Er jeg gravid? Er dette symptomer… eller?

På tirsdag og onsdag gikk jeg fra å nesten være helt sikker på at jeg ikke var gravid, til å nesten være helt sikker på det. Men i går og i dag har jeg mistet helt troa igjen. Nå kom jeg allikevel over en side (babyverden forum) som gjorde meg litt optimistisk. Den tar for seg en rekke symptomer som en del kvinner har hatt ved graviditet og ved hvilken dag etter eggløsning disse symptomene har kommet. Jeg setter min kommentar i parentes dersom jeg har kjent eller ikke kjent dette symptomet siden eggløsning.

dpo = days past ovulation/ antall dager etter eggløsning
wpo = weeks past ovulation /antall uker etter eggløsning

1 dpo: Sammentrekninger i livmoren, øm livmor, støl livmor   (ja, men ikke så tidlig, begynte vel å kjenne det etter helgen ca. dpo 5-6)
1 pdo: En ny glød (he he…. vel, jeg gløder jo alltid, så det ble vanskelig å vurdere)
1 dpo: Ekstra sterk sultfølelse (JAAAAAA fra og med dpo 6)
1 pdo: Kvalme (bare en dag: dpo 6)
1 dpo: Kjenner at brystene er anderledes (ja, jeg trur faktisk at jeg har kjent meg litt øm i brystene siden dpo 4 omtrent)
1 dpo: Soppinfeksjon i underlivet  (trur ikke det)
2 dpo: Stikkinger i eggstokkene, de aller fleste kjenner dette på høyre side, for andre veksler det mellom venstre og høyre. (JA, jeg har kjent det til høyre, fra dpo 6)
5 dpo: Murringer i livmoren, føles som om tarmene flytter på seg (usikker)
6 dpo: Hjertebank (usikker)
6 dpo: Luft i magen (Ja)
6 dpo: Spotting (festeblødning, litt blod på pairet eller i trusa)  (nei)
7 dpo: Ømme bryster, kjennes som om brystene er hovne, eller som om det stikker i brystene, andre føler at det klør veldig. (ja, men det har jeg jo allerede sagt.)
7 dpo: Markerte blodårer på brystene (nei, puppene ser normale ut)
7 dpo: Hårsekkene på brystene blir mørkere og mer definerte (nei, samme som forrige)
7 dpo: Økt utflod, utfloden blir vitere (den er blitt hvitere, men den har nok ikke økt)
7 dpo: Tett nese (JA. faktisk! tenkte aldri at det kunne være et symptom!)
7 dpo: Slapp og trøtt (eh… sovnet vel klokka 20.30 i går, så det blir vel ja)
7 dpo: Humørsvingninger (nei, ikke mer enn vanlig … he he)
7dpo: Halsbrann (nei)
7 dpo: Festesmerter, kjennes som stikninger i livmoren, som kan bevege seg mot korsryggen  ( Ja, det har jeg nok kjent… trur jeg)
7 dpo: Stikkinger i magen ved nysing, raske bevegelser, eller å reise seg brått opp (Ja, men jeg har kjent det før også)
7 dpo: Vekslende hard og løs mage (Ja, det kan jo stemme)
7 dpo:Kviseutbrudd (JAAAAA, det hadde jeg tenkt å sjekke for jeg har jo ikke vært veldig plaga med kviser på lenge… nå har det plutselig poppet fram fire-fem stk)
8 dpo: Tidlig tretthet, legger seg tidlig (ja, som sagt la jeg meg 20.00 i går, helt utslått og det var vel dag 8?)
8 dpo: Fryser og svetter om hverandre (JA, helt klart. Mer enn vanlig… særlig svettetokter)
8 dpo: Tørste (Kan drikke masse, og aldri bli helt tilfredstilt) (tja, nei, det er nok som normalt)
9 dpo: Frysetokter (Ja, frysetokter også. Og gud som jeg frøys i går, trudde aldri jeg skulle få varmen i meg igjen …. eh. men det var dag 8 det… ja ja… hvis jeg er på dag 9 i dag, så kommer jeg bare ett trinn til da.
9 dpo: Flere hadde opplevd å teste positivt så tidlig.  ( jeg har prøvd med en billig teststrips, den var definitivt negativ. Trur ikke jeg skal bruke opp en dyrere test så tidlig. Nei, jeg har bestemt meg for å ta en CB-test på mandagsmorgen. Det får holde. Så har jeg to billige staver som jeg skal ta tirsdag og onsdag, så sparer jeg testen jeg fikk fra Storkklinikken til  torsdag eller fredag. Da er det dag 16 og om jeg ikke er gravid har jeg vel mensen da og igang og planlegger neste tur)

