Jordmorbesøk 32+3

I dag har jeg vært hos jordmor igjen. Framover nå skal jeg til kontroll annenhver uke. Men neste uke skal jeg til legen, så da blir det tre uker til neste gang jeg skal til jordmor.

I anledning dagen, tenkte jeg det var på tide med et magebilde. For å være helt ærlig så merker jeg ikke stor forskjell for tiden.

IMG_5439

Jeg nevnte for henne at jeg har slitt litt med at jeg ofte har vært anpusten om morgenene. Uten at jeg egentlig har gjort noe annet enn å sove til jeg våkner av meg selv. Allerede mens jeg ligger, så merker jeg det og styrer derfor ikke masse. Bare tusler opp på do, kler på meg behagelige klær, ordner mat og spiser. Ikke noe stress. Enda, så har det vært enkelte morgener at jeg har vært ganske anpusten. Jordmor var ikke veldig bekymret siden jeg ikke har hjerteklapp, pulsen var fin, det samme med urin og jeg føler meg ellers i god form.  Allikevel, syntes hun kanskje det kunne være en idé om jeg sjekket stoffskiftet mitt siden jeg tidligere har hatt en blodprøve med forhøyet TSH. Derfor blir det legetime til uken, men jeg kjenner at jeg er ikke veldig bekymret.

Siste nytt (og gammelt) om meg og min graviditet:

Termin: 24.Mars – bursdagen min. Håper hun kommer et par dager før, så blir det kakerester på min dag.

På vei: 32+3

Trimester: Godt inne i tredje nå

Høygravid: Nei, men nå er det bare to uker og to dager til jeg kan kalle meg høygravid.

Kjønn: Jente (har sett ut som det ved to ultralyder, så nå begynner jeg å stole på det)

Navn: Er bestemt. Det blir T.O. 😉 (fordelen med å være alenemor, er at det kan jeg bestemme helt alene, uten innblanding fra noen)

Hjertefrekvens: 138 (har gått litt ned siden begynnelsen, og det er helt som det skal)

Størrelse: Vekstkontrollen for tre uker siden, med ultralyd på sykehuset viste at babyen er 2% under kurven. Det er nok helt riktig med tanke på at jeg ikke er så stor selv og var selv lita da jeg ble født.

SF-mål: I dag var det første gangen at SF-målet var litt under kurven. Det stemmer jo godt med at det bor ei lita jente i ei lita Ønskemor, så jeg tenker at det er helt fint. Det var absolutt ikke langt under.

Leie: Det virker som at jenta mi har bestemt seg for at det er best å ligge med hodet ned. Så hun ligger i hodeleie. Jeg trur hun har ligget slik for det meste av tiden. Det stemmer også med at jeg kjenner spark mest oppover og til venstre (vi hørte også hjertelyden best på høyre side). Så hun har funnet godstillingen, og Ønskemor er veldig glad for det. Det lover jo godt for fødselen.

Hodet festet: Det er vel litt tidlig for det? Lurer på når det festes normalt?

Aktivitet: Massevis. Ingen tvil om at dette er ei aktiv jente, og hun er særlig aktiv når jeg er aktiv. I svømmehallen er hun alltid livlig, uansett om jeg er i vannet eller underviser fra kanten.

Søvnmønster: Jeg har enda ikke våknet av aktivitet, så mye tyder på at hun sover når jeg sover. Hvis det stemmer at babyen ofte beholder sitt søvnmønster fra magen til tiden etter fødselen, så skal jeg ikke klage, men jeg tør nesten ikke håpe en gang. Hun er også ofte aktiv på formiddagen og på kvelden.

Kynnere: Ja, jeg har ganske mye kynnere. De har ikke vært veldig plagsomme fram til nå, men nå begynner jeg å merke dem litt kraftigere og at det er mer ubehagelig.

Vekt: Jeg har lagt på meg 11.5 kg. Det er rart å være så tung for jeg har aldri opplevd det før.

