrolig hyggelige! Jeg er nesten blitt litt glad i gjengen der 😉
  Det med legedrevet klinikk er også betryggende med tanke på om det skulle komme til medikamenter (selv min lille pergokur og eggløsningssprøyte denne gangen), så vet de alt om det, kan rettlede deg og også gi resepter. Og om det skulle gå så langt som til IVF så har du allerede et forhold til klinikken og legen før du setter i gang, noe jeg tenker må være betryggende.
  Jeg elsker CFC, men så ville jeg også blitt superstresset og “redd” av en atmosfære som jeg har blitt forklart det er på Storkklinik, så jeg vet ikke helt om du bør høre på meg 😉 Jeg tenker det at uansett hvordan man vrir og vender på det så ER det ikke romantisk å bli gravid alene i København. Så rett inn og ut igjen og hyggelige leger føler jeg er det som er mest naturlig 🙂

 30. Et ønske så stort: Ja, dyre lite tilfredsstillende ligg. Jeg har vært i kontakt med storkklinik om det med flere fra samme donor. Dette mener jeg at jeg fikk beskjed om at jeg skal ordne gjennom dem. Ja, det er ganske dyrt. Men jeg tenker at det er verd det. Jeg kommer allikevel ikke til å gjøre det dersom det blir mange forsøk. Jeg tenker at det er viktigere å ha råd til et halvsøsken enn å ende opp med å ikke ha råd i et søsken i det hele tatt. Jeg fikk også beskjed om at det var viktig at jeg ikke ventet for lenge etter at jeg visste at jeg var gravid til jeg sa fra om at jeg ønsket mer fra donoren. Hvis ikke kunne jeg risikere at han ble “brukt opp av andre”.
  He he… faktisk så tenkte jeg det samme om Storkklinik jeg også. Var ikke så nøye det med atmosfære tenkte jeg. Jeg driter da i det når jeg bare vil bli gravid. Og det tenker jeg enda. Men allikevel var det veldig hyggelig der. Jeg hadde helt fint klart meg uten. Det jeg var redd for var vel at den hyggelige atmosfæren skulle være så hyggelig at det ble påtrengende og unaturlig, men slik var det altså ikke, det var vel derfor jeg ble så positivt overasket.
  Skulle jeg valgt på nytt nå er det mulig at jeg hadde tenkt annerledes med tanke på CFC. Jeg visste ikke om CFC da jeg begynte og derfor ble det storkklinik. Hadde jeg visst det jeg vet nå da jeg satte igang hadde jeg kanskje tenkt annerledes. Nei foresten… kanskje ikke. Jeg vil forsøke først å få det til med åpen donor. Dersom det strekker ut i tid har jeg allikevel tenkt å velge anonym for å spare penger. Da kanskje jeg går over til CFC. Får se.

 31. Et halvsøsken er absolutt bedre enn ikke søsken i det hele tatt ja. De vil jo uansett ha til felles måten de er blitt til på, og begge være mine biologiske.
  Og jeg har inntrykk av at det med åpen donor er veldig viktig for deg, og da er det helt riktig å gå for det så lenge som mulig 🙂 Dette er jo tross alt valg en skal leve med resten av livet, og det handler om et lite liv til. Jaggu mange ting å tenke på og hensyn å ta…. Jeg er fordømt enig med de som kaller oss tøffe. Vi er kjempetøffe er vi! 🙂

 32. Et ønske så stort: Ja, vi er kanskje det. Det er jo flere som sier det til meg, men allikevel så føler jeg meg ikke spesielt tøff. Jeg ser ikke helt hva som er tøft med dette i forhold til mye annet. Bortsett fra at det er et helvetes styr. Jeg hadde hatt det mye tøffere om jeg skulle velge den andre måten trur jeg faktisk. Jeg har enda ikke møtt noen jeg har blitt glad i som ikke har gjort livet tøft for meg. Så har jeg prøvd å holde sammen med en jeg ikke var skikkelig glad i og det var beintøft det også. Nei, jeg synes dette er en enkel og grei måte i forhold til å ha en mann som man må stole på og blir avhengig av. Bekymringene mine er ingenting i forhold til kjærlighetssorg eller irritasjon over en samboer man ikke passer med. Noen ganger føler jeg meg litt ensom bare og da har jeg dere som leser bloggen min og som jeg leser bloggene til 🙂 Savner man sex, så er jo ikke det noe problem heller egentlig som du har skrevet om tidligere. Nei, jeg synes egentlig vi er heldige som kan gjøre det på denne måten. 🙂

 33. Sant! Vi er utrolig heldige! Og det du nevner om forhold og menn er nettopp grunnen til at jeg valgte dette 🙂 Dette er den eneste riktige måten for meg å stifte familie på og få lov til å leve livet som jeg vil og bli lykkelig…
  Når jeg synes vi er tøffe så tenker jeg på alle tanker og alt hensyn vi må ta. Det er uendelig mye å sette seg inn i og finne ut av som for andre som får barn faller seg naturlig. Selv om vi har venner og familie som støtter oss 110% så står vi likevel alene oppi det. Men jeg ville absolutt ikke gjort det på en annen måte, og jeg føler meg kjempeheldig som har denne muligheten 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.