Barnevogn

Etter at vi hadde vært på ultralyd på tirsdag, så var jeg og mamma en tur i byen for å se på barnevogn. Jeg har jo bestemt meg for ganske lenge siden for at jeg vil ha en Emmaljunga duo s (i chassy). Det var like før jeg kjøpte den tidligere i høst da jeg kunne få en 2014-modell i helt ok farge med 20% rabatt. Men mamma maste om at det ikke var luft i dekkene på den og det likte hun ikke. Da damen i butikken kunne fortelle oss at 2015 modellen også ville komme med luft i dekkene, var vi ikke i tvil om at vi ville vente (selv om Emmaljunga sine Ecco-hjul skal være like gode som luft og i tillegg vedlikeholdsfrie). Nå har 2015-modellene kommet, og fordelen med å kjøpe nå, og til full pris, er jo at jeg får den luksusen at jeg kan velge akkurat den fargen jeg har lyst på.

Emmaljunga Duo S Air Chassy:

Emmaljunga MY 2015. © Sven Persson / swelo.se

Når det kom til farge sliter jeg skikkelig med å bestemme meg. Så nå spør jeg rett og slett dere: Hvilken av disse to fargene ville dere valgt?

Egentlig hadde jeg bestemt meg for Grey Cherry:

12507 - Edge DC, Grey Cherry

Men nå fikk jeg også se Dakar, og falt pladask for den:

12505 - Edge DC, Dakar

Jeg synes at Grey Cherry er lekker og veldig lett å like. Men når jeg så Dakar, så tenkte jeg kanskje at den ikke er like vanlig og jeg liker å velge noe som ikke alle andre har. Men jeg synes altså den er veldig fin og kanskje litt mer klassisk. Jeg klarer bare ikke bestemme meg. Hvilken farge ville du valgt?

Jeg vurderer også å handle med følgende utstyr:

Stellebag (i Dakar):

© Sven Persson / swelo.se

Parasol i (Dakar):

Parasol

Kjørepose (i Dakar):

© Sven Persson / swelo.se

Sidebag:

Emmaljunga MY 2015. © Sven Persson / swelo.seJeg skal ikke vente for lenge med å bestille, for jeg bestiller det fra en butikk i Karlstad og det er litt leveringstid på det, så da synes jeg det er greit å bestille litt i god tid. Broren min reiser til Karlstad et par ganger i halvåret, så han skal hente for meg. Og da må jeg ha bestilt det god tid i forveien. Jeg liker å få gjort unna så mye som mulig som skal gjøres før fødsel. Jeg har ingen garanti for min helse gjennom svangerskapet, så da er det godt med alt som er gjort.

Ja, Dakar eller Grey Cherry folkens?

På forhånd takk for hjelpen.

Klem fra Ønskemor

 

Alle bildene er hentet fra Emmaljunga sine egne nettsider.

51 Replies to “Barnevogn”

 1. At du velger lufthjul istedet for de andre tror jeg er veldig bra valg! Vi har lufthjul på vår emmaljunga, og selv om de andre hjulene regnes som vedlikeholdsfrie, så kan jeg ikke si at vi har hatt mye vedlikehold med våre heller. Vi har jo hatt vognen i to og et halvt nå, og har i løpet av den tiden pumpet opp to av hjulene en gang og byttet ene slangen pga punktering. Nå har vi jo selvfølgelig ikke svingbare fremhjul siden de ikke kom før i år, men jeg har bestemt meg for å bytte til det du har valgt om vi får en til, da det etterhvert begynner å bli tungt å svinge på vogna nå som Hjertegullet har blitt så stor.
  Når det gjelder farge er jeg litt svak for brune nyanser, så dakar synes jeg var finest.

  Ps: kjørepose har ikke vi, og det har heller ikke vært noe savn. Voksi på vinteren og fleecepose eller bare pledd på sommeren har holdt i massevis for vår del i alle fall 😉

  1. Ja, jeg trur også det er helt greit med luft-hjul. Nå har visstnok Emmaljunga egen produksjon på disse Eccohjulene, som skal være like myke som lufthjul og ha lufthjulets kvalitet. Så ifølge damen i butikken, så var eneste forskjellen at Ecco-hjulene var vedlikeholdsfrie. Men magefølelsen min sier helt klart luft. Så da blir det det. Jeg er veldig trygg på det valget. Det er klart at når man kjøper ny vogn, så holder de dekkene en god stund før de begynner å kreve litt mer stell. Men når vognen er litt eldre og mer brukt, så må man sikkert regne med litt da.

