Godt nytt år!

Godt nytt år kjære fantastiske, tålmodige lesere! Har dere savnet oss? Jeg har iallefall savnet bloggen. Men jeg MÅTTE bare prioritere annet i førjulstida. Og jammen har det tatt tid å komme seg ajour med alt igjen etter jul også. Det viktigste i livet mitt er tross alt kvalitetstid sammen med Storkfrøken. Helsesøster mente man skulle passe på å være 100% tilstede med babyen sin i minimum 15 minutter hver dag… 15MINUTTER???? Det er iallefall ikke noe problem. Jeg aner ikke hvor mye 100% jeg er tilstede med Storkfrøken hver dag, men det er iallefall mer enn 15 minutter og da mener jeg sånn uten at mobilen får lov til å forstyrre. Det er riktig prioritering for meg. Storkfrøken og jeg bruker mye tid på å “lese” bøker for tiden siden det er det beste Storkfrøken vet. Hun kan holde på i evigheter med å bla fram og tilbake og høre meg fortelle og lage alle dyrelydene. Ellers så har det skjedd mye med henne i det siste. Det krever et helt eget innlegg som jeg får prøve å få til en annen dag.

Ja, så ble det jul og nyttår… at den jula kommer like brått på hvert år altså. FYSØREN! Jeg var sliten de siste dagene før jul. Men jeg fikk pyntet litt i huset og rakk å handle alle julegavene jeg skulle. Det jeg ikke rakk, eller prioriterte, var julekort. Mamma synes det er litt flaut. Det synes jeg også. Men er man mamma, så MÅ man jo bare prioritere det viktigste, og jeg har enda ikke kommet dit at jeg har klart å prioritere å lage hverken julekort, eller takkekort for alle barselgavene. NÅ MÅ jeg få laget et slags nyttårskort tenker jeg, som slår sammen disse til ett kort som jeg kan sende til alle.

For tiden bekymrer jeg meg mest for økonomien framover. Jeg har foreldrepenger fram til 8.februar og da går jeg over på full overgangsstønad. Det er ca 6000 mindre i måneden enn det jeg har hatt til nå det. Heldigvis får jeg kontantstøtte som er akkurat 6000 så jeg har trodd at jeg ikke kom til å merke store forskjellen. Men jeg har trodd at kontantstøtten ville komme fra den dagen jeg ikke hadde foreldrepenger lenger. Men det var visst veldig feil. Kontantstøtten kommer fra måneden etter babyen fyller ett år. Det vil si at jeg får den i april og den blir typisk utbetalt innen siste dag i måneden. DET er lenge til det. Så i dag har jeg satt meg ned og laget en hel haug med salgsannonser på finn.no slik at jeg kan få inn litt penger. Jeg trenger nytt bilsete til Storkfrøken. Jeg hadde kjøpt et. Men det er helt håpløst. Jeg håper virkelig jeg får solgt det, for jeg ønsker meg så inderlig cybex sirona. Det får jeg kanskje for 4000 hvis jeg er heldig og har råd til å kaste meg over tilbud når det kommer. 5000 som det egentlig koster har jeg iallefall ikke råd til, så da får jeg heller klare meg med det setet jeg har.

Siden det ikke har blitt noe julekort, så kan jeg jo dele et par julebilder jeg tok.

IMG_7709-14 IMG_7725-18

Riktig godt nytt år til dere alle fra meg og Storkfrøken!

Klem fra Ønskemor

2 Replies to “Godt nytt år!”

 1. Godt nytt år til deg og den lille frøkna di også <3 Ser ut som om hun sier : Ja, til livet 🙂 Synd at økonomi skal plage tankene dine, men vi er jo avhengig av disse pengene da….
  -Lisbeth-

  1. Tusen takk. Ja, huff… de pengene. Heldigvis glemte jeg at jeg skal betale mye mindre skatt enn jeg har gjort til nå, for jeg endret ikke skatteprosenten i fjor. Nå har jeg tabellkort som tar utgangspunkt i at jeg er alene. Det utgjorde stor forsekjell, så da må det jo komme en passelig stor utbetaling til sommeren når skatteoppgjøret kommer også. Heldigvis. Så det løser seg nå. Bare ikke bilen ryker eller no… da blir vi fotgjengere 😛
   Ja, hun sier ja, til livet i aller høyeste grad. Hun er så ivrig på å utforske og lære seg og tilegne seg alt som er nytt… ingenting er for vanskelig… og da ender det fort opp i noen knall og fall. Jeg trener meg på å vente med å ta henne imot til hun har rukket å falle så mye at hun merker det. Men selvfølgelig prøver jeg å ta henne før hun slår seg. Noen ganger er hun jaggu så rask at jeg ikke rekker å få med meg hva som skjer før det er for sent.
   Men ja, og bilsete: Heldigvis fikk jeg solgt bomkjøpet mitt via finn og fikk nesten like mye tilbake som jeg gav for det. Så har jeg fått tak i et brukt Sirona-sete som kostet en tusenlapp mer enn jeg fikk inn igjen. Men det er det verdt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.