Artikkel om meg på Mammanett

I anledning artikkelen om meg på mammanett i går, så vil jeg ønske alle nye lesere velkommen. Til alle dere som har fulgt meg en stund, så er dere kanskje interessert i å lese  🙂

Artikkelen ligger her

Jeg har fått en del e-poster og kommentarer etter at artikkelen kom ut. De fleste veldig hyggelige, og noen som ikke har vært like trivelige. Når det gjelder de som er mindre hyggelige, så kommer de ikke til å bli publisert. Ei heller dere menn som har lyst til å hjelpe meg. Jeg har fått noen e-poster som jeg skal prøve å svare på så godt jeg kan. Til dere som har gode råd om det å bli gravid, så tar jeg selvfølgelig det i mot med glede. Men jeg har altså snart en “doktorgrad i fertilitet på høgskolen google”. Så jeg har nok sjekket ut og prøvd det aller meste både innen vestlig medisin, men også mer alternative forslag har vært utprøvd. Alt som ikke kan skade, har jeg forsøkt eller sjekket. Trur jeg. Det kan jo være noe jeg har oversett, og jeg leter fremdeles etter en god grunn til at jeg ikke blir gravid.

Når det er sagt, så har jeg plutselig, gjennom samtaler med andre prøvere,  funnet ut at det faktisk ER en ting jeg ikke har sjekket ut. Jeg har trudd at jeg har sjekket det, men nå skjønner jeg at jeg kanskje ikke har det allikevel. Det gjelder innsiden av livmor. Hvordan ser det egentlig ut der? Jeg har jo alltid hatt veldig tykke slimhinner, det vet jeg. Men om jeg har polypper eller muskelknuter, det vet jeg faktisk ikke. Når de andre prøverne har snakket om vannscanning, så har det vært snakk om å sjekke at egglederne er åpne. Og da har jeg tenkt at det de finner ut der, er det samme som de så da de tok hsg-røntgen av mine eggledere. De var jo åpne og jeg fikk beskjed om at “alt så fint ut”. Nå har jeg skjønt at de ikke kan se innsiden av livmor ved noen av undersøkelsene jeg har tatt slik jeg har trodd. Og det, sett i sammenheng med min tykke slimhinne, gir meg en veldig god grunn til å være nødt til å sjekke innsiden av livmor gjennom en vannscanning så fort som rå er. Jeg skal høre om det er noe jeg kan få gjort hos Hausken når jeg skal dit i desember.

Nå vet jeg nesten ikke om jeg håper at det er polypper eller muskelknuter der eller ikke. Tenk om det er det, og jeg får vite at alle pengene jeg har brukt på forsøk disse årene kunne vært spart om jeg bare hadde tatt en liten bagatellmessig undersøkelse tidligere? Det vil jo være nesten litt irriterende. Men jo, det er jo klart at jeg håper at det er noe slikt. Det er jo ganske enkelt å fjerne, og da kan det hende at det er veldig enkelt å bli gravid med noen av embryoene jeg har på frys. Jeg håper selvfølgelig at det er så enkelt nå. Jeg klarer ikke helt å tro det, men det er klart at det hadde vært fint, selv om det er litt irriterende å tenke på alle pengene jeg kunne ha spart.

Hva synes dere om artikkelen på Mammanett? Selv er jeg veldig fornøyd for jeg synes de får fram det jeg synes er viktig.

Nå tar jeg kvelden. God natt!

Klem fra Ønskemor

5 Replies to “Artikkel om meg på Mammanett”

  1. Ja, vannscanning kan du sikkert få gjort på Hausken når du skal dit. Jeg gjorde det nå før siste forsøk på Medicus i Trondheim for å sjekke egglederne, men som du sier så sjekket legen også livmoren og om den var fri for polypper osv., noe den var. Han fortalte meg at spylingen “rufser” til de hårene (?) som livmorveggene er dekket av slik at det også kan gjøre det lettere for et egg å feste seg etterpå. Er jo verdt behandlingen, så slipper du usikkerheten.

  2. Men kjipt at man skal måtte tenke på sånt selv! Det er jo likso det man har leger, gynekologer og klinikker til for, mener jeg da. De som er fagfolk skal kunne utelukke sånne grunnleggende “enkle ting” om infertilitet i første omgang.

    1. Ja, men det er fort gjort, når man er utålmodig og går til flere forskjellige leger og klinikker. Jeg har gjort noe hos fastlegen, noe på sykehus og noe hos gynekolog. Det kan være lett for en å overse noe en annen har gjort/ikke gjort. Skulle nok ha gjort alt hos en og samme hele veien, så hadde det ikke blitt så mye surr… men jeg hadde ikke tid til å vente så lenge på å få komme til gynekolog, så jeg startet med det jeg visste jeg kunne hos fastlegen og fikk en henvisning til sykehus for utredning først.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.