TSH og fritt T4

Jeg fikk et akutt behov for å dobbeltsjekke at alt er i orden hos CFC  i forhold til det formelle rundt ivf-forsøket mitt til uken og sendte dem en mail med spørsmål om dette i går. Da jeg fikk svar ble jeg veldig overasket. Jeg hadde jo regnet med at alt var i orden, men fikk litt hetta da jeg fikk til svar at alt var formelt i orden, men de ønsket at jeg skulle gjøre en ny TSH-test. Den var litt gammel (litt over ett år gammel) og den var noe forhøyet. Jeg fikk selvfølgelig et lite panikkanfall da og på en fredagskveld er google beste venn i den sammenheng (og verste fiende). Jeg fant raskt ut at forhøyet TSH i kombinasjon med lav T4 er forbundet med lavt stoffskifte eller hypotyreose. Jeg trur ikke jeg har noen grunn til å mistenke det, og T4 var normalt alle gangene. Jeg fant ut at jeg har testet TSH og fritt T4 ved 3 anledninger i forbindelse med forsøket mitt og hver gang hadde T4 vært normalt og to av gangene hadde TSH vært helt normalt. Så det var altså den siste gangen den hadde vært på 3,8. Men jeg ser også forskjellige tall for normalområdet, og et sted er den øvre grensen på 3,6 mens den er på 4,5 et annet sted. Dermed slapper jeg litt av altså. Men jeg ser jo at et av symptomene på lavt stoffskifte er infertilitet og det kan jo være derfor de tester dette? Men, jeg har jo ingen andre grunner til å tro at jeg har lavt stoffskifte. Kan hende den var litt høy akkurat da og at det var forbigående. Men helt klart at jeg får litt uro i kroppen og tenker at jeg gjerne vil til bunns i dette.

Det blir uansett Danmarkstur til uken, for neste mail jeg sendte med oppfølgingsspørsmål var fra Svend Lindenberg og han beroliget meg med at alt var i skjønneste orden for at jeg kan komme for mitt ivf-forsøk til uken. Jeg og mamma planlegger dermed å dra med båt natt til onsdag og tilbake natt til lørdag. Men vi venter til mandag etter at jeg er ferdig hos legen med å bestille noe som helst. Jeg regner med at hele opplegget blir klart da i forhold til hvilken dag vi satser på uttak og når jeg skal sette eggløsningssprøyte. Så venter vi nok også med å bestille returreise til vi vet hvordan det går med eggene etter uttak. Det blir så spennende!

Klem fra Ønskemor

2 Replies to “TSH og fritt T4”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.