Hvordan det hele begynte

Jeg kan ikke akkurat tidfeste når jeg begynte å tenke at det faktisk kunne være en mulighet med assistert befruktning for meg. Jeg trur kanskje at Hotel Cæsar kan ha noe av æren for at jeg begynte å tenke tanken. For en stund tilbake var det nemlig slik at “Julie”, en karakter i den kjente tv-serien, reiste til Danmark for å bli gravid. Hun var da singel. Hun fikk det ikke til, men det satte igang noen tanker hos meg.

Selvfølgelig skulle jeg gjerne truffet en flott og snill mann før jeg ble gravid og få barn med han, men jeg klarer ikke vente lenger. Jeg har hatt noen kjærester oppimellom, men det lengste forholdet har vart litt lenger enn et år og mesteparten av mitt voksne liv har jeg vært singel. Det har rett og slett ikke klaffet.

De siste årene vet jeg ikke hva jeg har vært mest opptatt av; å bli gravid eller få kjæreste. Jeg tok nok meg selv i å tenke at jeg måtte treffe en kjæreste FOR Å FÅ BARN MED!! På en måte var jeg mindre opptatt av å få en kjæreste, for jeg ville bare ha barn. Selvfølgelig ble det helt feil. Etter at jeg bestemte meg for at assistert befruktning var en god løsning for meg, har datingbehovet “normalisert seg”. Jeg ønsker meg fremdeles en kjæreste, men ikke nødvendigvis en som på død og liv må bli pappa i en fei. Nå kan jeg treffe og prate med menn igjen på en normal måte og det er mye mer behagelig enn å stresse med å finne en far. Men jeg slapper veldig av med det hele og nå konsentrerer jeg meg først og fremst om å bli mamma.

Ønskemor

17 Replies to “Hvordan det hele begynte”

 1. Hotel c kan ha æren for mnge tanker, Hehe, men dette hørtes jo spennende ut! Selvom det er vanskelig å bli gravid er det ” hjelpe midler” på markedet nå. Clear blue er jo ett hjelpemiddel som øker sannsynligheten for og bli gravid. Håper du finner ut av det 🙂 og asststert befrukning kan jo være flott når du ikke har hatt ett stabilt kjærlighetsliv enda. Lykke til! 🙂

 2. Maya: Ja, dette er så nært naturlig befruktning man kan komme uten å ha sex. Jeg bruker både Clear-Blue eggløsningstester og Persona. Persona er en liten computer som jeg har brukt siden 2003 istedefor hormonell prevensjon. Den virker på samme måte som Clear-Blue fertilitetsmonitor egentlig og den gir meg full oversikt over min egen syklys. Siden jeg har brukt denne så lenge er jeg veldig bevisst på når jeg har størst mulighet for vellykket resultat, så jeg håper at det skal lykkes på første forsøk, men statistikken viser at jo eldre man blir, jo vanskeligere blir det. Så jeg må nok iallefall beregne at jeg trenger opp til fem-seks forsøk. Men man vet jo aldri når storken velger å slå til 🙂 Takk for støtte! Håper du vil følge bloggen min videre!
  Ønskemor

 3. Vi får håpe at storken kommer snart! 🙂 joda, statistikken kan vise mye rart, men jeg tror det kommer helt Ann på hvor godt man tar vare på seg selv og sin egen helse når det kommer til graviditet. De fleste i min familie var i 30 årene når de fikk barn. Og det gikk kjempe bra 🙂 kommer til og stikke innom bloggen din! Denne var jo både spennende og særriøs! Stå på 🙂

 4. Innsiktsfullt og ærlig innlegg! 🙂
  Jeg tror også, som du sier, at kvinner som tenker på å få barn blir litt for opptatt med å søke en “far” heller enn en kjæreste. Det er bedre at man søker etter kjærligheten heller enn å søke etter en far som man ikke fungerer helt med utenom som foreldre. Skal man bli sammen må det være fordi man føler noe for hverandre. 🙂
  Lykke til!

 5. by Adina: Så fint at du vil følge med! Jeg vil følge med på deg også! Hvem vet kanskje om en måned er vi begge på vei? Jeg krysser fingrene for det. Men 4,5 mnd må føles som en evighet. Men du har kjæreste og prøver på den naturlige måten eller? Uansett er det en veldig spennende tid vi opplever nå!
  Klem Ønskemor

 6. åh det hadde vært så utrolig gøy vet du. tenk å bli gravide på likt med en man kan snakke med oppigjennom. hadde vært utrolig morro.
  krysser fingrene masse for deg også!! ventetiden er den verste…
  vi prøver på den naturlige måten ja. jeg har til og med sluttet ca å drikke for å øke befruktninga.
  men til nå har det ikke hjulpet. enda mer irriterende er det da jeg spurte mamma hvor lang tid ho brukte.. svar: “det var ved første nypp”..
  ahr. livredd jeg er steril. men jeg var ikke planlagt da.
  jeg planlegger til tusen nå og det har vel kanskje noe med at jeg tenker så ofte på det og
  blir helt gira i slutten av mnd.
  er også livredd for å ta graviditetstester da det alltid er negativt. har ikke tatt på to mnd nå,
  tørr rett og slett ikke skuffe typen min. hmm…
  krysser fingrene virkelig.
  klara klok sa jeg kom til å bli gravid innen høst, vår neste år. så satset på at ho har rett.
  hvis ikke blir jeg himla redd.. dere da?

