26 uker

Åh, endelig. I går passerte jeg en grense som har vært magisk for meg, nemlig 26 uker (tenk: bare 14 uker igjen… som tiden flyyyyr). Fra nå vil ethvert sykehus i landet gjøre alt for å redde babyen dersom noe skulle skje. Selvfølgelig ville det ikke være bra om babyen skulle bli født nå, men sykehuset ville gjøre alt for å redde det. Det ER en god følelse. For hver dag og for hver uke som går, så tror jeg mer og mer på at Lillemor skal bli en realitet og det viktigste i livet mitt for all framtid. Det er så deilig å puste litt ut, og ta skrittet helt ut av prøvermodus (bortsett fra at jeg faktisk har begynt å fundere på hvor lenge jeg skal vente med å forsøke meg på å få søsken til henne).

Jeg vil også beklage at jeg ikke har vært så flink til å blogge i det siste. Men jeg har rett og slett ikke rukket. Har hatt altfor mye å gjøre.

IMG_5309-2

 

I anledning 26-ukers-milepælen, så skal dere selvfølgelig få en oppdatering. (Jeg tar bare med det jeg synes er interessant).

Termin: 24. mars

Uker på vei: 26+1

Kjønn: To jordmødre på sykehuset trodde det var ei jente, så da tror jeg også det.

Navn: Jeg er ganske sikker på at jeg har bestemt meg og navnet kommer jeg ikke til å dele her på bloggen, siden jeg ikke har mitt eget navn her heller. Men hun trenger et bloggnavn. Jeg har kalt henne Lillemor over her, så har jeg tenkt på noe med lykke, for eksempel Lille Lykke, eller Lykkeliten. Men jeg tar gjerne imot forslag til et bloggnavn til henne. Kanskje noe som passer til at jeg kaller meg Ønskemor? Jeg synes Ønskebarnet er litt for “formelt” kanskje?

Neste kontroll: Til legen nå til onsdag (den 17.desember) og vekstkontroll på sykehuset onsdag den 7.januar (gleder meg veldig til det).

Aktivitet: Mye og hele tiden, hver dag. Deilig. (Jeg som hadde gruet meg til å kjenne noe levende bevege seg i magen min. Jeg hadde aldri trodd at det skulle være så deilig som det faktisk er.)

Vekt: +8,5. Vektkurven min har stoppet litt opp, men jeg spiser helt normalt. Jeg spiste nok mye mer enn normalt så lenge jeg var kvalm, for da var det det eneste jeg kunne gjøre for å holde kvalmen i sjakk. Så det er nok ingen fare at det har stoppet litt opp. Magen vokser allikevel. Men jeg er spent på blodprøveresultater nå, om det er noe jeg mangler, for jeg spiser ikke veldig variert og glemmer å ta kosttilskudd.

Plager: Jeg har veldig lite plager. Jeg sover godt om natten (med mye rare drømmer). Jeg har hatt en del vondt i ryggen da. Men det er vel som normalt, så jeg vil ikke klage på det. Det beste er at humøret og energien er på topp. Jeg har utnyttet dette til å gjøre masse jeg har tenkt på lenge at jeg må gjøre. Jeg fikk jo ikke gjort mye de fire første månedene av svangerskapet, så jeg har tatt igjen nå den siste tiden ved å være riktig så effektiv. Jeg har litt kramper i beina, og litt kynnere, så jeg må huske å ta magnesium igjen.

Humør: Som sagt er det på topp.

Matkick: Nei. Jeg har normalt god matlyst og ingenting jeg har spesielt lyst på.

Utstyr: Endelig ringte de fra Sverige på fredag og kunne fortelle at barnevognen min er klar til henting. Broren min har en jobbforbindelse i Karlstad som henter den en av de nærmeste dagene, så jeg slipper å stresse avgårde nå før jul for å hente den. Jeg er veldig glad for det, selv om jeg GJERNE skulle hatt den i hus, helst i går. Broren min har stadig jobbmøter i Karlstad, så jeg får vente til han skal dit allikevel så tar han den med tilbake. Jeg har også svidd av rundt 4000 på bilbarnesete, men når det kommer til sikkerhet i bil, så sparer jeg ikke. Jeg valgte en testvinner som også har god liggekomfort for baby. Skal skrive mer om den senere. Ellers trur jeg det meste er på plass.

Barnerom: Ikke påbegynt en gang. Men jeg skal ikke gjøre det helt ferdig heller. Planen er å male to av veggene hvite og sette opp skyvedørsgarderobe. Jeg har handlet garderoben på ikea, men trur jeg venter til etter jul med å få det opp nå. Barnerommet blir en kombinasjon av gjesterom, syrom og barnerom inntil videre. Jeg vil ikke tro at vi kommer til å bruke det så veldig mye de første årene uansett.

Tungt: Jeg skal vel ikke klage riktig enda.

Tanker om fødselen: Er mine egne. Jeg får se om hvor mye jeg deler om det. Det er godt å ha noe for seg selv også.

Magebilde: Selvfølgelig.

