Testdato! JEG ER GRAVID! Eller ny berg- og dalbane?

Herlehet. Dette innlegget begynte jeg å skrive i går. Tøff i trynet og høy i hatten skrev jeg at jeg var gravid. Sååå begynte jeg å kikke nærmere på testen og fant ut at, den var neimen ikke like sterk som på fredag og jeg begynte å tvile. Så kikket jeg på den fra torsdag og fant ut at den også var litt svakere enn den på onsdag igjen også. Heldigvis hadde den på fredag vært sterkere da. Så jeg gikk i hele går med klump i magen og kjente frykten for at jeg skulle få samme berg-og dalbane-opplevelse som jeg hadde forrige gang. I dag er testen heldigvis sterkere igjen. Men den er ikke like sterk som den var på fredag.  I dag er faktisk teststreken sterkere enn kontrollstreken, men så er kontrollstreken også svakere enn den var på torsdag. Da jeg ble gravid med Storkfrøken konkluderte jeg med at jeg trodde ikke teststreken kunne bli like sterk som kontrollstreken en gang.

Gurimalla, man kan bli GAL av dette altså!!!!

Nei, nå har jeg bestemt meg for at i dag skal jeg prøve å slappe mer av og ha is i magen til i morgen og til jeg får svaret på blodprøven. I morgen skal jeg teste min siste test tror jeg. Det skal jo ikke være nødvendig å fortsette å teste sånn, selv om det er vanskelig å la være.

I går ble iallefall mailen til klinikken sendt. Det var en utrolig deilig følelse. I går var også den offisielle testdatoen, så jeg burde kunne med god samvittighet senke skuldrene et par hakk og nyte at jeg faktisk er gravid!

Den følelsen jeg faktisk kjenner aller mest på akkurat nå, er lettelsen over at jeg mest sannsynlig aldri mer skal gå på masse dyre hormoner, gjøre egguttak og innsett. Samtidig kjenner jeg frykten for å bli skuffet nå, og innse at jeg må igang igjen. Tenk at jeg kanskje aldri mer skal gjennomgå ttww (the two terrible week wait) og at pengene mine kan brukes til hjem og familie. Med tid og stunder kan jeg til og med kanskje selge de siste 5 stråene jeg har kjøpt ekstra med svømmere fra donor.

Nå skal jeg egentlig kunne se ganske så lyst på livet. Gleder meg til noen uker fram i tid når jeg forhåpentligvis får se og høre ett eller to bankende hjerter på ultralyd. Time er bestilt til mandag den 3.oktober. Det passer fint for da har jeg høstferie. Måtte de tre ukene rase av gårde i et enormt tempo for nå er jeg utålmodig.

Mange klemmer fra Ønskemor

10 Replies to “Testdato! JEG ER GRAVID! Eller ny berg- og dalbane?”

 1. To streker er to streker! Forstår du er stressa. Men forsøk å nyt den gode nyheten,plei deg selv-du har vært gjennom tøffe ting-og nyt søndagen ?

 2. ? testene er så positive som de kan bli ? og du har nok nådd metningspunktet til disse testene nå- de kan rett og slett ikke BLI mer positive. Er det de gule eller blå testene? Nivået av hcg dobler seg hver 2. til 3. dag, så du har nok langt over 25 mIU/ml i urinen nå. Jeg skal sjekke om jeg har noen igjen av testene med lavere sensitivitet – rundt 50. Sier fra om jeg har.
  Hilsen Christel

 3. Grattis ? legger merke til at test strekene og varierer i farge styrke, og den mørkeste positive testen, har og mørkest test strek. ?

  1. Tusen takk 🙂 Ja, det er nok et viktig poeng som også Christel fra fertil.no har forklart meg nå. Tror jeg bare skal ta denne testingen med helt knusende ro. Nå sparer jeg de testene jeg har igjen tenker jeg, så kan jeg bare ta “stikkprøver” framover for å sjekke at de ikke har blitt markant svakere. Sterkere enn dette blir de nok uansett ikke.

 4. Supergravid, og jeg gjetter med tvillinger.
  Kan fortelle at stikkprøver fremover nok vil fortelle deg null og nada. Mine tester forble positive en stund etter begge abortene, og de var definitivt positive før selv om spirene var døde.

 5. Jeg håper du klarer å slappe av, men skjønner det er vanskelig. Hadde vært sprekkferdig selv og utålmodig 😀 Vil bare legge til at etter en provosert abort så skal man ta en graviditetstest etter 6 uker, først da regner de med at alt hcg er ute av kroppen. Og i løpet av de neste ukene, så skal du jo på ultralyd, forhåpentligvis med 2 spirer der inne – det hadde jo vært dobbel premie 😀

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.