   Mamma ville gjerne kjøpe det mer klassiske understellet uten svingbare hjul. Men der var jeg bestemt på at jeg skal ha denne. Du har helt rett i at det blir mye greiere å manøvrere når barnet er større og tyngre. Og det må jo være så mye mer kjekt i butikker og slikt. Dessuten, så kan jo dekkene låses når man skal gå i snø eller mer ulent terreng. Jeg er sikker på at jeg ikke kommer til å angre på det understellet iallefall….

   Det som er så fint med denne kjøreposen er at den kan brukes både sommer og vinter. Og jeg får 300 i rabatt ved å kjøpe både den, stelleveske og prasolen. Så jeg er ganske sikker på at jeg vil kjøpe det ved siden.

   Tusen takk for kommentar 1-0 til Dakar 🙂

 2. Hei på deg og gratulerer med ei lita frøken. Jeg er fra sandefjord og skal også ha baby, kun noen få uker før deg. Vi får også ei lita tulle. Vi så også på dakar, men syntes den var veldig mørk i fargen til ei jente. vi fikk beskjed om at den var fryktelig populær som guttevogn, fordi fargen er ganske mørk. Dette ga visst vognen et veldig tøft utseende. Hvis du er ute etter noe som kanskje ikke så mange har, er kanskje grey cherry best?
  Vi har forresten også bestilt grå vogn, men vår heter emmaljunga mondial deluxe Dallas. Også en nydelig farge.
  Uansett er det flotte vogner! Også så gøy det er!
  Masse, masse lykke til! Du er imponerende!

  1. Å, så moro at du bor i Sandefjord. Jeg bor jo i Kodal (som du sikkert vet). Så du synes den er mørk til jente ja? Nei, det har jeg ikke tenkt på. Jeg synes begge disse fargene passer godt både til gutt og jente. Og jeg er veldig glad i brunt+rosa. Men hehe… nå ser jeg for meg at jeg får ei ganske tøff jente da. Så om den er litt røff og guttete, så synes jeg det er helt greit jeg 🙂 Jeg kikket på Dallas også. Den var veldig fin, men ikke så fin som Dakar i mine øyne. De er jo egentlig ganske like, bare at Dakar er litt brunere.

   Dakar/Grey Cherry: 1-1

 3. Dakar visst jeg skulle ha valgt, jeg synes egentlig grått er så trist farge, særlig på babyutstyr. Like lett å kombinere lysebrunt med andre farger, spesielt rosa <3 😉

  1. Ja, begge to passer veldig godt med rosa. Jeg er veldig glad i brun+rosa. Egentlig kan jeg være enig med deg i at grå kan være litt trist, men det som gjør Grey Cherry fin og “glad” er det fine kirsebærmønsteret. Så jeg synes ikke det er trist i det hele tatt. Dessuten er det fin glans i det.
   Men da er det notert 2-1 til Dakar 🙂

 4. Du skrev at du falt pladask for Dakar – så da syns jeg du skal velge Dakar. P.S jeg syns også den var finest 😉

  1. Hm… ja, nå hadde jeg falt pladask for Grey Cherry noen måneder tidligere da. Så jeg har egentlig falt pladask for begge.
   Men da er det 3-1 til Dakar.

 5. Synes den brune i Dakar er nydelig. Tenker at det også er litt mer praktisk med brun når du begynnerl å bruke sporsvogndelen og det gjerne blir mer søl og flekker.

 6. Samme vogna og understell som vi har bestilt det! Vi skal hente den i Karlstad neste helg, bestilte sent i august, så det er greit å være tidlig ute! For meg var det ingen tvil, synes fargen Dakar var superfin og passer som du sier både til gutter og jenter 🙂

 7. Jeg er vanligvis veldig glad i grå, men den dakar så jo helt nydelig ut! Absolutt ingen guttefarge etter min mening. Tenker også at den fint kan kombineres med de aller fleste farger, egentlig.
  Kos deg masse med shopping, selv om økonomien bremser deg litt (ser jeg av dine tidligere innlegg). Redebygging og planlegging, så stas 🙂 Så koselig å lese at du er glad om dagen 🙂

  1. Ja, og for meg som ønsker mye jordfarger sammen med duse pasteller i barneklærne, så passer faktisk dakar mye bedre enn den grå når jeg tenker meg om. Ja, jeg sitter og teller veldig på knappene nå om jeg har råd til å kjøpe det ekstraustyret som jeg ønsker meg. Jeg har sett på bilsete også og får utgift på rundt 3500 der også. Det går mye penger til redebygging altså. 6-1 til dakar.

