Babysnakk

Jeg er egentlig mest imponert over meg selv som klarer meg så fint. Jeg deler hytte med broren min og hans høygravide kjæreste. Det blir mye babysnakk. Jeg gleder meg på deres veine og blir ikke deppa over at jeg ikke selv er gravid. Jeg tenkte kanskje dette skulle bli tøft, men det er det ikke. Jeg klarer meg fint. Ja, altså, jeg tenker jo selvfølgelig mye på testdato og lurer veldig på resultatet. Tenk hvis… det hadde vært så ubeskrivelig godt å få se den positive testen nå. Jeg lengter så til det. Jeg tør hverken håpe eller tro, men tenk hvis? Hvor godt hadde ikke det blitt? Denne gangen har jeg ikke regnet meg fram til eventuell termindato. Hva er vitsen med det, hvis det ikke blir? Det eneste jeg vet er at det må bli i april, åtte måneder etter at nevøen min blir født i august.

Herregud. Nevø… tenk at jeg skal bli tante. Jeg klarer nesten ikke ta det innover meg. Det skal komme en liten tass som skal kalle meg tante om noen år. Hvor rart er ikke det? Det kommer selvfølgelig til å bli enda merkeligere å forholde seg til min egen graviditet om jeg får det til, men allikevel har jeg arbeidet så med det i hodet mitt at jeg allikevel føler meg mer forberedt på et vis.

I det siste har jeg begynt å gruble litt på om jeg kanskje om noen år må begynne å åpne opp for tanken om adopsjon om jeg noen gang skal bli mor. På et eller annet vis, så føles det som et mye større ansvar. Jeg må jo ha noe å tilby tenker jeg. Men egentlig er det jo litt rart å tenke slik. Det er jo et like stort ansvar å føde et barn… minst. Allikevel, så føles det som et mye større skritt å adoptere. Jeg er ikke lenger like fremmed for tanken, men det er en lang vei dit. Jeg har nok på et vis begynt å åpne opp for tanken og bearbeide det litt, som en back-up til graviditetsprosjektet. Det er vel egentlig på samme måten jeg en gang for en del år siden begynte å åpne opp for tanken på å bli gravid med donor. Det er en lang vei fra å begynne å tenke på til å faktisk gjøre det, så kanskje jeg på en måte bare er i rute dersom det en gang blir aktuelt å adoptere?

Ønskemor

5 Replies to “Babysnakk”

  1. Det er gått to uker til onsdag, så jeg er på 9dpo i dag.Jeg skal iallefall prøve å vente med å teste til mandag, men jeg har med meg to tester på ferie. Jeg skal prøve å la være å bruke dem… men det blir ikke lett… kanskje i morgen?

  2. Hej! Såg precis i tidningen detta med explosioner i Oslo… Hoppas att du, din familj och dina vänner inte har varit i närheten!!! (gäller naturligtvis även din bloggfamilj!!!)kramar

  3. Å være tante er en fryd, gled deg 🙂 Håper det går bra med deg, du er jo fra Oslo ser jeg, men vet jo ikke om du er der nå. Huff så tragisk..

  4. Jag vill og Toppenavheia: Jeg er heldigvis ikke i Oslo nå, så jeg har det bra. Jeg trur heller ikke at jeg kjenner noen som er rammet. Men jeg sender alle mine tanker til de sårede, drepte, deres pårørende og ellers alle som har blitt berørt av det forferdelige som har skjedd i dag.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.