Eggdonasjon

Jeg skulle jo legge ut lenker til noen nyhetsartikler. Bioteknologinemnda har nemlig kommet med en uttalelse om eggdonasjon. Jeg tenker at dette er et hyggelig skritt på veien, bortsett fra at dette fremdeles ikke kan gjelde single i Norge. Jeg tenker allikevel at dette er et framskritt. Siden det er tillatt med sæddonasjon i Norge, så er det jo ikke så stor forskjell på det og på eggdonasjon mener jeg. Det er altså ikke blitt en lovendring enda. Men bioteknologinemnda har jo en viktig rolle å spille i forhold til dette, så når de nå mener at det er riktig å tillate eggdonasjon på bagrunn av blant annet meningsmålinger gjort i Norge, så kan det bety at det snart kommer en lovendring.

Hva mener dere om eggdonasjon?

Her er bioteknologinemndas uttalelse.
Her skriver dagbladet om saken.
Her skriver aftenposten om saken.

Ønskemor

11 Replies to “Eggdonasjon”

 1. Hmmm… Nå er det kommet enda en sak om eggdonasjon.
  Så er spørsmålet, vil en tillate anonym eggdonasjon? For da må en jo etter hvert også tillate anonym spermiedonasjon? Ellers blir det jo ikke helt logisk.

  1. Jeg tviler egentlig sterkt på at de kommer til å tillate anonym donasjon med det første, både når det gjelder egg og sperm. Det må vi nok vente lenger…

     1. “Nei, nå kan det ikke bli verre!”, utbrøt pessimisten
      “Jo da, det kan det!”, svarte optimisten.

     1. Ja, det er han… min venn 🙂 Jeg vet han legger mye i jobben og har stor arbeidskapasitet. Han har ikke vært på tinget lenge (dette er hans andre periode). Da kom han rett fra lokalpolitikken i Folldal, så han er vel en av disse “unge” fremmadstormende.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.