Kostnader ved egguttak i Danmark

Ja, nå har jeg fått snakket med godeste Svend Lindenberg ved Copenhagen FertilityCenter. Det gav meg jaggu litt å tenke på. Dette er de viktigste faktaene jeg fikk ut av samtalen:
-Pris for egguttak: 17500,-
-Beregnede kostnader til medisiner: som ved ivf, men kort regime. (ca 10000,-)
-Pris for nedfrysning: 2500
-Oppbevaring av egg: ca. 1000 kroner per år.
-Opptining og microinjeksjon: 7500

En annen viktig detalj var at i Danmark har de kun lov til å oppbevare eggene i maks fem år. I Sverige kan de oppbevares lenger, men der er det alltså ikke anledning å hjelpe single.

Nå må jeg rett og slett gå litt i tenkeboksen. På mange måter hadde det vært enklest om jeg forble singel og fulgte opprinnelig plan med ivf til sommeren. Men slik er jo ikke mulig å planlegge. Og jeg har en følelse av at det ikke er verd det.

12 Replies to “Kostnader ved egguttak i Danmark”

 1. Vel, dette er det som er så vanskelig med valg. Det får konsekvenser. Det er det som gjør det så vanskelig med å gi råd til andre for de valg som den personen tar går ut over den personen. Det er enkelt å si at “du skal bare gjøre sånn og sånn”, for de konsekvensene går jo ikke ut over meg.
  Så, hva har det med dette å gjøre? Jo, det valg du tar er noe du skal være klar over at du tar fordi det ser riktig ut fra der du står nå. Hvis du velger å bli gravid vha donor og to-tre år senere finner en mann du har så god kjemi med, som du føler du har så mye til felles med av både tanker og følelser, selv om dere kommer fra helt forskjellige steder og forskjellig bakgrunn, så ikke tenk “jeg skulle ha ventet, hadde jeg bare ventet”. Det kunne du ikke vite den gang da (nå). Hvis du velger å vente og senere bestemmer deg for å gjennomføre å få barn vha donor og synes du skulle ha gjort det før, vær klar over at den gang da (nå) var det å vente det som så riktig ut.
  Det er så lett å kritisere fordi i en annen situasjon så står en ikke overfor de konsekvenser en står oppi nå. Uten de konsekvensene ser alt så enkelt ut.

  Denne gangen har jeg ikke noe godt råd. Jeg forstår bare at dette er noe du må gå og tenke på og dvele ved en tid fremover før du kan gjøre ditt valg. Og det er ikke noe lett valg… Huff.

  1. Vilket jättebra resonemang Andreas. Jag kan helt känna igen mig i det. Det är ju det som gör det hela så svårt, man vill gärna försöka förutse hur det kommer att kännas och framförallt hur det “kommer att gå” i framtiden… Du skriver väldigt fint.

  2. Du har så rett, så rett… Lindenberg var også forsiktig med å gi råd, men da jeg hadde lagt fram alle de medisinske og sosiale fakta, helte han mot å råde meg til å fryse egg, selv om han i utgangspunktet var negativ til det. Men det er helt klart ikke et enkelt valg. Jeg er uansett ikke typen til å angre på valg jeg har gjort basert på nøye grubling og de fakta jeg har når valget blir gjort

 2. Hej igen,
  blir så nyfiken, det låter som om du har träffat någon. Eller tänker på att göra det. Vad roligt i så fall!! Sen förstår jag inte riktigt vad du menar, men att det “ikke er verd det”? Att träffa någon?
  Jag känner igen dina tankar… att försöka själv går ju snabbare, då bestämmer man takten själv…
  Hoppas du gör roliga saker också mitt i allt tänkande!!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.