Hva skal barnet ikke hete?

Jeg fikk jo et spørsmål for litt siden om hva barnet skal hete. Her er en oversikt over diverse navn barnet garantert ikke får:

 

Jeg tviler i det store og det hele på at det blir dobbeltnavn. Dersom det allikevel skulle bli det, kan jeg love at det ikke blir noen av disse:

 

Kai JackDan MarkFinn MarkTor PederLinn ErleFinn BjørnOm det skulle bli dobbeltnavn, så blir det enstavelse først, tostavelse etterpå. Jeg skjønner ikke hvorfor man i enkelte deler av landet velger å kalle sønnen sin for Kristian Per, når man kan stokke om på navnene og få Per Kristian.

 

Jeg prøver også å unngå navn som har en betydning på engelsk.  Simen og Odd kan bli veldig rart på engelsk selv om jeg liker Simen veldig godt da….

 

Håper ingen blir fornærmet over min liste over navn jeg synes kanskje er litt rare. Navnet skjemmer ingen er det jo noe som heter…

 

Har du forslag på noen navn som du synes er litt rare?

 

Ønskemor

 

 

11 Replies to “Hva skal barnet ikke hete?”

 1. Haha, så kule navn 🙂 Tor Peder ville jeg valgt, uten tvil 😉
  Hans Bjørn vet jeg om en som heter, himla tungvindt..
  Så gøy med navnevalg da, årh 🙂

 2. Toppenavheia: Det aner jeg egentlig ikke. Vet bare om at det er en som heter det. Mulig han ble det da han var liten. Nå er han voksen.

 3. Hild Frøya: Ja, apropos Gert… Toppenavheia, en av mine faste lesere blir jo kalt det av en av sine lesere…. men hvordan uttales det? Er det med “g” eller “j”? Jo, jeg er enig i at det er litt rart, men det er kanskje fordi det ikke er så vanlig? Jeg synes egentlig at det er fint navn jeg 🙂

 4. “Jo Jert” blir jo litt rart, så det må nesten være “[Gh]ert”.
   
  Xerxes er ellers et rart navn. Adolf er ikke så rart, men helt klart et navn man ønsker å unngå. Ønsker du en morsom reaksjon, for øvrig, så skal du gå frem til en tysk turist og spørre vedkommende, “Kennen Sie Adolf?”…
  Tor Odin er vel også litt sånn, spesielt. Og så har du de navnene som en nesten må være utenlandsk for å få til å uttale riktig, som Hisham, Malgoscha, Arash…
  Karen er et slikt navn som ikke fungerer helt, selv på norsk. Fordi folk gjerne svelger deler av navnet, “ka-en”.
  Jo og My er korte navn. Litt for korte synes jeg da men.
  Hmh. Det var litt navnefilosofering…

 5. Andreas: Så da blir det bedre om det blir Jogert (youghurt)? Synes Jo er fint som del av et dobbeltnavn, men må velge det andre navnet med omhu. Også har jeg aldri skjønt slike navn som Vivi og Tulla og sånn. Høres ut som klengenavn

 6. er sååå enig med deg og denne : kristian per (eksemplet… det er jo veldig tungvindt rett og slett…. jeg synes det er viktig og finne navn som klinger bra sammen om det skal være dobbelt navn=)) ellers er det jo også viktig att det er navn som er normale( med tanke på mobbing, er jo utrolig hva barn mobber for) Synes faktisk dette er vi som foreldre sin jobb og passe på..Ett eksempel jeg aldri har skjønt er:, hvorfor hete Mari-Anne når du bare kan skrive Marianne..?? hehe Min mening hvertfall men for all del vi er forskjellige.. Og jeg mente ikke att navnet må komme fra topp 10 listen det årstallet barnet blir født, men NORMALT.. Jeg veit om en som heter Harley og dette blir litt spesielt for MIN smak..

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.