De neste punktene får jeg ta til vurdering om noen dager, men jeg har jo kjent igjen noen av dem allerede da og noen har allerede stått høyere opp (som tretthet og uren hud)
10 dpo: Mange reagerer på kaffe og røyk, de som er avhengig vil aldeles ikke ha det (ÅH… jeg håper jeg mister lysten på kaffe, det hadde vært veldig fint 🙂
10 dpo: Drømmene blir mer tydelige  (Jeg kan ikke huske siste jeg husket drømmene mine jeg, men nå har jeg hatt veldig tydelige drømmer to dager på rad, så jeg fikk helt sjokk da jeg så at dette sto oppført som et symptom)
10 dpo: Urinen har en stram lukt, litt jernaktig
10 dpo: Svimmelhet
10 dpo: Tørr hud
10 dpo: Generell tretthet
11 dpo: Luktesansen endrer hva den liker og ikke liker (stort sett har jeg gått fra å ikke ha matlyst til å ha lyst på alt!)
12 dpo: Neseblod
12 dpo: Uren hud
12 dpo: Mister hår/tynnere hår
12 pdo: Metallsmak i munnen
14 dpo: Oppkast  (huff, håper virkelig at jeg slipper denne)
15 dpo: Herpesmunnsår, dukker spesielt opp hos de som er tidligere plaget med det.  (Ja, da er det bare å glede seg eller?)
6 wpo: Ofte dobesøk

Jeg tenkte jeg skulle prøve å finne et bilde av hvordan denne celleklumpen omtrent ser ut om den er inni meg akkurat nå, og jeg fant det beste svaret hos Trond Viggo Torgersen. Dette var virkelig et gledelig gjensyn 🙂

8 Replies to “Er jeg gravid? Er dette symptomer… eller?”

 1. Så spennende! Krysser fingrene for deg. Jeg er i 9. uke og skjønner at ting jeg har vært plaget med før, kan forsterkes under en graviditet. Jeg har alltid hatt problemer med urinveisinfeksjoner og denne fredagskvelden har jeg tilbringt på legevakten og fått konstantert nyrebekkenbetennelse… Og jeg har ALLTID hatt problemer med tannkjøttbetennelser og “hvite sår” i munnen. Allerede 10 DPO kom første tannkjøttbetennelse og den har vart siden… Jeg anbefaler imidlertid CorsoDaily som fås kjøpt på apoteket! Det gjør susen 🙂
  Lykke til!!!! Når skal du teste?

 2. Tove: Takk for fingerkryssing. Jeg håper virkelig ikke det gjelder meg. Jeg har også hatt mye urinveisinfeksjon oppimellom, huff trenger ikke det under graviditeten. Får følge med i munnen også da. Pusse skikkelig kanskje. Krysser fingrene for graviditet jeg og ikke urinveisinfeksjon og tannkjøttbetennelse.
  På onsdag har det gått 14 dager, så da kan jeg teste. Men nå ser det ut til at noen får positiv tidligere, så jeg bruker noen billigtester og tester fram til det. Men kan ikke regne med positivt før onsdag.

 3. Hei 🙂
  Denne bloggen kommer jeg til å følge med på! Jeg har såvidt begynt å tenke på denne muligheten selv og har vært på Storkklinikkens nettsider og smugtittet litt. Men det er ikke så mange som står frem og snakker om tanker og refleksjoner rundt denne muligheten – hverfall ikke for single jenter. Som sagt har jeg bare begynt på tankeprosessen og jeg gleder meg til å følge deg med de utfordringer og ikke minst GLEDER som kommer! 🙂
  Masse lykke til! mvh singel jente 28 år

 4. Cassipoeia: Det er veldig hyggelig at du vil følge meg. Jeg blir skikkelig glad hver gang noen sier det. Det er foresten flere som blogger om dette temaet. Du kan for eksempel se litt på en del av de linkene jeg har lagt i høyremargen her. Der ligger linker til blogger av noen single jenter og noen jentepar som prøver ev har fått til.
  Jeg må bare si en ting og det er at jeg brukte alt for lang tid på den tankeprosessen synes jeg nå i ettertid. Nå når jeg har kommet så langt at jeg var prøvd. Kan jeg ikke skjønne hvorfor jeg ikke satte igang med en gang. Jeg skulle jo begynt med dette for tre år siden da jeg fikk fast jobb. Eneste gode grunnen jeg sitter igjen med for å vente så lenge er økonomien. Det er veldig greit å ha finansene i orden når man setter igang. Ønsker deg også lykke til og fortsett gjerne og kommenter siden du ikke har noen egen blogg som jeg kan følge med på (?) og si fra når du setter i gang? Spennende, masse lykkeønskninger til deg også 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.