Utvikling

Bilder fra mitt album001Dette er ikke Storkfrøken, men meg fra mitt album. Mamma har skrevet ved dette bildet at jeg er to måneder gammel. Storkfrøken er nå 2,5. Det forundrer meg at jeg løfter hodet og overkroppen så ubesværlig her. Storkfrøken er ikke i nærheten av å klare det. Vi trener noe på det altså. Men det er ikke så lett å huske å gjøre det nok. Hun blir fort misfornøyd når hun ligger på magen, så det blir bare korte økter. Ofte ruller jeg sammen et pledd og legger under brystet hennes som en pølse. Da orker hun litt mer og det kan til og med virke som at hun liker det litt. Motivasjon er viktig når man skal lære nye ting. Det vet jeg veldig godt som pedagog (men man trenger kanskje ikke være pedagog for å forstå det 😉 ).

Her er Storkfrøken samme dag som hun ble 2 mnd. Hun klarer ikke mye mer nå, men orker litt lenger.

IMG_6860

Den siste uken har hun oppdaget hendene sine. Ja, hun har nok oppdaget dem før, men det er først siste uken hun har oppdaget at hun kan styre dem. Det er vanskelig og det er tydelig at aktiviteten krever aller høyeste grad av konsentrasjon. Deilig å se på at hun jobber og utvikler seg. Blir spennende å møte barselgruppa mi på onsdag for å se om Storkfrøken er den eneste som ikke løfter overkroppen og hodet når hun ligger på magen og hvordan de andre babyene klarer å styre hendene sine.

Verdens søteste lille neve tar et godt tak i leken som henger over hodet hennes.

IMG_6819

Det er tydelig at sterke farger og ting som beveger seg fascinerer om dagen. Jeg har brukt litt penger på leker, men ikke alle har kostet så mye. Denne bien fra Libero fikk jeg gratis og den er veldig populær for den har fine farger og vingene knitrer.

IMG_6950

Hvor gammelt var ditt barn når det klarte å løfte hodet og overkroppen ubesværlig?

Ønskemor

8 Replies to “Utvikling”

 1. Mia var ca 2mnd da hun klarte å holde opp hodet og overkroppen godt i mageliggende, men hun har alltid vært “sterk” for alderen 😉 Nå har hun nettop blitt 5mnd å snurrer rundt på gulvet hele dagen, hun ligger aldri der jeg la henne fra meg! 😀 Vi fikk masse skryt av lille jenta vår hos HS, men for å være helt ærlig så har vi ikke trent noe spesielt annet enn at vi har vært våkne på intressene hennes og hva hun vil gjøre. Nydelig babyjente du har! <3

  1. Tusen takk. Ja, nå leste jeg litt mer om barnets utvikling og det er nok mer vanlig at det klarer det først ved 3 måneders alder, så jeg kan sikkert slappe av litt til. Jeg får også masse skryt, men nå er det lenge siden jeg har vært på helsestasjonen. Skal dit til mandag.

 2. Hei! Så søt frøken da! Tror det er veldig individuelt. Det viktige er jo at de utvikler seg riktig, ikke fort… Om jeg blar i boka mi, så ser jeg at jenta mi løftet hodet og overkroppen ordentlig når hun var 7 uker og snudde seg fra ryggen til magen på egenhånd når hun var 9 uker. Hun er 10 uker eldre enn vesla di.

  1. Tusen takk. Ja da er jenta mi litt senere, men det er visst vanlig at de er 3 mnd før de klarer det, så jeg slapper helt av med det. Hun er glad og fornøyd og det kommer sikkert snart nå.

 3. Det er jo noen år siden 🙂 Men SM var nok litt senere ute enn TE. Men vil tro et sted mellom 2 og 3 mnd. Jeg hørte stadig om at venner (barselgruppa) trena med sine barn på å sitte, stå, gå osv. Jeg gjorde aldri det – all til sin tid, vi er jo alle individuelle. De sitter når de er klar for det, går når de er klar for det 🙂

  PS: Du var nå en riktig så søt liten baby da 😉

  1. Ja, men nå er alle babyer søte da Lovise 🙂 Men jeg skal innrømme at siden Storkfrøken, verdens søteste baby, likner veldig mye på meg, så kan jeg jo ikke si annet enn at jeg er helt enig med deg 😉
   Ja, klart at babyer er forskjellige. Å trene på å sitte er helt uaktuelt for vår det. Det blir vi jo også sterkt advart mot å gjøre. Babyen skal ikke sitte før den klarer å sette seg selv. Når hun begynner å stå ved at hun reiser seg opp selv, så kommer jeg helt klart til å øve masse med henne. Det er jo så gøy når de lærer å gå 🙂 Når det gjelder å ligge på magen, så har jeg fått beskjed både på barsel og på helsestasjonen at det er noe vi bør øve på. Men nå har hun faktisk blitt flinkere bare fra i går til i dag, så det nytter iallefall 🙂

 4. Min første hatet å ligge på magen og strevde voldsomt med å holde hodet oppe. Var vel 3-4 mnd før hun holdt det ordentlig opp. Hun var nesten 6 mnd før hun rullet fra rygg til mage.

  Lillesøster er nå 7 uker. Hun holder hodet godt opp og har vært sterk i nakken helt fra fødselen av. Har nesten ikke trengt å støtte hodet når vi holder henne. Hun ruller nå fra mage til rygg.

  Konklusjon: barn er veldig forskjellige 🙂

  1. Ja, barn er forskjellige og det skal de jo være. Nå klarer faktisk Storkfrøken å rulle fra mage til rygg. Og når hun ligger på stellebordet legger hun seg helt over på siden, så her må nok Ønskemor være oppmerksom, for plutselig, kan hun rulle fra rygg til mage også. Det bør ikke skje ubevoktet på stellebordet 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.