Helsekost! Så lenge det ikke kan skade, så er det vel verdt et forsøk?

Nå har jeg pratet en lang hyggelig samtale med min venninne som driver en helsekostforetning. Jeg gleder meg til hun ringer meg tilbake i morgen for hun skal finne fram flere ting som kanskje kan hjelpe meg å bli gravid. Så lenge det ikke kan skade, så lar jeg det ikke være uprøvd. Følgende produkter pratet vi om:

Salviete (går på slimhinner og hormoner)

Bidronninggele

Wild Yam

Don Qouiai (eller noe slikt)

B6-vitamin

Videre har jeg sendt mail til løveapoteket med spørsmål om de kunne skaffe meg babyklister (Urtica urens D4/Berberis fructus D4 ev. D3) Akupunktøren min mente de kunne skaffe.

Jeg fikk desverre ikke noen ny akupunkturtime denne uken siden akupuktøren har hatt et dødsfall i familien og det forstår jeg jo veldig godt. Så jeg skal heller passe på å bestille en time på Stork når jeg er der og blir inseminert.

Andre kjerringråd jeg skal vurdere nå fremover er:

Solvipect, slimløsende hostesaft

Grapefruktjuice (også slimløsende)

H-melk i stedefor lettmelk.

I tillegg skal jeg fortsette med folsyre, multivitamin og tran.

Jeg skal forske litt mer på de forskjellige produktene og komme tilbake med fyldig omtale av hvert av dem i forhold til hvordan de kan hjelpe til med å bli gravid.

11 Replies to “Helsekost! Så lenge det ikke kan skade, så er det vel verdt et forsøk?”

 1. Jeg har hørt at man skal prøve å holde seg unna melkeprodukter når man prøver å bli gravid (etter at man er blitt gravid er det fritt frem for melk) + at man skal drikke lunket vann i stedet for kaldt vann. OG – så har jeg hørt at hvitt mel kan gjøre noe med fertiliteten.
  Men, om alt dette stemmer vet jeg ikke. Har en venninne som prøver dette nå, så blir spennende å se om det virker 🙂

 2. Pergoberta: Oi, hvis det er sant det om melk, har jeg et kjempeproblem for jeg drikker mye melk. Kanskje det er noe med slimhinnene. Hm, hvitt mel blir det nok også en del av på meg. Og kaldt vann… nei, huff… det får bli det neste jeg prøver. Denne gangen går jeg for den ovenstående listen (kanskje minus noen av punktene). Satser på at det gjør susen.

 3. Så spennende!
  Se denne linken http://www.barnimagen.com/felles/bli_gravid/urter_som_fremmer_fruktbarheten
  Jeg tok selen før jeg ble gravid, og innbiller meg at det er bra.
  Hvis det er noe du lurer på angående fertilitet og graviditet kan jeg også anbefale å bruke lommelegen.no. Jeg har fått noen nyttige svar der.
  Du burde forresten være skeptisk til urter når du først har blitt gravid, ekspertene fraråder nemlig gravide og ammende å spise visse typer urter fordi man vet ikke effekten av det. (På samme måte som man bør holde seg unna mange syntetiske medikamenter.)
  Det er jungel av informasjon og kjerringråd der ute – og det er jaggu lett å bli forvirret…. Jeg tror ikke det trenger å være så komplisert:)

 4. november: Ja, jeg er enig at det er lurt å være skeptisk. Jeg skal ikke fortsette å ta hva som helst. Og jeg skal lese nøye om alt jeg putter i meg nå også før jeg putter i meg noe som helst. Skal sjekke ut den linken og lommelegen også. Flotte tips! Selen skal jeg også sjekke ut. Tusen takk! 🙂

 5. Her i huset knasker vi folat og drikker solvipect 5 dager før eggløsning og frem til positiv eggløsningstest. Forrige periode satt spiren, men vi mistet den dessverre. Denne perioden begynte jeg å drikke solvipect alt for sent, og dermed ble det heller ingen spire. Er hellig overbevist om at solvipect var det som fikk spiren til å sitte i februar. Her har du litt info om bidronning og wild yam:
  Bidronning-gelè
  For å få bedre eggkvalitet, anbefaler homøopaten bidronning-gelé.
  ? Det er det bidronningen får for å produsere mange egg av god kvalitet. Geleen innheolder masse næringsstoffer og b-vitaminer, og det kan kvinnen ta fra første menstruasjonsdag frem til eggløsning. (1 kapsel daglig)
  Wild Yam
  Skal vist øke progesteron nivået ifra EL til graviditet/mens.
  Skal gjøre forholdene bedre slik at egget får bedre mulighet til å feste seg. Må IKKE begynne før ETTER EL.
  2 kapsler morgen – 2 kapsler kveld.
  Don Quai skal tas før EL.
  :o)

 6. Tuppen & Lillemor: Supert, venninna mi skulle sette opp en plan til meg og ringe meg i dag. Så skal hun sende det til meg. Jeg bor på en liten plass og folk blir mistenksomme om jeg handler for mye slikt. Men hostesaft skaffer jeg meg pronte. (håper bare at de har det her)

 7. Tuppen & Lillemor: Typisk gokland… her har de jo ikke solvipect da. De hadde bare Tussin. Men det er jo slimløsende hostesaft det også, så jeg kjøpte det jeg intil videre. Kanskje jeg får tak i Solvipect i morgen. Ellers må jeg vente til torsdag når jeg skal på sykehuset.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.