Tungt: Jeg begynner å merke i beina når jeg reiser meg og slikt at det er litt som at jeg har på meg en litt tung ryggsekk.

Melk i brystene: Tja, har vel piplet et par ganger. Så noe er det der. Men det kommer ikke uten at jeg prøver å få det ut.

Strekkmerker: Enda ikke merket noe til det. Jeg glemmer å smøre meg da, så det kommer vel plutselig nå på slutten. Men egentlig bekymrer det meg ikke. Det skulle da bare mangle om ikke kroppen får litt varige spor etter dette og det synes jeg egentlig bare er helt fint.

Hevelser og vann i kroppen: Nei.

Plager: Ryggen er fremdeles smertefull, og det er grenser for hvor lenge og hvor mye jeg kan sitte rett opp og ned. Jeg skrev et fint innlegg om hvor godt jeg sov for et par uker siden og det skulle jeg jo aldri ha skrevet, for da kom det tre døgn på rappen nesten uten søvn. Det var slitsomt. Men nå er det som normalt. Nå har dottene i ørene kommet tilbake. Ikke for fullt, men plagsomt når de er der. Også er det denne hersens halsbrannen da. Jeg sover nå nesten sittende for det er på natten det er verst og fast med meg både natt og dag er et brett med gaviscon.

Sulten:  Er som normalt og jeg spiser som normalt

Matkick: Nei, ikke noe spesielt. Glad i melk da, men det har jeg alltid vært.

Humør: Jeg er stort sett i veldig godt humør. Om jeg i det hele tatt kan si at jeg har noen utbrudd, så er det gledesutbrudd! Jeg er gravid og venter på at min største drøm skal gå i oppfyllelse. Da kan man jo ikke bli i dårlig humør eller hva? Jeg må si at det KAN jo også ha sammenheng med at jeg ikke jobber så mye fordi jeg er arbeidsledig og da har jeg også anledning til å lytte til kroppen og hvile når den trenger det. Da er jeg sjeldent sliten og trøtt og jeg er sjeldent stresset. Jeg kan ikke garantere for humøret om jeg skulle jobbe 100%. Det hadde nok ikke vært så enkelt å bare stråle da.

Form: Formen er fin

Utålmodig: Nei, jeg har gooooood tid. Jeg går nok gjerne helt fram til termin. På mange måter så nyter jeg denne tiden med redebygging og forventninger. Alt til sin tid og denne tiden er også fantastisk.

Utstyr: Det meste er klart. Jeg venter enda på vognen som står i Karlstad. Jeg er VELDIG utålmodig på å få den i hus. Jeg kommer egentlig ikke på noen store ting jeg trenger og ikke så mye smått heller.

Barnerom: Det blir ikke et eget barnerom med det første. Men jeg bestemte meg for at jeg skulle male stuen, så det er det store prosjektet som jeg må hale i land i god tid før termin. Jeg har kastet ut en tv-reol og planlegger ikeatur for å fylle en hel vegg med billy-bokhyller. Gleder meg til å få stua ferdig. Etter det kan baby bare komme. Enn så lenge, så maler jeg og mens jeg maler, så sover jeg hos foreldra mine, for å slippe å sove i malinggassen. Det ville sikkert ikke være så sunt for baby om jeg skulle sove her nå.

Siste innkjøp: Vognpose

Sykehusbaggen: Jeg har gjort klar en toalettveske med alt nødvendig. Ellers har jeg ikke begynt å tenke så mye på resten av bagen. Kanskje på tide å gjøre den klar?

Tanker om fødselen: De har jeg ikke lyst til å skrive så mye om enda. Føler det er for privat på et vis.

Årets mammablogg:

Til slutt vil jeg minne om at jeg er nominert som årets mammablogg. Det er veldig spennende og jeg hadde blitt glad om jeg fikk mange stemmer. Man kan stemme så mange ganger man vil og helt fram til 15.februar.

23_bred

 

Ønsker dere alle en god dag.

Klem fra Ønskemor

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.