En sterk opplevelse

Etter et tips fra min kjære leser “november” som venter et lite storkebarn i november har jeg sporet opp masse mer informasjon om donoren jeg har brukt så langt. Jeg kan ikke være 100% sikker på at det er han, for det står ikke noe donornummer. Men ellers stemmer alt, så jeg tror at det er han. Jeg gikk inn på europeanspermbank.no og har skjekket ut at Cryobank er forbundet med samme nettside. Straks jeg åpnet donorlisten, kjente jeg igjen “min” donor, som jeg på et vis har blitt litt glad i. Det var utrolig sterkt å høre intervjuet av han, se barnebildet av han og lese mer om han. Jeg fortalte om dette til Ønskebestemor og hun ble enda mer sikker på at dette var et godt valg av donor. Foreløpig er jeg nok mest komfortabel med å velge han og å velge åpen donor. Jeg er ikke sikker på hvor mye av denne informasjonen jeg nå har fått som jeg skal gi videre til barnet med en gang. Men heldigvis er det på engelsk, så jeg må oversette, og da kan jeg oversette det litt og litt etterhvert som tiden går. Jeg regnet også etter på hva det vil koste meg å lagre mer av samme donor, og det blir jo en kjempeutgift, men det minker utgiften ved senere insminasjoner, så jeg regner med en ekstrautgift på 30 000 etter at unnfangelsen er bekreftet til å oppbevare mer sperm i fire år, så kan jeg se om det blir lenger etterhvert. Men håper ikke jeg trenger det. Så nå er det iallefall endelig at jeg ikke får kjøpt noe campingvogn i år iallefall.

Dette var nok det lille som skulle til for at vektskåla skulle vippe ned på valg av åpen donor igjen. Inntil videre kjører jeg nok på. Dette var litt godt.13 Replies to “En sterk opplevelse”

 1. Så godt å høre at du er blitt sikker eller iallefall sikrere i din sak og i ditt valg. Og så kjekt å kunne finne ut mer om sin donor, godt her og nå og kanskje også for fremtiden 🙂

 2. november: Ja, takk, det var litt bra… og plutselig har jeg brukt en hel hau med timer og studert donorer. Ja ja… slutte nå… jobbe nå!

 3. Toppenavheia: Jeg har litt blandede følelser for det egentlig. Jeg er også litt redd for at donor i for stor grad skal bli noe mer enn en donor. Jeg tenkte for eksempel med en gang på å lage noe i en ramme der jeg puttet både bilde av meg som barn og barnebilde av donor, og det virker som en fristende tanke. Men den tanken skal jeg vurdere grundig før jeg eventuelt gjør det. Det begynner å minne mer og mer om en far man ikke har. Det er jeg litt redd for.

 4. Toppenavheia: Ntåååh… du er jo søt også da…. tusen takk, det var så hyggelig skrevet… jeg ble helt rørt her på morraskvisten 🙂

 5. Hei
  Slik jeg forstår det er dette kun mulig for deg å sjekke dette når du har åpen donor. Men slik jeg ser det har jeg valgt anonym. En donor vil aldri kunne bli en far, så da har jeg ikke noen ønske om å vite hvem han er, verken for egen del eller barnas del. Det viktigste er at der er trygt, og at jeg vet at alle donoer blir grundig sjekket for sykdommer, og psykisk og mental helse. Hvorfor vil du ha åpen donor?

 6. QueenBee: Man kan få all denne informasjonen både om man velger åpen eller anonym donor visstnok. Jeg visste ikke dette tidligere jeg heller. Men da jeg gikk inn på europeanspermbank skjønte jeg at det faktisk var mulig å få ganske mye informasjon selv om du velger anonym donor (like mye som om du velger anonym).
  Jeg for min del vil ikke velge på barnets veine at han/hun ikke kan skaffe denne informasjonen om donor dersom han/hun ønsker det ved 18-årsalder. Men jeg kommer ikke til å oppfordre til det og jeg kommer til å vente til han/hun er 18 år før jeg viser fram all den informasjonen jeg nå har fått om donor dersom han/hun ønsker det selv.

 7. Hei Ønskemor
  Første gang jeg skriver til deg. Kjempefin blogg du har laget. vi er visst mange som gjør det samme ser det ut til. Jeg har også vært “fertilitetsturist” i Danmark og er nå gravid i 14 uke. Jeg valgte å ta IVF og fikk dermed ikke mulighet til å velge om jeg ville ha åpen eller anonym donor. Men ble nysgjerrig når du skriver at man kan finne informasjon om donoren sin på europeanspermbank. Sikker på at det går an når man har anonym donor? Hvordan går man frem for å gjøre det?? nå ble jeg kjempenysgjerrig 🙂

 8. Milla: Veldig hyggelig at du liker bloggen min.
  Ja, jeg er veldig overrasket over hvor “vanlig” dette ser ut til å begynne å bli. Men det er bra for da blir samfunnet kanskje mer åpen i forhold til at dette kan gjennomføres i Norge også etterhvert.
  Nå har jeg fått svar fra Stork Klinikk og de kan IKKE bekrefte at det er “min” donor som jeg har funnet på den nettsiden. Men at det er en mulighet. Siden de begge bruker Cryobank, så ser jeg på det som veldig sannsynlig og jeg har bestemt meg for å oppbevare informasjonen på et sikkert sted og dersom barnet en gang ønsker å oppsøke donor og får bekreftet at det stemmer at denne informasjonen stemmer, så kommer jeg til å fortelle om det (gud dette må jeg jo sørge for å slette innen noen år).
  Ja, det ser helt klart ut til at du får like mye info om en anonym donor som åpen donor. Jeg gikk inn på: http://www.europeanspermbank.com/ og tittet på donorlisten. Der kjente jeg fort igjen “min” donor utifra den informasjonen jeg allerede hadde (øye-og hårfarge, høyde og vekt, blodtype og “occupation”) Alt stemte på en prikk, så jeg anser det som nesten umulig at det ikke kan være han samme. Allikevel gir de ikke ut like mye informasjon på Stork Klinikk eller om det er samme.
  Det kostet en del for å laste ned informasjonen, men det er verd det mener nå jeg. Dersom du er interessert i å finne ut mer om den donoren du har brukt, kan det være lurt å ikke vente for lenge. Jeg vil tru at de fjerner denne informasjonen dersom donoren ikke lenger har tilgjengelig sæd i banken og det vil jo skje på et eller annet tidspunkt. Lykke til! Håper du finner det du leter etter!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.