Et lite reisebrev

20140723-IMG_5047

Jeg har ikke planer om å skrive et langt og detaljert reisebrev fra turen til Danmark denne gangen. Men en liten oppsummering er på sin plass. Jeg har skrevet litt tidligere om hvor deilig tur jeg hadde. De første dagene bodde jeg og mamma på Cabinn i Århus og det var tid for S-H-O-P-P-I-N-G med store bokstaver. Mamma gleder seg jo til å bli bestemor til nummer to veldig snart (min lillebror som skal bli pappa igjen), så det er ikke fritt for at det ble handlet inn mye til den lille jenta som snart kommer. Da mamma handlet en strikket bamse, så klarte jeg ikke la være; jeg MÅTTE kjøpe to jeg også, siden jeg drømmer om tvillinger, og jeg hadde faktisk bestemt meg på forhånd at jeg skulle kjøpe to bamser på denne turen. Det er faktisk første gang jeg har vært til forsøk i Danmark at jeg har kjøpt noe til mitt eget barn, så det var et stort skritt, men det føltes veldig riktig plutselig og i ettertid kan man jo kanskje tenke sitt om det. Jeg møtte også ei venninne i Århus, og da plumpet det ut av meg at “jeg skal kanskje ikke si det, men det ER noe som føles annerledes ut denne gangen”. Mamma ble litt irritert, for hun mente at jeg ikke skulle si sånt, men nå var det for sent. Uansett. NÅ trenger jeg iallefall ikke angre på det.

Dagen før innsett måtte mamma hjem, så jeg kjørte henne til Hirtshals der hun tok båten tilbake alene. Jeg dro til ei venninne som har studert i Ålborg dette året og bodde hos henne i noen dager. Det var deilige rolige dager. Jeg fikk gjort unna litt arbeid på pc og slikt nødvendig som må gjøres og vi fikk gjort unna masse venninnetid. No stress. Det liker jeg. Ingen planer, bare innfall.

20140704-IMG_4503

Jeg har pratet lenge om at jeg har hatt så lyst til å ta bilder av Stork. Jeg har jo dette nettstedet, som heter mittstorkebarn, og bildene har jeg vært nødt til å kjøpe fra nett. Jeg liker ikke å bruke bilder som ikke er mine i bloggen og særlig ikke til header og slikt. Derfor har jeg kjøpt og betalt for rettighetene til å bruke bildene stort sett. Men siden jeg driver en del med foto og særlig natur- og dyrefoto, så har jeg tenkt lenge på at jeg gjerne skulle få tatt bilder av stork selv. Etter mitt første ivf-forsøk, så tok jeg bilder av en hegre i god tro om at det var en stork, men det var det jo ikke. Denne turen derimot, hadde jeg gjort litt research og fikk vite at de skulle ringmerke noen storkebarn helt syd i Danmark mens jeg var der nede, så etter noen dager i Ålborg, satte jeg meg i bilen og reiste sydover med telt og kamera. Jeg ble ikke skuffet. I Smedager fikk jeg masse fine bilder av en litt stresset storkefamilie som ble forstyrret ved at barna ble ringmerket. Jeg kom i kontakt med en fuglefotograf som har sendt meg mange av sine egne bilder også, som jeg kan bruke om jeg ønsker.  Men aller gøyest er det jo med de bildene jeg har tatt selv. Jeg fikk også tips om en by nord i Tyskland, rett over grensa fra der vi var, hvor det befant seg mange hekkende storker. Så da var det jo ikke så mye å lure på. Jeg fartet over grensa til denne koselige lille landsbyen Bergenhusen og der krydde det av storkefamilier. Det var stork på hvert et hustak! Så jeg fikk tatt masse gode bilder helt til jeg ble skikkelig solbrent og fant ut at det var best å ta fatt på hjemreisen.

Snakk om mye symboler på en gang… ikke rart det var denne gangen det endelig klaffet… jeg fikk jo aldri besøk av storken, så jeg tok virkelig saken i egne hender og oppsøkte heller den.

 

Klem fra Ønskemor

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.