Hjemme igjen

Så raste tiden fort avgårde da. Plutselig har det gått nesten en hel måned siden sist jeg skrev. Dette innlegget skrev jeg noen dager etter hjemkomst egentlig. Jeg skulle bare legge til et bilde før jeg publiserte tenkte jeg, men så raste tiden avgårde og det gikk helt i glemmeboken. Tiden har gått til maling av hus, rydding, nyting av sommerferie, barnehagestart for Storkfrøken og jobbstart for meg.

Søndagen, siste dagen av reisen vår, kjørte jeg og Storkfrøken non-stop hjem. Det vil si, et stopp hadde vi, for å strekke på beina og spise litt mat på Nebbenes. Men det ble ingen flere overnattinger mellom Folldal og hjemmet vårt i Vestfold. Det er deilig å være på ferie, men det er ingenting som å sove i egen seng etter en drøy uke på reisefot.

Storkfrøken eeeeelsker bøkene sine. Vi hadde med noen på tur, men jeg trur hun syntes det var litt deilig å komme hjem til alle de andre også. Særlig de med lyd.

Men selv om det er deilig å komme hjem, så ble det jammen slitsomt og hektisk også. Alt pikkpakket havner jo fort i gangen. Alt skal pakkes tilbake til sine plasser, og skittentøy på vaskes. Klær tilbake i skapene sine og i tillegg så må man jo få resten av livet til å gå rundt. Mandagen ble en skikkelig blåmandag på humøret mitt. Hverdagen og livet kom så brått tilbake. Økonomiske bekymringer og tanken på at jeg må gjennom enda flere kostbare forsøk slo meg rett og slett litt ut. I tillegg, så skulle huset males og mye annet som måtte gjøres her, også var det alt jeg gjerne vil få gjort med hage og interiør. Alt man så gjerne vil altså…. det koster bare så altfor mye i både tid og penger. Man må bare gjøre noen knallharde prioriteringer i livet sitt, og da ble det maling som måtte prioriteres denne gangen.

Etter en slik reise synes jeg det tar altfor mange dager å få orden og system i heimen igjen. Det har så lett for å hope seg opp over alt. Både i det fysiske miljøet i huset, men også i hodet med tanke på alt som skal skje framover. Men heldigvis er det bare midlertidig. Etter noen dager, hadde jeg fått ryddet mye i det fysiske. Kjøkkenbenken var atter en gang ryddig og ren. Og det var hodet også. Jeg bøyer nakken og går på med nytt mot.

Jeg var jo faktisk nesten gravid denne gangen. Av de tre kjemiske graviditetene har dette vært den nærmeste, eller den som jeg tror var nærmest å lykkes. Jeg finner trøst i det. Jeg sendte flere mailer til klinikken og ventet lenge på svar. Jeg synes de var så altfor trege til å svare i ferietiden. Jeg hadde jo et håp om at jeg kunne gjøre et nytt forsøk i den første syklusen. Legen på Maigaard hadde svart det i en mail. Hun trodde nok at jeg skulle få mensen så sent og at ferien deres var så fort over at jeg ville rekke det. Jeg begynte å få blødninger på den søndagen vi reiste hjem, men bare litt, og på tirsdag var det for alvor. Så da regnet jeg tirsdagen som syklusdag 1. Det vil si at jeg skulle scannes på syklusdag 10 og det var siste torsdagen i klinikkens ferie. Den scanningen skulle gjøres for å se om hvordan det sto til med folikler der nede. Sist forsøk satte jeg eggløsningssprøyte på syklusdag 11 og  hadde innsett på syklusdag 15. Dersom denne syklusen ble som forrige, som de aller fleste av syklusene mine er, så betyr det innsett tirsdag den 2.august og da ville klinikken ha åpnet igjen. Det trodde jeg skulle holde akkurat. Men dessverre, så var svaret fra klinikken at det ville ikke gå. Jeg måtte stå over en syklus.

Fordelen med å stå over en syklus er at jeg kunne rekke å gjøre en scratching av livmorslimhinnen. Jeg hadde nemlig kommet på at det hadde jeg jo gjort i syklusen før når jeg ble gravid med Storkfrøken, men jeg glemte det altså nå i vår før det siste forsøket.

Men scratching, ny syklus og planen videre, tenkte jeg å fortelle mer om senere. Forhåpentligvis i morgen. Men nå må jeg snart lære at jeg ikke kan love dere innlegg, for plutselig rekker jeg ikke å få det klart som jeg tenker. Men jeg håper at jeg skal klare å få klart et innlegg om den siste tiden, og planen videre i morgen.

Håper alle har hatt en strålende ferietid. For min del, har jeg kost meg masse i ferien, men det er jammen meg litt godt med hverdag igjen også. Jeg er veldig glad i faste rutiner og jøjemeg, som jeg gleder meg til å ta imot spente elever til mandag.

Mange klemmer fra Ønskemor.

One Reply to “Hjemme igjen”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.