IMG_5317-2

Ikke tvil om at det vokser 🙂

Mange klemmer fra Ønskemor

 

 

25 Replies to “26 uker”

 1. Så fin du er!
  Jeg ser at du er inne i en god periode nå.
  Nyt denne tiden før det begynner å bli tungt,
  det er gode uker frem til uke 30++

  Og så fornuftig og lurt av deg å ikke stresse med barnerom,
  det er jo så langt frem i tid likevel.
  God jul fra Bergen

  1. Ja, jeg har lagt det på minnet for lenge siden og nyter tiden virkelig nå. Dette kommer nok til å bli den beste julen på veldig mange år og med en helt spesiell julefølelse jeg aldri før har hatt. Så ja, dette nyter jeg virkelig 🙂 Masse gode julehilsner fra Vestfold også 🙂

 2. Du kan for eksempel hvis hun heter Oda Eline da kan du bare ha en kort forkortelse som oe men det passer finest hvis det er dobbeltnavn ellers blir det litt rart

  1. Ja, jeg har faktisk tenkt på den muligheten også. Men det blir noe ved det som gjør det mindre personlig synes jeg? Så det har jeg faktisk slått fra meg. Også tenker jeg at det forsterker nysgjerrigheten på hva det egentlige navnet er, og det har jeg ikke tenkt å dele. Men jeg har vurdert det altså.

  1. Tusen takk. Jeg føler faktisk selv at jeg aldri før, eller iallefall ikke på veldig, veldig lenge har hatt det så bra som jeg har det nå. De små vondtene forsvinner helt i gleden over tilværelsen og da er det kanskje ikke så rart at det synes godt utenpå?

 3. Du ser fantastisk ut, og jeg er så glad på dine vegne 🙂 Bevegelse i magen er magisk. Den følelsen savner jeg (minstemann kom til verden i sommer), men jeg var heldigvis bevisst på å nyte og kose meg med den følelsen av små babyarmer og -bein, skuldre og rompe i bevegelse der inne. Gode minner 🙂

  1. Tusen takk. Ja, jeg føler meg virkelig fantastisk om dagen. Det er virkelig en magisk tid. Jeg suger alt til meg som en svamp. Nå starter resten av livet mitt slik jeg har drømt om.

  1. Ja, jeg skjønner at mange er nysgjerrig på akkurat det altså. Men det har noe med personvern å gjøre. Et navn er ganske sensitiv opplysning og siden hun ikke kommer til å være gammel nok til å ha egne meninger om dette på mange år enda, så vil jeg ikke dele det. Eller egentlig ikke bare derfor. Jeg som mor har også et ansvar for å beskytte henne. Hun kommer til å være liten og avhengig av at jeg tar kloke valg for henne lenge enda. Og det å beskytte identiteten hennes så godt jeg kan, føler jeg er veldig viktig. Jeg har jo heller ikke delt mitt eget navn her, selv om det ikke er så stor hemmelighet etter at jeg har stått fram med navn i andre kanaler som linker til bloggen min.

 4. Så herlig å kunne senke skuldrene litt!! Veldig glad alt har gått bra og at formen er fin!

  Hva med Lille Drøm eller Drømmeliten? For meg hadde det vært en drøm å være i dine sko – krysser fingrene for 2015!! Masse lykke til I tiden fremover!

  God klem fra meg

  1. Tusen takk <3 Ja, det ER virkelig som å være i en drøm. Håper jeg aldri våkner opp av denne iallefall. Den beste drømmen jeg noensinne har hatt har blitt virkelig. Det ER deilig.

 5. Jeg syns både Lykkeliten, Lykke og Lillemor høres ut som fine navn til henne her på bloggen:). Skjønner godt at du ikke vil dele navnet hun får på bloggen. Har samme tanker selv når mini kommer her:).

  Godt å høre at formen er bra, håper det fortsetter sånn og at du kan kose deg med graviditeten:).

 6. Dumt vi ikke får vite navnet.. Men kommer du ikke til å dele på facebook o.l heller.? Har tenkt på d samme me min lille. Men greide ikke holde meg og har delt bilder og navn på nett. Men kun facebook. Får vi se bilde av henne?

  1. Ja, jeg beklager det altså. Jeg har selv erfart hvor søkbart et navn er så raskt det er på en åpen nettside. Men på facebook kommer jeg til å dele navnet hennes til mine venner (det har jeg allerede gjort til og med). Men mulig jeg burde ta en opprydning i vennelista. Jeg har bare ikke kommet så langt. Bilder er ikke så lett å søke opp, så det kommer jeg nok til å dele. Iallefall så lenge hun er veldig liten. Jeg får se om jeg kanskje begrenser det litt etterhvert som hun blir eldre. Men jeg synes ikke bilder er like ille faktisk. De kan ikke søkes opp på samme måte som et navn kan. Det er ikke det at navnet er hemmelig, så kan hende det blir delt offentlig på et vis, men jeg får se. I utgangspunktet ikke på bloggen iallefall.

 7. Du ser strålende ut snuppa! Gleder meg til å treffe vidunderet! Stor kos til dere begge fra Janniche og Anna❤️

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.