Huskeliste til ivf-forsøk

I dag er det pakke-og forberedelsesdag. Jeg er så glad for at jeg fikk denne dagen. Det kunne fort endt opp med uttak i morgen og at jeg måtte reise allerede i dag og det hadde blitt hektisk. Nå kan jeg gjøre de siste forberedelser i ro og mak. Jeg må bare prøve å ikke tenke så mye på den kaffen, for da ender jeg opp med å gjøre ingenting.

Etter en stund i dette gamet, har jeg opparbeidet meg litt rutine på hva jeg skal pakke med og hva jeg må huske før Danmarksturen. Men jeg er utrolig distré, og hver gang har det vist seg at jeg har glemt noe. Derfor har jeg vært litt føre var denne gangen og skrevet ned huskeliste i god tid. Jeg har skrevet en pakkeliste og en generel huskeliste. Her har jeg droppet å ta med det som jeg ellers ville tatt med for en tredagerstur, og bare inkludert det som gjelder særskilt i forbindelse med forsøket.

Pakkeliste:

  • Bind og truseinnlegg (etter uttaket blør det litt)
  • Progesteron (lutinus/crinone). Ta med på klinikken til innsett.
  • Løs bukse/kjole som ikke strammer i livet. (både før og etter uttak er det ikke behagelig med noe som strammer veldig). Jeg synes det er greit å slippe stramme klær både dagen før, og etter uttak også. Dagen for innsett begynner jeg å bli tipptopp, så da er det ikke så nøye.
  • Eventuelle medisiner og kosttilskudd. (For min del så tar jeg med prednisolon, fragmin, babyklister, jerntabeletter, q10, d-vitamin og gravitamin (med folat). Det blir deilig å kunne sette synarelaen hjemme som har vært følgesvenn de siste 8 ukene. Den kommer jeg ikke til å savne.
  • Paracetamol (ikke ibuprofen). Ah… denne hadde jeg nesten glemt og jeg trur jeg har glemt det på hver tur. Jeg bruker ikke smertestillende ellers, så det kommer ikke automatisk med i kofferten. Men etter uttak er det greit å ha synes jeg. Jeg har brukt å ta to stk noen timer etter uttaket (får to på klinikken etter uttak). Men jeg synes det viktigste er ro og ikke legge ut på de lange ekspedisjonene. En tur til et sted å spise utpå ettermiddagen holder lenge, men fram til det er det fint å ha litt mat på på rommet.
  • Progesteronkrem

Huskeliste:

  • Du skal komme fastende til uttaket (det hadde jeg faktisk glemt på første forsøket mitt, men det gikk bra.
  • Du skal ikke tisse rett før innsett (men det går helt fint å tisse om morgenen). Dette er forøvrig ingen krise. Om man MÅ, så går det greit. Men de sier det er litt enklere å sette inn om blæra er full. Jeg har hørt om flere som har hatt problemer med å holdet tett og det er ikke meningen. Jeg har tisset på morningen, så har jeg ikke tisset igjen før etter uttaket. Det har gått fint for meg, men jeg har selskapsblære.

Kanskje denne lille ekstra huskelisten er nyttig for flere?

 

Klem fra Ønskemor

 

4 Replies to “Huskeliste til ivf-forsøk”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.