Jeg er hjemme

I løpet av forrige helg begynte legene å snakke om at de ville vurdere om jeg kunne reise hjem. Jeg fikk veldig delte følelser om det. Jeg følte meg så trygg på sykehuset og det var enkelt å ta livet med ro der. Samtidig som jeg lengtet jo veldig etter Storkfrøken så tanken på å få mer tid sammen med henne fristet veldig. Men etter en prat med pappa, så tenkte jeg at det skulle gå greit. Jeg skulle i tilfelle bo hos foreldrene mine fram til fødsel og mamma skulle fortsette å gjøre jobben med Storkfrøken så jeg bare kan slappe av og være sammen med henne. Når tanken på hjemreise var modnet på meg, så føltes det veldig fint. Og siden livmorhalsen var stabil, muligens en millimeter eller to lenger enn den var forrige uke, ble det en lettelse å få lov til å dra hjem på mandag.

Spisebordet i stua er fult av diverse bager som er pakket klare eller nesten helt klare. Det ser kanskje litt mye ut. Men det som tar plass er fotoutstyr som ikke trenger å være der mer enn akkurat under fødsel. Jeg vil ha gode bilder og skal ha med ei venninne som skal sørge for det. Etter fødsel kan noen ta med mesteparten av utstyret hjem igjen, så jeg slipper å ha det på barsel. Da holder det med et enkelt kamera.

Herlehet så fantastisk det var å være med å hente Storkfrøken i barnehagen. Ei jente som var veldig glad for å bli hentet av mammaen sin og bestemoren da. Mammaen måtte rett og slett gråte en skvett. På dagene, når Storkfrøken har vært i barnehagen, så har jeg vært hjemme i mitt eget hus. Det var nesten litt rart og fremmed å komme dit med en gang. Det føltes som jeg hadde vært borte i mye mer enn ti dager iallefall, men jeg ble fort husvarm igjen. Det er virkelig godt å være hjemme i sitt eget hus litt også. Men VELDIG vanskelig å bare gjøre minst mulig.
Det er én oppgave jeg har prioritert denne uken og det er  å få ordnet med sykehusbag eller sykehusbagER rettere sagt. Nå har jeg først og fremst én bag klart dersom jeg blir hasteinnlagt igjen uten at en fødsel nødvendigvis er på gang. Der er det gravidklær, toalettsaker og tidsfordriv, hvis det blir lange dager i sykehusseng. En annen bag med fotoutstyr, snacks, drikke og slikt som jeg vil ha med på fødsel. Den bagen må mamma/venninne ta med når de  kommer for å være med på fødsel. Der skal det også ligge ved en liten handleliste på litt ferskvare, for eksempel god morgen youghurt, som mamma må ordne i det hun drar på sykehuset og fødselen er på gang. En siste bag/veske skal jeg ha med ting og utstyr til babyene og ammeklær/utstyr til meg selv på barsel eller nyfødtintensiv. Den siste bagen haster det kanskje ikke så med. For der er det ingenting som trengs med en gang etter fødsel. De har jo det aller meste jeg trenger på sykehuset til baby og amming. Jeg kommer til å legge klart en del klær og utstyr som jeg kanskje kommer til å trenge, som må ligge lett tilgjengelig slik at pappa lett kan finne fram. For eksempel skal ammeputen “my breast friend”. Den er det mange tvillingmammaer som skryter veldig av og sier de ikke kunne klare seg uten. Alt er ikke helt klart enda. Men det aller meste og iallefall det som haster.
Det aller viktigste jeg har fått ordnet er at jeg har fått ned bilsetene og bilseteadapter til barnevogna fra loftet. Det ene bilsetet har jeg jo fra Storkfrøken og det andre har jeg kjøpt før jul og ikke en gang pakket ut før denne uken. Og når jeg pakket det ut, oppdaget jeg at basen til setet var ødelagt! DET er jo faktisk litt krise! Så det blir det viktigste som skal ordnes neste uke. Jeg er iallefall glad jeg oppdaget det nå og ikke senere. Det gjenstår også å se om adapteren jeg har kjøpt til barnevognen faktisk passer med bilsetene. Jeg fikk plutselig litt tvil når jeg så at den var litt ulik de adapterene jeg hadde med den forrige vognen.

Det var deilig å ta helg i går og vite at nå er iallefall det aller viktigste på plass, så de to dagene her skal jeg nyte til fulle sammen med Storkfrøken. Jeg var også på kontroll i går og det er ingenting nå som tyder på at det blir noen fødsel med det første. 30+1 i dag, så DET er deilig det.

Mange klemmer fra Katinka

8 Replies to “Jeg er hjemme”

 1. Så godt å høre at alt er stabilt, og at det står bra til med dere alle!
  Sannelig er det mye å tenke på, med pakking og det hele.
  Flott at du har et hjelpeapparat som kan ta over ved behov. Det er godt å tenke på også fremover, tenker jeg!

  Mvh HildeSu

  1. Tusen takk. Ja, det er veldig godt. Jeg har også alltid ønsket meg tvillinger… at jeg skulle få det, hadde jeg aldri trodd. Men jeg klarte jo nesten ikke tro at jeg skulle bli mor heller en stund. Nå skal jeg innrømme at jeg til tider har angret på det med tvillinger. Men nå gleder jeg meg bare. Og de verste svangerskapsplagene virker å være over heldigvis. De gikk virkelig hardt utover humøret.

 2. Deilig å lese at det ser ut som guttene mest sannsynlig blir i magehuset enda en stund, at du får tid og kos med den lille frøkna di igjen og at du får nyte det å være både “hjemme” og hjemme en tur. Gleder meg til å se en familie på fire om ikke så altfor lenge ?❤?❤

  Kjenner forresten at jeg er spent på magebilde nå, det må være litt å “drasse på” ?

  1. Tusen takk. Ja, det er utrolig lettelse at det virker som det går bra nå iallefall. Det blir spennende, skummelt, slitsomt og fantastisk med familie på fire, det er jeg helt sikker på. Gleder meg til å vise bilder. Du er velkommen på besøk når som helst.
   Magebilde ja. Det står på listen over ting jeg skal gjøre… får aldri ut fingeren. Men nå sjekker jeg litt opp om jeg klarer å ta meg råd til fotograf. Hadde egentlig tenkt å droppe det. Men nå vet jeg ikke om jeg klarer å la være allikevel. Tror jeg kommer til å bestille nyfødtfotografering i samme slengen. Men skal ikke gi meg på å prøve å få tatt et eller flere magebilder selv også. Nå sier appen at jeg er like stor som om jeg ville vært ved termin. Det merkes. Jeg føler meg større enn da jeg fødte Storkfrøken. Men det er jo naturlig, siden det også er andre svangerskap. Lurer på hvor det ender.

 3. Stabilitet og ro, med rom for kos, det kan man virkelig like. Jeg kan ikke skjønne annet enn at dette må være perfekt oppladning for deg før du plutselig er mamma til tre, Tenk deg det, da! <3 <3 <3

  1. Tusen takk. Ja, jeg klarer virkelig å nyte tiden nå. Jeg merker litt det samme som sist svangerskap at humøret stiger, jo lenger ut jeg kommer. Så nå er det bare seiersetappen igjen og den vil jeg holde på lengst mulig.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.