I dag er Sverige et skritt videre.

Dette innlegget vil oppdateres utover dagen.

 

I dag kommer Sveriges justisminister, Beatrice Ask  til å ta imot en utredning som har vært jobbet med i lang tid. Utredningen handler om hvorvidt single bør få rett til assistert befruktning gjennom det offentlige helsevesenet. Utredningen vil slik jeg har forstått det, ta for seg hvorvidt det svenske samfunnet er klar for å likestille single med par i dette spørsmålet, og hvilke økonomiske konsekvenser en lovendring vil få for staten. Det er antatt at utredningen sier at Sverige er klar for å gi single kvinner rett til assistert befruktning. Dermed ligger veien mot målet mer åpen for alle dette gjelder. Det vil fremdeles ta litt tid før loven kommer på plass og trer i kraft. Men dette er et viktig og stort skritt i riktig retning.

Jeg skal prøve å legge ut linker til aktuelt stoff i løpet av dagen, da jeg allikevel sitter foran pc’n og jobber med web-oppgaven min. Jeg kommer ikke til å lage nytt innlegg for hver nye sak jeg finner, men jeg vil oppdatere dette innlegget utover dagen etterhvert som jeg kommer over nye artikler.

 

For det første, så skal det være en direktesendt pressekonferanse klokka 10.00 her:  http://www.regeringen.se/sb/d/18675/a/240479

http://www.svt.se/nyheter/sverige/singlar-far-ratt-till-konstgjord-befruktning

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/familj/article18891812.ab

Denne filmen får du ikke sett i Norge, men om du er i Sverige: http://www.svt.se/gomorron-sverige/se-program/gomorron-sverige-226?autostart=true

Utredningen ligger her: http://www.regeringen.se/content/1/c6/24/05/33/e7a939b3.pdf

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=5864306

Spol fram til ca. 2t 49 min: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/367103?programid=4203

Lytt til Sveriges radio studio ett i dag klokken fire:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=5864461

 

Klem fra Ønskemor

 

 

4 Replies to “I dag er Sverige et skritt videre.”

    1. Det gjør det. Når dette blir realitet i Sverige, så er vi faktisk det eneste landet igjen i Norden som ikke gir single kvinner assistert befruktning.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.