Gode nyheter!

For det første, så har jeg fått innkalling til lapraskopi på sykehuset på Lillehammer i slutten av februar. Dermed lurer jeg rett og slett på å avlyse timen jeg har fått på Ullevål i begynnelsen av februar, siden jeg skal til denne timen bare for å få vurdert hvor raskt jeg skal få behandlingen der. Det sier seg selv at det blir en tid å vente.

Tenk at jeg om litt over en måned vet om jeg har endometriose og hvordan det ser ut “der inne”! God tanke 🙂

Bare to dager før lapraskopien på Lillehammer, skal jeg til Finland og få gjort alle avtaler og planer der og forundersøkelse.

MEN nå lurer jeg egentlig litt på om jeg egentlig trenger å reise til Finland og det er jo den beste nyheten: I Danmark vurderer de nå å endre lovgivingen slik at man også kan bruke åpen donor hos leger og i det offentlige og dermed kan jeg jo bare reise dit. De skal stemme over lovendringen i mars. Nå lurer jeg på om denne lovendringen vil få umiddelbar virkning, eller om man må regne med å vente enda lenger. Dersom det blir umiddelbar virkning, så er det jo egentlig ikke noe å lure på. Det er mye mer kostbart å reise til Finland.

Hurra!

Ønskemor

7 Replies to “Gode nyheter!”

 1. Så bra at du kommer til i Lillehammer så fort da! Jeg operert i februar 2011, vet ikke om du husker det?

  Men, kommer du evnt til å avbestille timen i Finland, eller reiser du og ordner det du skal nå i februar? Avbestiller du hele prosedyren i Finland, før du vet om lovendringen blir slik du håper?

  1. Jo, trur jeg husker det så vidt. Det var jo da jeg selv ble henvist til lapraskopi, men tenkte at det ikke var noen grunn til at jeg skulle det. Så jeg droppet det. Hadde jeg bare visst da det jeg vet nå. Jeg er uansett glad for at det ordner seg nå. Nei, siden alt med Danmark er usikkert, selv om det virker sannsynlig, så er det ingen garanti. Jeg kan ikke risikere flere forsinkelser nå synes jeg, så jeg kommer til å reise til Finland uansett. Jeg har jo allerede booket flybiletter, så jeg kan like gjerne sørge for at alt er i orden til jeg skal igang med behandling sånn i tilfelle.

 2. Jeg liker ikke å høres pessimistisk ut, men dette er nok et av de tilfellene da jeg “må se det for å tro det”. Meget skeptisk… Sowwy… :-/

  1. Pessismisten! Nei, jeg nekter å være pessimist. Men allikevel, så forholder jeg meg til det jeg VET da, og foreløpig er det Finland som gjelder. Jeg tar det heller som en positiv overaskelse om jeg kan reise til Danmark. 🙂

 3. Ja, jeg leste om denne mulige lovendringen jeg også. Tenkte umiddelbart på deg, og ble veldig glad på dine vegne 😀 Håper det blir en endring i dette (jeg kan virkelig ikke forstå det om det ikke blir det) og at det går kjapt!

  Forresten; vet ikke om du leste/husker det, men for en stund siden la jeg inn et innlegg på bloggen min med en mail jeg fikk fra ei som har blitt mamma med hjelp av donor. Hun så på dette som sin ønskevariant av begrepet familie. Hun har i dag startet opp en nettside som jeg tror kan bli fantastisk. Må derfor spre dette til de som kanskje ikke har fått den med seg enda 😉

  http://www.yema.no/

  1. Flott side! Jeg kommer nok til å slenge inn noen innlegg der så lenge jeg er velkommen til det. Føler det litt som om jeg spammer ihjel forumet det akkurat nå, men det kommer vel flere etter hvert.
   Godt jobbet av venninnen din! 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.