6-ukers-kontrollen

IMG_6444

I dag har vi vært på Storkfrøken sin 6-ukers-kontroll. Nå er hun 7 uker i dag da, men det spiller jo ikke så stor rolle. På helsestasjonen ble hun veid og målt hodeomkrets av og hun følger helt midt på kurven. Så det er ingen grunn til noen som helst bekymring. Jeg har nok mat til henne iallefall og hun legger ikke på seg for mye, som jeg var litt engstelig for.

Den siste uken har hun fått et kviseliknende utslett i ansiktet og Ønskemor fikk vite at det var helt normalt å få dette ved 6-ukers alder, så ingen grunn til engstelse der heller. Alt vel.

Så var det denne vaksinen mot rotavirus da. Det er en ny vaksine som ble innført i høst. Den gies som dråper i munnen. Dråpene skulle visst nok være søte og smake godt for baby. Men Storkfrøken syntes ikke noe særlig om dem. Hun klarte å sette litt i vranga og litt etter, så sender hun ut den sprutgulpen utover seg selv og teppe hun lå i, Ønskemor, helsesøster og pulten til helsesøster. Heldigvis hadde hun ikke fått i seg så mye av dråpene enda, så helsesøster tok ikke fram en ny. Resten gikk da ned på et vis, men hun likte det tydeligvis ikke. Det ser nesten ut som at hun liker tran bedre, som jeg gir henne noen dråper av hver kveld.

Hun ble også undersøkt av lege, som kunne konstatere at alt var fint.

Etter at vi hadde vært på helsestasjonen kom vi selvfølgelig for sent på babysangen. Men det gikk fint. Svigerinna mi hadde gjort klart en plass til oss, så vi snek oss inn. Storkfrøken var nok litt sliten etter å ha vært på helsestasjonen, men det så ut som at hun koste seg på sangen helt til hun sovnet i armene mine mens vi mammaene spiste lunsj.

_________________________________________________________

Ah… her om dagen klikket jeg hjem en personlig almanakk. Jeg gleder meg sååå til den kommer. Gjett hvem som pryder permen på den da 🙂

personligalmanakk

6 Replies to “6-ukers-kontrollen”

 1. Herreminhatt! Du ser fantastisk ut!!!! Sånn så ikke jeg ut 7 uker etter fødsel og ei heller etter 2 år. misunnelig altså. Skulle ha gratulerert deg for lenge siden, med ei nydelig datter. Så gøy å følge med bloggen din. En drøm gikk i oppfyllelse og av egen erfaring er det ofte vanskelig å tro. Ha en fin dag. Hilsen stine

  1. Tusen takk. Ja, jeg kan virkelig ikke klage på formen. Jeg veier 4 kg mer enn hva jeg gjorde da jeg ble gravid, og da var jeg undervektig, så jeg håper jeg får beholde de ekstra kiloene jeg har nå. Jeg har nok gode gener, for jeg har ikke gjort noe som helst for å holde formen under og etter graviditeten.

   Så hyggelig at du liker å følge bloggen min. Ja, det er helt sant. Jeg må klype meg i armen hver morgen når jeg ser henne i sengen ved siden av meg. Har jeg våknet liksom, eller drømmer jeg fremdeles. Men jeg drømmer jo ikke… helt utrolig. 😀

 2. Eeeee, det skulle vel ikke være den lille nyfødte skatten din vel? JO, jeg gjetter på det… ;))
  -Lisbeth-

 3. Den personlige almanakken er gull verdt: jeg elsker min. Og skal helt klart ha en ny en til neste år. Kanskje jeg til og med går for to.. For jeg kan få akkutt skrivekløe, og da trenger jeg PLASS. hehe.. Men det er vel sånn en bloggers liv er.

  Du ser strålende ut, etter at jeg fikk min første så jeg ut som en potetsekk i flere mnd etterpå, det er først nå, etter nummer tre at kroppen faktisk er sånn som jeg ønsker.. hehe..

  1. Ja, jeg valgte den største, i håp om at jeg får nok plass til å skrive. Det er helt sant at man skriver og noterer mye som blogger. Mulig jeg må ha en til etter hvert jeg også.

   Og tusen takk for kompliment. Ja, det har gått over all forventning etter fødselen. Etter to uker var magen så og si helt borte. Nå har jeg bare en liten damemage som jeg ikke hadde før og veier bare fire kilo mer enn da jeg ble gravid, men da var jeg undervektig, så jeg kan gjerne beholde de fire kiloene. 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.