 7. by Adina: Jeg er singel og skal til Danmark for assistert befruktning. Derfor er jeg kanskje enda mer opptatt enn normalt av å komme i kontakt med andre jenter som jeg kan dele erfaringer med. Jeg har ikke kommet så langt som til å forsøke engang jeg, så det kan hende jeg har litt høye forhåpninger om at det skal gå fort. Men jeg må nok beregne litt ventetid jeg også. Jeg er stresset fordi kjæresten til broren min er gravid, og det hadde vært så morro å ha permisjon samtidig med henne.
  Klinikken i Danmark som jeg skal til la veldig vekt på at jeg bør leve som om jeg var gravid så lenge jeg prøver å bli det, både med tanke på kosthold og stressnivå. Det øker sjansene betraktelig mener de. Og akupunktøren min ber meg le mye 🙂 Jeg håper Klara Klok har rett og at det skjer mye før hun sier det skal Vi satser på at Mars er en knallbra måned.
  Det er noen som mener at kvinner er mest fruktbare på våren… jeg vet ikke om det stemmer, men det er jo lov å håpe?
  Vi krysser fingrene og holder kontakten håper jeg 🙂
  Klemmer fra Ønskemor

 8. Assistert befruktning? hva er det? slik at du får en manns sperm innsprøyta eller at du blir mer fruktbar?
  Det varierer jo veldig fra person til person hvem som får fort og ikke. Heldig de som får det til med det første altså. men nå som det har gått såpass lang tid så må det vel fungere snart.
  okei takk for tips. skal ta det med jeg også!:)
  ja det gjør vi! 🙂
  jøss. det viste jeg ikke. ja men daaaaa. da får vi en liten gutt eller jente før sommerenl no doubt. må holde motet oppe. hjalp at du sa disse tingene på motivasjonen min!:) thanks!:)
  såklart skal vi det:) klem*

 9. by Adina: Så hyggelig! Det er viktig å holde motet oppe!
  Assistert befruktning er rett og slett så enkelt som at man får en manns sperm innsprøyta. Eller nesten da. For spermen kommer jo fra en donor og denne donoren kan være anonym eller barnet kan få vite navnet når barnet er 18 om det ønsker, eller det kan komme fra en kjent mann som skal bli pappa (i denne sammenhengen er det viktig å ikke forveksle sæddonor og pappa for en donor vil aldri bli pappan til dette barnet).
  Donorene blir plukket ut etter strenge kriterier og det eneste jeg kan komme med ønsker i forhold til donor er øyefarge, hårfarge og høyde. Jeg har bare ønsket at han skal være minst 175cm. Kun 10%av donorene blir godkjent. De skal være friske både psykisk og fysisk. Før sæden blir inseminert blir den frosset ned i minst 6mnd for donor må teste negativt på hiv både når han gir fra seg sæd og 6mnd senere før sæden kan bli brukt til inseminasjon.
  Jepp hvis vi blir gravide i mars blir det baby i november/desember…. fin julegave ikke sant?

 10. må man ikke ha kjærest for å få slik befruktning?
  ser nesten på det som å adobtere jeg. i regelverket! 🙂
  spennende da. gleder meg til å høre resultat hvordan det går altså!:)
  naw. kanskje min kommer på bursdagen min!! :)19nov! fin bursdagsgave da hehe!:)

 11. by Adina: Jo, det er helt riktig at i Norge må man ha kjæreste for å få det. Men man trenger ikke reise lenger enn til Danmark. Der har de lov til å gjøre det på single heterofile kvinner. Jeg får litt vondt av mannfolka, for deres alternativ blir å skaffe seg surogatmor i USA og det koster mye penger. Jeg betaler 5600 per forsøk, og er jeg heldig, så holder det med ett. Det blir vel rundt regna 10-11 000 per forsøk med flybiletter og opphold. Det krever en del planlegging når man må reise så langt, men det er jo absolutt gjennomførbart 🙂
  Ja, 19. november, det blir vel omtrent unnfangelse i disse dager det da…. kan fort skje… jeg krysser fingre og tær 🙂

 12. Du er jo AKKURAT som meg jo!! 🙂
  Jeg og hadde noen kortvarige forhold tidligere, men så dabbet det gradvis av fordi jeg egentlig begynte å bli mer opptatt av barn enn av kjærester i så måte! Misforstå meg rett, jeg ønsker meg virkelig en mann å dele livet sammen med, men jeg tenker at det er lettere å finne han når jeg får skaffet meg det jeg mest ønsker, som er et barn. Da slipper jeg alle kravene og kan være “normal” fordi jeg ikke trenger å presse han til en prosess som normalt tar tid. Jeg har vel tenkt på danmark siden rundt 06, men dro ikke før i fjor. Har 4 forsøk bak meg, men ingen har lykkes. Så nå har jeg hatt en veldig lang pause (og skal ha videre pause frem til sommeren) for å gjøre meg klar både helsemessig (slitt med overvekt) og økonomisk! Så håper inderlig at 2011 blir vårt år!! 🙂

 13. Vestlandsjenta!: Det er så utrolig godt å høre om andre som har det på samme måte som seg selv. Det at jeg begynte å blogge denne helgen har virkelig vært god terapi for meg. Jeg forstår deg veldig godt.
  Jeg også har begynt å tenke på hvor langt jeg kan gå i første omgang. En vil jo ikke starte livet til den lille med skyhøy kredittgjeld, så en må regne på hvor mye man faktisk kan ta seg råd til, før en senker tempoet littegranne.
  Ja, vi må regne med og håpe at dette blir vårt år. Jeg krysser fingrene for mars i første omgang. 🙂

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.