   1. Vi har et nyfødtsete etter hjertegullet vårt. Actagraco med beltebase, om det sier deg noe. Dette selges nå for ca 1300 eller hva det var på rudo.no! Vi var veldig fornøyd, da basen enkelt kan flyttes fra bil til bil uavhengig om bilen har isofix eller ikke. Bare et tips, om du ikke vil bruke 3500… Du kunne gjerne få kjøpe vårt og, men jeg ser for meg at det kan bli vanskelig å sende i posten 😉

    1. Åh… tusen takk. men når det gjelder sikkerhet i bil, så har jeg bestemt meg for å kjøpe nytt. Jeg vil ha kontroll på stolens historie. Jeg har et brukt maxi-cosi-sete stående i boden som jeg kunne brukt, men jeg har lest litt og kommet fram til at bilsete er en ting jeg ikke vil spare penger på.

     1. Jeg kommer til å kjøpe Recaro Privia fordi den har vunnet så mange tester. Og sammen med base, så kommer det på over 3000. Men det er det verdt trur jeg. Det er sikkert ikke mye som skiller, men jeg har lest en del forbrukertester nå, og kommet fram til at Recaro Privia er den jeg går for, ev. Cybec Aton Q. Maxicosi er på en god tredjeplass 🙂

 8. Dakar. Uten tvil! Er ikke glad i mønster og ulike farger på vognene. Synes det ser rotete ut og det er lettere å finne tilbehør når det ikke er mønster/farger.

  1. Vet du, jeg er egentlig enig med deg og jeg har gått forbi mange barnevogner med flere farger, eller for mye hvitt eller noe slikt… Men denne vognen har egentlig ikke flere farger. Fargene er de samme, men det er skinnet (veven) i stoffet som gir mønsteret. Så det er veldig nøytralt og rolig. Ikke dominerende eller rotete i det hele tatt. Men det er notert 8-1 til dakar.

 9. Må si at jeg syns dakar var finest jeg også 🙂 Men vanskelig å si utifra bilder, det er jo noe helt annet når man kan se og kjenne på stoffet. Ekstra utstyret var også veldig fint, så skjønner at du er fristet 🙂

  1. Ja, nå som jeg ser at dakar får så mange stemmer, så lurer jeg litt på om kanskje grey cherry ikke helt kommer til sin rett på bildet. For i virkeligheten er den veldig fin. Ja, det ekstrautstyret altså. *tenketenke*. 10-1 til dakar da iallefall.

 10. Da legge jeg inn ti stemmer for den grå. Grå er sååå lekkert, elegant og klassisk. En mye renere farge. Den lyses jo fint opp med rosa, lys, lilla og andre fine farger. Og hvis man vil kombinere litt sprekere farger som rødt, så er jo det veldig fint. Jenter kan også være litt knæsje:) ville absolutt hatt den grå:) men smaken er jo som baken;) lykke til med valget. Klem Live

  1. hehe…. og da er det liksom 11-11 da? Det er jo litt juks. Men jeg kjenner jo deg og din smak, og vet den er god, så din mening veier nok litt ekstra iallefall Live. Jeg tenker og tenker… men det er vel bare 11-2 allikevel… til dakar. Men det KAN være at jeg bestemmer meg for den grå allikevel.

 11. Stemmer for den grå jeg.

  (Så jeg hadde skrevet “gratulerer med jente” og ingenting mer) men det skulle stå at grå er klassisk og stilig og blir ikke så fort skittent. Er ikke en farge du blir lei av. Passer til sort og hvitt. Og brukes lett til jente og gutt (om det blir aktuelt) og er pent til de fleste klær du bruker 🙂
  Å så kos det blir med jente. Tenk alle de nydelige klærne du kan kle henne i. Og ikke minst alle nydelige jentenavn:) ååå glede <3

  1. Åh… 12-4… nå blir jeg liksom glad hver gang noen ser at den grå er fin også. Og du har helt rett i at den er enklere i fargene til mine egne klær enn den brune. Ja, det blir veldig fint med jente.

