Bursdagsselskap

IMG_5725

Jommen sa jeg nyte solen i går. Jeg hadde bare vært inne helt til jeg delte blogginnlegget sånn omtrent midt på dagen i går og sett ut på solen og den nydelige blå himmelen. Da jeg kom ut, så skjønte jeg jo raskt at det ikke var mye å nyte. Surt og kaldt var det. Så jeg og mamma dro på hagesenter og shoppet litt til å vårpynte ute og inne. Men det går jo an å nyte det også.

Jeg handlet litt inn til bursdagsselskap også. Og i dag har jeg invitert hele familien på bursdagsselskap siden jeg blir 38 år på tirsdag. Heldigvis fikk jeg litt hjelp av mamma til støvsuging og gulvvask i dag før gjestene kom. Det er nemlig ikke ryggen så altfor glad i for tiden, men jeg bakte faktisk to kaker selv, og serverte noe så enkelt som pølser med lomper, brød og potetstappe. Alt jeg serverte var visst nevøs favoritter, så alt ble tatt godt imot. Jeg hadde til og med seigmenn og godis. Det var populært hos han… kanskje ikke like mye hos de voksne… men er det bursdag, så er det bursdag. Svigerinna mi mente det sto respekt av å invitere til fest to dager før termin. Men jeg skal innrømme at jeg har ikke gjort det så veldig avansert. Det viktigste er at folk har det fint, og det hadde vi. Og nå har jeg flere sorter kake på frys som bare kan taes opp og tines til barselbesøk (jeg hadde jo selvfølgelig en baktanke med det hele. Nå trenger jeg ikke tenke på hva jeg skal servere når folk kommer for å se Lillegull på barselbesøk.

Jeg har aldri vært særlig flink til å invitere gjester. Jeg synes det er mye styr, og har ikke følt forventningene til det heller. Men nå må jeg øve meg. Når man blir mamma, så er det iallefall forventet at man kan invitere til fødselsdagsselskap hvert år og kanskje en barnedåp eller alternativ til det. Og selv har jeg forventninger til at jeg skal klare å invitere til juleselskap en gang i løpet av romjula som tradisjon etter at Lillegull har kommet. Så jeg synes jeg måtte trene meg litt. Om et år blir det 40-årslag her, for da fyller jeg 39 og LilleGull blir ett år omtrent samtidig. Så det blir stas. Jeg får planlegge i god tid og begynne å handle inn litt pynt, for det er jo stas å pynte litt ekstra når det er barn i huset.

I går kveld ble jeg plutselig akutt trøtt og da jeg våknet etter å ha sovet lenge og vel i dag tidlig, sto jeg opp og følte meg fremdeles trøtt. Gjennomføringen av selskapet gikk allikevel bra, men jeg er enda trøtt, så det blir tidlig kvelden nå tenker jeg. Hvor den trøttheten plutselig kom fra aner jeg ikke… eller det gjør jeg vel. Det har vel en sammenheng med at LilleGull har vært i magen min og tæret på kreftene i ni måneder, så det er nok helt naturlig.

Familien har begynt å tippe på når babyen kommer. Tirsdag den 24, som er min bursdag og termindato er det noen som trur, mens andre tipper lørdag for da har storebroren min bursdag. Ellers så er det noen som har sagt mandag, altså i morgen og det tror jeg nok ikke så mye på… kanskje neste mandag i tilfelle. Vi får se, vi får se. Hvilken dag trur dere frøkna bestemmer seg for å komme? Jeg har nok mer følelsen av at hun bestemmer seg for å komme i løpet av påskeferien, altså etter den 27, enn at hun skal komme noe før det. Men det hadde ikke gjort meg noe om hun bestemte seg for å ikke vente så altfor lenge.

Håper alle har hatt en fin helg og har samlet krefter til den siste uken før påskeferie.

Klemmer fra Ønskemor

2 Replies to “Bursdagsselskap”

    1. Ja, det blir veldig spennende. Håper hun kommer før 7 dager. 7 dager er leeeenge å vente…

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.