Helgebekymringer

Det er ikke fritt for at bekymringene får litt ekstra spillerom i løpet av en helg med mer tid til å tenke og ingen som er på jobb til å svare. Jeg vet at de er flinke til å svare på telefon på cfc, men allikevel, det er helg og de er nok ikke like godt bemannet som ellers, så jeg prøver å la være.

Den første bekymringen var dette med slimhinnen i endometriet som visstnok er veldig tykk hos meg (den er alltid det i følge de gynekologene som har vært der og sett.) Som jeg skrev på torsdag, så hørtes det nesten ut som at den var litt for tykk, og det har jeg gått og grublet litt på. Kan den bli for tykk? Jeg har spurt google og fått til svar at det kan den. En løsning kan være å ta en utskrapning etter menstruasjonen, men det har jeg jo ikke gjort, så jeg trur rett og slett at det ikke er noen mulighet til å gjøre noe nå. Det eneste jeg lurer på er om det er nødvending med crinone når den er så tykk? Dette skal jeg spørre om i morgen.

En annen ting jeg har begynt å lure på er når innsettet blir. Alle jeg har hørt om som gjør ivf, har innsett to dager etter uttak. Dersom jeg har uttak på onsdag, så får jeg innsett på fredag. Men kan jeg være sikker på at det alltid er slik? På pasientinformasjonen fra cfc (som jeg ikke hadde kommet over før, men som jeg fant i helgen) står det at innsett ved lang protokoll kan være fra to til fem dager etter uttak. Jeg har hørt om ei som har hatt innsett etter tre dager og det var i Finland etter uttak på en fredag. Der jobbet de nemlig ikke i helgen. Etter hva jeg har lest, så kan man først si noe mer sikkert om kvaliteten på eggene etter 48 timer og kanskje senere enn det også. Jeg blir litt bekymret for at kanskje de burde få vokse enda mer i glass før de settes inn. Jeg må høre om det også. Men jeg må jo stole på dem om de sier at det uansett blir innsett etter to dager. De anbefaler vel ikke noe som ikke er lurt?

Klarer ikke helt å slappe av kjenner jeg, men gleder meg til gynekologtime i morgen (hvor surrealistisk er det ikke å glede seg til det da… men sånn er det nå blitt). Da skal jeg få vite hvor mye det har vokst hos meg siden fredag. Det er så betryggende å komme dit å se at alt går som det skal.

Så i morgen begynner jeg på tredje sprøyta med gonal-f. Jeg kom plutselig på i dag at det mest sannsynlig bare blir en injeksjon av den siste. Så det blir en dyr injeksjon. Hele sprøyta for 3200 kroner må uansett destrueres etterpå, på grunn av begrenset holdbarhet. Fyttekatta! Her føles det virkelig som at man kaster penger ut av vinduet! (Men det kommer selvfølgelig ikke til å føles slik når jeg sitter med en liten i armene)

Klem fra en spent og litt småbekymret Ønskemor

7 Replies to “Helgebekymringer”

 1. Du er som meg – jeg krisemaksimerer alltid..:) Det blir ikke bedre når du blir gravid, ni mnd med bekymring (men aller mest glede). Det er så verdt det!!! 🙂

  1. Huff…. ja, men jeg trur ikke vi er de eneste heller. Iallefall ikke blant kvinner som driver med dette…. Ja, jeg gleder meg til graviditet… jeg tar kvalme, bekymringer og alt på kjøpet med glede framfor dette i lengden…. graviditeten har en slutt… foreløpig, så virker prøvingen endeløs og frustrerende.

  2. Men foresten, det er ikke helt sant. Jeg krisemaksimerer ikke alltid. Da jeg først reiste til Danmark, regnet jeg med bare en, eller toppen to turer, for jeg skjønte ikke at noe kunne gå galt. Nå skjønner jeg jo at det MÅ være en grunn til at jeg ikke har fått det til, men jeg føler meg ikke trygg på at jeg vet at grunnen er endometriose siden det ikke er påvist. For meg kan det like gjerne være andre grunner. Kanskje det har vært befruktning hver gang, bare at det er festingen som er problemet? Da hjelper det jo ikke mye med ivf? Jaja… NÅ krisemaksimerer jeg iallefall… det skal jeg innrømme… men det henger helt klart sammen med at jeg er sliten og lei og frustrert over alle pengene som flyr ut av sparekontoen til mamma som er pensjonist.

 2. Det må jo bare gå nå. Ikke vits i å tenke noe annet før noe annet eventuelt har skjedd! Positive tanker 😉 Men skjønner godt at du stresser, både med penger og slimhinner og det meste.
  Til å begynne med er man jo mer positiv – jeg tror jo også denne gangen at vi skal få det til på første forsøk :-p

  1. Ja, klart det skal gå på første forsøk for dere… det er rart det der. Det er mye lettere å være optimist for andre for tiden.

 3. Heisann!
  Crinone eller Lutinus skal vel brukes etter innsett for å tilføre kroppen progesteron (hormon) som kroppen ikke er i stand til å produsere selv før etter uke 7. Hvorvidt produksjonen av progesteron har noen sammenheng med hvor tykk slimhinne du har, det vet jeg ingenting om. Men, etter at folliklene er tatt ut av deg, så ødelegges progesteron-produksjonen og det er derfor nødvendig med tilførsel av Crinone/Lutinus for at egget skal ha en sjanse til å feste seg.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.