TTT

Ting tar tid…

Jeg prøver å få kommet meg til ny gynekolog her i Oslo først og fremst. Så jeg har bedt gynekologen på Lillehammer sende henvisning til en her. Nå har det gått lang tid og ingenting har skjedd, så jeg ringte til han gynekologen jeg skal ha her, men der var det ikke kommet inn noen henvisning. Så da ringte jeg tilbake til han på Lillehammer, men der er det ikke åpent før på mandag. Tålmodighet er en dyd i disse dager. Det er vanskelig i en hektisk hverdag å få tatt slike telefoner. I går var jeg på kurs og da fikk jeg sneket meg unna i en pause for å ta telefonene. Da prøvde jeg å ringe ny fastlege også, for å komme inn til time der. Det mest irriterende er at man kan jo ikke bestille en slik time uten å fortelle hvorfor du skal til legen. Det er ikke alltid det passer å fortelle når man har et ledig øyeblikk i en hektisk hverdag. Jeg ble litt irritert jeg. Men jeg trur jeg var litt irritert i utgangspunktet fordi kurset jeg var på var så vanskelig å forstå også skal jeg sikkert snart få Tante Rød på besøk… alt på en gang…. blæh….

Ønskemor

11 Replies to “TTT”

  1. Må det. Bare må det! Nå kom jeg foresten over et sted der det sto skrevet svart på hvitt fra en lege at det BØR ikke gå lang tid mellom lapraskopi og ivf-forsøk. Argh… og jeg som helst skulle ha tatt den i går!

  2. Det gjør alltid det (ordner seg). Ikke pin deg selv med å søke etter slikt. Eller altså, jeg skjønner jo så godt at du vil vite, ha så mye informasjon, om dette som mulig. Men ikke tenk på slike ting når du ikke må. Det ødelegger bare for deg selv. Du blir gående og tenke på dette hele tiden nå. Og ja, det er lett for meg å si, men…Jeg håper du får til å tenke på annet også, å stresse med å leve litt også, ikke bare… plages med dette. Ønsker deg bare godt vennen.Er det derfor du ikke fikk fokusert deg på kurset? Fordi du tenkte på dette hele tiden? Eller omvendt, kurset var vanskelig nok å forstå, derfor ble det til at tankene fløy hen til dette med ivf, gynekolog, lege, osv?Nåh, ønsker deg en riktig god dag og en strålende fin helg vennen!

  3. Kurset var vanskelig. Jeg trur ikke jeg satt og tenkte på dette underveis for jeg prøvde å fokusere. Kurset dreide seg om vurdering i kunst og håndverk. Hvordan lage læringsmål så konkrete og tydelige at elevene forstår? Og hvordan sette opp kjennetegn på hvilken grad av måloppnåelse eleven har oppnådd, slik at eleven forstår, og samtidig ivareta fagets egenart (det kreative, ubeskrivelige, det kunstneriske som er vanskelig å beskrive med ord, det som ikke er vitenskap, men følelser, og veldig individuelt)For så å sette rettferdige karakterer som elevene er enig i basert på de beskrivelsene jeg nevnte ovenfor. Det er kjempefrustrerende. Det er på en måte vitenskap og følelser stikk i strid. Hvordan ivareta begge sider av faget så det ikke blir bare et teknisk vitenskapelig fag? Det virker håpløst å få til. Ja, jeg vet ikke om det sa deg noe, men når jeg er på kurs, vil jeg gjerne ha svar og det føler jeg ikke at jeg fikk. Men sånn er det. Det finnes nok egentlig ikke noe svar.Ja, alt det andre tenker jeg på innimellom. Litt mer enn jeg bør kanskje, men sånn er det. I perioder tar jeg lengre pauser fra tenkinga også.Takk for så fine tanker, kjære du… ønsker deg også en god helg!

  4. Det jeg skrev der var vel egentlig nesten bare forståelig for en som jobber i skolen kanskje? Jaja… la gå. Det viktigste var at det krevde mye tanker for å forstå hva som forventes.

  5. Nei, nei. Jeg synes ikke det var vanskelig å forstå i det hele tatt. :)Og et veldig godt spørsmål for øvrig. Er enig med deg i at det blir litt (veldig) kjedelig når en ikke får svar, om så svar en ikke liker, men i alle fall svar.Jeg mener ikke å høres så dømmende ut som jeg gjør. Meh. Men er glad for at du ikke bare tenker på dette.

  6. Nja, når det er et fag man er så engasjert i som jeg og har så sterke meninger, er det ikke så lett å få svar en ikke liker heller. Men bedre er det iallefall. Jeg oppfatter ikke at du er dømmende, bare omsorgsfull og det liker jeg jo 🙂

  7. Angående homo ludens, i California har de en egen musikalsk vei (heldigvis langt unna all bebyggelse, midt ute i ørkenen, kan bare tenke meg hvor grufullt det ville være å bo nest inntil noe slikt, heh!).http://www.youtube.com/watch?v=Dkn4N-xO1NADet er rart å tenke på all den ingeniør-virksomhet, beregning, utprøving, og det arbeide som ligger bak å skape noe slikt. Bare for å lage musikk når en kjører langs veien.Men så er vi mennesker så rare at noe så enkelt bringer med seg store gleder for flere… Hmh. 🙂

  8. Uff, ja, det er frustrerende når man ikke får tak i de man skal 🙁 Ang time hos fastlegen, så er du i din fulle rett til å si at det du vil snakke med legen om, er av privat karakter og at du ikke ønsker å si det til kontordamen 🙂 De kan ikke kreve å få vite det!Krysser fingre og tær for at ting skjer raskt framover nå 🙂

  9. Skulle av og til, eller ofte ønske at man ikke måtte si hvorfor man må til legen. Skjønner jo at de damene på kontoret også har taushetsplikt, men alikavel..Sånn ellers, har du takka ja til frieriet? 😛

  10. Andreas: Den var fin. Ja, det er utrolig hva vi bruker energi på :-)Flippy: Ja, det hadde jeg ikke tenkt på. Problemet var jo ikke en gang at jeg ikke ville si det til kontordamen, men at jeg var på et kurssted, og var ikke på et privat sted, så hvem som helst kunne jo høre hva jeg sa. Da er det ikke kult å legge ut hele historien.Toppenavheia: Nei, jeg er ikke forlovet enda 🙂 Og det synes jeg er helt greit.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.