29 uker

Jøjemeg som tiden flyr avsted. Jul og slikt er jammenimeg hektisk, og når man atpåtil blir liggende med omgangssyken fra natt til julaften, så sklir jo alt helt ut. Jeg som hadde planer om å skrive masse på bloggen i julen. Det forsvant helt i sykdom og deretter at jeg fikk det fore å begynne å male barnerom. Jeg hadde også store planer om å legge på meg skikkelig i julen, slet skikkelig med å få i meg noe julemat. Jaja… jeg har heldigvis lagt på meg litt allikevel.

Det er ikke fritt for at jeg ble litt nervøs for barnet da jeg ble syk, men jeg ringte legevakten og ble veldig beroliget og i magen er det like mye aktivitet som det har vært hele veien, så jeg slapper av.

Heldigvis, så skal jeg på vekstkontroll på onsdag, så da får jeg se henne på ultralyd. Jeg kan nesten ikke vente.

Siden jeg er 29 uker i dag, så passer det jo fint med en liten oppdatering. Men magebildet må nok komme siden. Det er ikke så mye nytt siden jeg ikke har vært til kontroll på en stund, men jeg tar med det viktigste.

Termin: 24. mars

Uker på vei: 29

Kjønn: To jordmødre på sykehuset trodde det var ei jente, så da tror jeg også det. Jeg håper jeg får det bekreftet til onsdag.

Navn: Jeg er ganske sikker på at jeg har bestemt meg for hva hun skal hete, og det kommer jeg ikke til å dele her på bloggen. Men hun trenger et bloggnavn og det har jeg ikke helt bestemt meg for enda. Det kommer nok naturlig etterhvert.

Neste kontroll: Jordmor til tirsdag (den 6/1) og på vekstkontroll på sykehuset til onsdag (den 7/1)

Aktivitet: Mye og hele tiden, hver dag. Deilig. Hun er særlig aktiv på kvelden. I perioder som hun ligger med hodet ned, kjenner jeg det veldig godt og på kveldene kan jeg sitte å kikke fascinert på magen som rister og beveger seg masse fra side til side. Men nå om dagen trur jeg hun har hodet opp, så jeg kjenner det mest nedover og da kjenner jeg det ikke like godt.

Vekt: +10kg fra startvekt.

Plager: Jeg har veldig lite plager. Jeg sover godt om natten. Jeg har hatt en del vondt i ryggen og jeg kjenner at det er slitsomt, men det er vel ikke så mye å få gjort? Det er tydelig at ryggen ikke liker stillesitting og dermed blir det mindre tid ved pc. Alt som handler om å bevege seg er fritt for smerte. Jeg har litt kramper i beina, og litt kynnere, men jeg glemmer stadig å ta magnesium (note to self…). Mange gravide som snakker om at de stadig må tisse. Det har jeg enda ikke merket noe til. Går som normalt på do. Men litt skummelt å nyse for da merker jeg fort at jeg har LITT mindre kontroll enn jeg pleier å ha.

Humør: På topp.

Matkick: Nei. Jeg har normalt god matlyst og ingenting jeg har spesielt lyst på.

Utstyr: Nå er det stadig mindre på listen over alt jeg trenger. Barnevogn og bilsete er på plass, men barnevognen er ikke hentet enda. Den står hos en kollega av broren min i Karlstad og venter på at broren min får hentet den der i forbindelse med en jobbreise. Jeg venter spent! Jeg har mer enn nok klær og barneseng og babybjørn vippestol er på plass. Jeg har babygym og en fin uro til å ha over sengen. Jeg har masse fine tepper og pledd. Denne uken skal jeg også hente et bæresjal som jeg kjøper brukt og det kan jeg bruke fra hun er liten, men jeg har også en babybjørn bæresele til hun blir litt eldre. Det er igrunnen bare småting som mangler. Jeg skal sy et babynest og litt flere klær for jeg synes det er så koselig med ting jeg har laget selv. Også har jeg noen nesten ferdige strikkeprosjekter og mamma har begynt å strikke på hentesett.

Barnerom: Jeg har ikke planer om å ha et helt eget rom til henne med det første. Det blir et kombinert barne-, gjeste- og hobbyrom den første tiden. I jula har jeg malt to av veggene på dette rommet hvite og satt opp skyvedørsgarderobe. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å gjøre mer, men mens jeg er igang, så trur jeg at jeg skal male resten av rommet også. Barnesengen skal stå der inne og den er kjøpt brukt så den trenger litt lim og litt maling, så jeg kommer nok til å få gjort det også ganske snart.

Tungt: Jeg skal vel ikke klage riktig enda.

Tanker om fødselen: Er mine egne. Jeg får se om hvor mye jeg deler om det. Det er godt å ha noe for seg selv også.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.