Vet ikke helt jeg…

Jordmoren” la ut denne videoen. Og jeg skal ærlig innrømme at dette synes jeg er litt tøft å se på, og da mener jeg “tøft” i litt negativ forstand. Jeg hadde samme opplevelse da jeg så en fødsel på “Jordmødrene” på tv i fjor. Akkurat i det øyeblikket babyen spratt ut av magen, gikk det en dønning eller bølge eller liknende gjennom magen. Jeg ble faktisk litt kvalm da jeg så det. Kvalm fordi det ser så utrolig ubehagelig ut. Akkurat den samme følelsen får jeg når jeg ser denne videoen. At det er mulig at babyen beveger seg så mye inni magen, og at det synes så godt? Ikke misforstå meg: Det gir meg IKKE noe mindre lyst til å bli gravid og bære fram et barn selv, men jeg kjenner et ubehag ved tanken. Kan ikke noe for det. Men dette synes jeg ser litt skummelt ut. Det er sikkert ikke så ille når man er oppi det.

Ønskemor

10 Replies to “Vet ikke helt jeg…”

  1. Hei!Nettopp sittet å lest gjennom bloggen din osv..Og lurer på hvorfor du ønsker å ha åpen donor?Hva er årsaken til at nettopp du velger det?Ønsker deg lykke til med gynekolog, kikkehullsundersøkelse og alt sammen! Håper det order seg for deg! : )

  2. Hei Silje! Hyggelig at du leser bloggen min! Jeg vet jeg har skrevet om det i den forrige bloggen jeg skrev (mittstorkebarn.blogg.no), men finner det ikke i farta. Jeg har iallefall skrevet sammenfattet om det på singelnett.no på her: http://www.singelnett.no/?catid=1&ItemID=543Håper det gir deg svaret du leter etter.Jeg må si at jeg har vært veldig usikker helt i begynnelsen av denne prosessen, men etter at jeg bestemte meg, har jeg blitt mer sikker på hva som er riktig for min del. Det viktigste argumentet er at jeg finner det veldig vanskelig å en gang være nødt til å se mitt eget barn i øynene og måtte si at jeg har gjort et aktivt valg som gjør at barnet etter fylte atten IKKE får muligheten til å få informasjon om donoren. Dersom jeg ikke hadde hatt noe valg, så hadde jeg heller ikke hatt så store vanskeligheter med det, for da er det "ikke min skyld" i samme grad. Slik jeg føler det iallefall. Jeg er noen ganger usikker på om det er rett valg, når jeg er redd for at møtet med donor skal bli en skuffelse for barnet. Men jeg MÅ bare ha tiltro til mitt barn og min oppdragelse og at jeg klarer å ruste barnet til dette når barnet er gammel nok uansett om barnet velger å treffe donor eller ikke. Det viktigste er at barnet er rustet til å leve et liv uten far, og med bevisstheten om hvordan h*n er blitt til.

  3. Det er ikke ubehagelig, med mindre babyen sparker kraftig i noen vitale organer. 😉 Er faktisk veldig deilig å både kjenne å se at babyen rører på seg. Men har personlig aldri vært borti at magen har rørt så mye på seg og at man kunne se det så godt. Måtte selvfølgelig se filmen, og flere på youtube, men det er ingen som slår denne dama! Virker nesten som om huden hennes over magen er ekstra tynn, men det blir bare antagelser. Fascinerende video var det uansett, vi ble bare sittende å gape og Lillemor lurte på om dette var normalt…

  4. Hehe, den videoen var rå 🙂 Jeg kan ikke huske at magen min har beveget seg sånn, men kan med hånda på hjertet si, at det og oppleve masse aktivitet i magen absolutt ikke er ubehagelig <3 jeg trodde også at det måtte være ekkelt før jeg ble gravid første gang, men det kan ikke sammenlignes med noe annet – det er bare deilig :)Det merkeligste er at man savner all aktiviteten når babyen er ute – det blir så innmari tomt og stille der inne, det eneste som beveger seg er luft og andre ting, ikke noe spennende eller behagelig i det hele tatt…Ikke bekymre deg for at du skal synes det er vondt eller ekkelt, jeg er sikker på at du kommer til å elske det!

  5. Synes ikke det ser vondt eller ubehagelig ut, hun viser jo til og med datteren sin. "Regarde"! hihiMen det ser ut som det lille barnet kjeder seg der inne…

  6. Tuppen og Lillemor: Det slo meg også at noe var annerledes enn normalt ved denne magen. Jeg tenkte ikke på tynn hud, men lite fostervann? Det er akkurat som at det ikke er så mye annet enn baby inni der? Kanskje vannet faktisk har gått? Jeg er jo helt uten erfaring på området, men det var min umiddelbare reaksjon. Men når vannet har gått, ligger vel babyen helt i ro og med hodet ned klart til å komme ut. Så jeg aner ikke jeg… jeg synes allikevel det ser veldig ubehagelig ut at noen skal ligge inni meg og bevege seg så voldsomt. Jeg VET at det ikke blir ubehagelig, det er bare det jeg føler nå når jeg ikke har opplevd det enda.

  7. Andreas: Ja, det høres ikke ut som at hun synes det er ubehagelig. Og jeg vet at det ikke kommer sånn ubehagelig som jeg tenker at det skal bli. Kanskje litt når den treffer på et ømt sted, men min umiddelbare følelse når noe beveger seg i magen min er kvalme som regel, og jeg vet jo at dette føles annerledes enn kvalmefølelse. Det er bare det nærmeste jeg kommer av erfaring med noe som beveger seg i magen.

  8. Takk for bra svar.Med de argumentene, forstår jeg veldig godt hva du mener..Det virker som du har tenkt nøye gjennom det, og virkelig tatt et standpunkt som er det rette for deg, bra jobba! Du virker som en fornuftig kvinne som vet hva du vil, til det beste for både deg og en liten.Masse lykke til, håper det order seg for deg, og at du og storkebarnet ditt kan forenes!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.