Facebookgruppe for prøvere

Jeg skriver fra tid til annen om diverse facebookgrupper jeg lager. Jeg har bidratt til å lage en del nå. I dag skal jeg “reklamere” litt for en helt ny prøvergruppe. Jeg starter nemlig i dag på en helt ny. Jeg har laget to tidligere, som har fungert veldig godt. Grunnen til at jeg gjør denne jobben, er jo at veldig mange tar kontakt med meg for å få nettverk av kvinner i samme situasjon som dem selv.

Da jeg startet med mine forsøk, hadde jeg bloggen, og jeg hadde et slags nettverk av prøverblogger som var til god hjelp i prosessen. Men jeg savnet en facebookgruppe. Jeg ble invitert med inn i en gruppe på facebook bestående av selvvalgte singelmødre. Men det var ikke plassen for å ta opp det som hadde med prøving å gjøre. Jeg følte rett og slett at jeg ikke passet inn der, for fokuset var jo på noe helt annet enn det jeg sto midt oppi. Dessuten er det grenser for hvor mye babylykke og ultralydbilder man orker når man selv ikke får det til. Så jeg meldte meg ut. Etterhvert var det noen som tok initiativ til å lage en prøvergruppe i 2012. Det ble raskt en veldig stor gruppe, og veldig mange ble gravide ganske så fort. Det var veldig hyggelig en stund. Men det tok ikke lang tid før jeg følte at det ble en barselgruppe og jeg fikk litt samme følelsen igjen. Jeg følte at jeg ikke helt passet inn og jeg orket ikke alle gravidhistoriene og nav-problematikken.

Dermed var vi et par jenter som bestemte oss for å lage en nye gruppe som skulle ha fokus på prøving og var kun for prøvere. I denne gruppa ble vi tidlig enige om at den dagen man ble gravid, så var det veldig hyggelig, men denne gruppa var ikke stedet for å dele hele svangerskapet og fødsel. Men at man etter oppnådd graviditet  kunne tone litt ned. Etter fødsel, så skulle man melde seg ut. De som ønsket å beholde kontakten med hverandre, kunne jo legge hverandre til som venner. Denne gruppa har fungert veldig bra. I denne gruppen fikk vi også erfare at det er grenser for hvor store slike grupper bør bli, og nå har jeg av erfaring sluttet å legge til nye medlemmer etter at gruppen er nådd 20 medlemmer. Dermed vil slike grupper sakte med sikkert visne hen og dø også. Det blir delt mye personlig informasjon i gruppene, så derfor blir det ikke riktig å melde nye inn når andre må melde seg ut etter å ha vært der lenge og delt masse.

Ved juletider satte jeg igang og lagde en ny prøvergruppe. Den har også blitt stengt nå på grunn av at den har nok medlemmer (20stk). I starten fungerte den litt så som så, med lite aktivitet. Men innen noen måneder, så kom det såpass mange medlemmer med, at den fungerer veldig bra. Derfor håper jeg at den gruppen jeg starter på i dag om ikke lenge vil fungere bra. Dersom du ønsker å være med i en slik gruppe, så vær så snill å sende meg en mail, for da skal jeg sende deg en invitasjon til gruppa. Det hadde vært veldig hyggelig å få med flere helt fra starten, så gruppa får god aktivitet om ikke altfor lenge.

Så, hva skjer etter at du har født da? Da må du jo melde deg ut av disse prøvergruppene. Jeg har skrevet litt om gravidgrupper i et annet innlegg. Men det finnes flere grupper for gravide og mødre. Det finnes en stor gruppe, som er for alle som får barn som singel ved hjelp av donor. Den vet jeg ikke så mye mer om, siden jeg ikke er der selv. Rundt juletider, så startet jeg med å lage en termin/barselgruppe for alle selvvalgte singelmødre som fikk barn i 2014 og deromkring. Og nå har jeg også laget en gruppe for alle oss som har termin i 2015 og deromkring. På den måten, så kan komme inn i mindre grupper med mødre som har barn på samme alder. Gruppen for 2015 er ikke så stor enda. Men så er vi ikke kommet så langt i 2014 at vi vet om alle terminene i 2015 enda heller. 2014-gruppa begynner iallefall å fungere ganske bra, og med tid og stunder er jeg sikker på at vi blir mange som får termin i 2015 også.

Så dersom du ønsker nettverk: Ta kontakt med meg, så skal jeg se om det er muligheter til å få deg inn i en gruppe. Jeg etterlyser SÆRLIG prøvere i dag da, siden den gruppen er helt ny, og trenger raskt flere medlemmer for å fungere godt.

Så send meg mail: onskemor(alfakrøll)enestaaendemor.no

Klem fra Ønskemor

8 Replies to “Facebookgruppe for prøvere”

 1. Må bare si at det står stor respekt av innsatsen du gjør for å danne nettverk for single prøvere og selvvalgte singlemødre.

  Har lurt litt på status for FEMA, som du også dannet? Kunne du sagt noe om planene her?

  1. Vi er i prosess med Fema, men har ligget litt nede på grunn av varmen i sommer. Vi skal i møte med bioteknologinemnda den 14. august, for å si litt om våre tanker rundt bioteknologiloven. Utover høsten kommer vi til å vedta mer konkret politikk. Nettsidene kommer til å bli oppdatert, og vi har tanker om å få igang intranett innen utgangen av august. Vi har femmis i Sverige som inspirasjon.

 2. Veldig forståelig. Men fint å høre om framtidsplaner, for jeg tror det kan bli bra. Takk for info.

 3. Hei.
  Er det bare single (alene damer) som du skal ha i den nye gruppen du har laget?
  Driver selv å prøver, men er gift med en mann som aldri kan bli en biologisk far 🙁 .

  Ønsker deg ellers all hell og lykke med graviditeten 🙂 .

  1. Ja, dessverre, dette handler like mye om valg av familieform som å være prøver, så jeg må dessverre skuffe deg.
   Men tusen takk for lykkeønskninger 🙂

 4. hei=)
  Hvor mange medl ca har blitt med i fema?
  vil melde meg inn etterhvert om mulig, og er litt nyskjerrig på hvordan status er per dags dato.
  =)

  1. Sist jeg sjekket, så var vi ca 20 betalende medlemmer. Det er flere som har meldt seg inn, men som ikke er fullstendig registrert enda siden de ikke har betalt. Jeg trur det er ca 40 som har meldt seg inn totalt nå. Så vi får se hvordan det blir om de betaler eller hva som skjer. Jeg forholder meg iallefall til 20 betalende medlemmer enn så lenge. Vi jobber nå med å forberede arbeidet utover høsten og det politiske innholdet. Vi jobber også med å få på plass en innloggingsportal for medlemmer der vi kan holde medlemmer informert om arbeidet vårt og der medlemmene kan delta i forum. Og vi jobbe med å utbedre nettsidene og prøver å få annonsører til å sponse oss. Alt er i prosess. Til høsten skal vi også begynne å jobbe med å få igang en kompisklubb for barna.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.