 12. Dakar er veldig fin. Og en liten ting: husk at det er ikke sikkert du trenger alt ekstrautstyr som f.eks parasol. Sparer noen kroner her og der..

  1. Ja, jeg vurderer veldig på det ekstrautstyret. Grunnen til at jeg trur kanskje jeg kan få bruk for parasol, er at jeg ofte har trillet små barn på sommeren, og når solen kommer bakfra, er det så lett at ungen våkner av at solen skinner inn og rett på fjeset. Alternativt kan jeg dra vognen ettermeg, men det synes jeg er veldig upraktisk. Siden jeg har termin i mars, så blir det jo mange måneder med mye sol og når vi er ute og går i sterk sol er det greit å ha noe som skjermer for solen trur jeg. Men jeg aldeles ikke sikker, så jeg grubler og tenker på dette. Har absolutt ikke bestemt meg. Det er jo så mye å bruke penger på. Når det gjelder pose, så har jeg en arvet fra vi var små, men den kan bare brukes når det er skikkelig kaldt for den er i skinn. Denne fra Emmeljunga, kan tas av det som varmer og brukes på sommeren også. Så den kan brukes hele året og det er jo kjekt. Men jeg må tenke og tenke…. Men da er det notert 13-4 til dakar 😀

 13. Hei og gratulerer med jente i magen. Har fulgt deg fra jeg startet min prosess i 2011. Jeg har Dakar som “jentevogn” og er veldig fornøyd med den. Fargen på bildet kan lyve litt, for faktisk opplever jeg at den skifter litt farge, alt etter hvordan lyset er. Den kan virke litt grønn av og til, er min erfaring. Jeg valgte hjul uten luft og er også fornøyd med det. Helt vedlikeholdsfritt og det er god nok demping i understellet. Har ikke svingbare hjul, da jeg synes at den er vanskeligere å manøvrere med en hånd. Selv om de kan låses, opplever jeg at faste hjul likevel er mer stabilt, spesielt når snøen kommer. Lykke til med valget, alt er smak og behag. 🙂

  1. Åja, jeg husker navnet ditt fra tidligere kommentarer.Veldig hyggelig med gamle følgere 😀 Ja, jeg kan virkelig se for meg at dakar kan endre litt fargenyanse ut fra lysforhold og slikt. Jeg er HELT sikker på at jeg skal ha svingbare hjul, for jeg hater å måtte manøvrere vogner uten svingbare hjul, særlig i trange butikker og slikt. Men enig at det er veldig kjekt å kunne låse hjulene når det er snø og slikt. Gleder meg enormt til å trille rundt på baby. Jeg har notert 14-4 til dakar 🙂

 14. Jeg ville valgt dakar, super farge å kombinere med gammelrosa, grålilla etc. Ser også poenget med at denne fargen er mest praktisk ifht flekker, søle etc. Når frøkner blir større og skal sitte oppi det med sølete støvler etc.

  1. ja, enig. Jeg ser det. Men jeg synes jo også at den grå kan passe til mange farger, og kan da tåle litt skitt den også… hm…. 15-4 til dakar iallefall 🙂

   1. Hi hi, jeg så nok den komme. Men måtte bare likevel. 😉 Ang. lufthjul så er jeg veldig fornøyd med det. Jeg har kun vært nødt til å pumpe luft i dekkene på vogna mi et par ganger siden november 2011. Og den vogna er godt brukt for å di det mildt. Men du har jo allerede bestemt deg her også… 😉 Gleder meg sånn på dine vegne! Det er så gøy å endelig få lov til å handle inn alle disse tingene. 🙂

    1. Ja, det er veldig gøy. Skulle bare ønske at jeg ikke hadde brukt så mye på å bli gravid. Men det henger jo sammen, så får bare leve med sparekniv de første årene. Jeg sender bestilling på vogn i dag. Det blir uten pose, stelleveske og parasol for det finnes så mye andre alternativer på markedet som er billigere og kanskje også bedre. Parasol er det jo ikke sikkert jeg trenger en gang. Men den geniale “handlekurven” til å sette på siden av vognen bare MÅ jeg ha, så den kommer med på bestillingen 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.