Kontroll hos legen (26+4)

Siden jordmor var så opptatt før jul, så ba hun meg ta en kontroll hos legen denne uken. Jeg var der i går. Jeg synes det er så stor forskjell på å gå til kontroll hos lege og jordmor. Jeg liker desidert best å gå til jordmor siden hun har så god tid. Men nå var det jo greit å komme til lege også for å ta en blodprøve i tillegg.

Jeg målte blodsukkeret, som var veldig fint, både korttidsnivået og langtidsnivået også målte jeg blodprosenten. Blodprosenten var gått litt ned (fra 12,8 i uke 9 til 11,0 nå i uke 26). Vi ble enige om at så lenge jeg føler meg så bra som jeg gjør, så trenger jeg ikke ta noe jern. Men mulig jeg kommer til å ta floradix en og annen gang når jeg husker det.

Legen kjente etter hodet (noe jordmor aldri har snakket om før) og skrev “H” under leie, så da betyr det vel at baby ligger med hodet ned. Godt å vite for Ønskemor, selv om jeg vet at hun har ligget mye andre veien også, og det at hun ligger i hodeleie nå, stemmer overens med at jeg kjenner mye bevegelser oppover.

Han målte hjertefrekvensen til å være 148, som er der det pleier å være, også målte han selvfølgelig symfyse-fundusmål. Det er så deilig når skjemaet ser slik ut:

IMG_5322

Det er jo et godt tegn at magen vokser akkurat slik den skal, selv om jeg bare har lagt på meg en halv kilo de siste fire ukene. (Jeg har store planer om å legge på meg mer i julen 🙂 … hihi…).

Nå de nærmeste dagene skal jeg gjøre huset mitt juleklart. Jeg har invitert hele familien på kaffe til søndag, og da tenkte jeg at huset skal være så julefint det blir, med husvask, pyntet juletre og all annen julepynt framme. Litt tidligere enn jeg pleier. Men så er det mulig at det blir det eneste store julebesøket jeg får også, så da er det jo greit å vise fram sitt julepyntede hus fra sitt beste. Jeg vet ikke hvor lenge jula blir værende i huset, siden jeg har planer om å starte med litt maling av barne-gjeste-syrom og litt annet jeg gjerne vil få gjort før jeg blir for stor.

Klemmer fra Ønskemor

 

6 Replies to “Kontroll hos legen (26+4)”

  1. Er ikke vanlig å kjenne etter leiet på barnet før uke 32…. I uke 36 er det derimot viktig å kjenne hvordan barnet ligger! Er nok derfor du ikke har hørt jordmor snakke noe om dette!

    1. Nei, jeg også tenkte at det er noe tidlig å begynne å kjenne etter det. Jeg har en sterk følelse av at hun har snudd seg mange ganger allerede etter den kontrollen uansett.

  2. Gratulerer med svangerskapet. Du er tøff!
    Flotte symfysemål da! Jeg har ikke begynt å måle noe som helst enda, så det blir spennende å se framover hvor jeg ligger. Godt nyttår til deg.

    1. Hei! Joda, alt er veldig bra. Jeg kom bare veldig ut av oppdateringmodus etter at jeg lå med omgangssyken i julen og da jeg skulle skrive et innlegg, så mistet jeg alt jeg hadde skrevet rett før det var klart til å publiseres, så mistet jeg litt motet og begynte å male barnerom istedet. Oppdatering kommer snart. Jeg skal til ultralyd på onsdag, og det gleder jeg meg til, så det kommer garantert oppdatering når det nærmer seg, og selvfølgelig om hvordan det har gått 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.